andulky
Neustále se probírá, že je něčím špatná sezóna, ale není to vždy tím. Jde o celkovou kondici ptáků, jde o krmení, o tom jestli jsou ptáci odpočati. Někteří ptáci si dávají určitou dobu i pauzu. Nebo, taky může být problém někde jinde. Já osobně musím říct, že s andulkami se mi taky letos nedaří a čím to je? Vždy jsem choval andulky po párech a nebo po dvou párech. Letos jsem umístil 5 pár i s korelami. A hned je problém. Nastali určité šarvátky, Ptáci, kteří sedí na vejcích by neměli dostávat pestrou stravu a pro změnu ptáci co krmí mladé by měli dostávat pestrou stravu což je asi největší problém. Teď do toho začaly výměny partnerů a podobně, takže musím říct, že u mě je problém v tom, že chovám letos více pár pohromadě. V hnízdech jsou vajíčka, ale kvůli rušení samičky občas špatně sedí. Nějaké mladé jsem odchoval. Nebo například nejmenší andulka co by správně neměla ani hnízdit obsadila budku korelám a zahnízdila. Prostě je lepší chovat maximálně 2 páry pohromadě.
Teď ke kakarikům. Nevím jak vám, ale mě se osvědčili odchovy hlavně v zimním období. Podle mě je na kakariki moc horko. Momentálně mám 4 páry a z toho jeden odpočívá po hnízdění. Určitě kakarici nejsou tolik náchylní na hluk a podobně.