Aktuálně: 3 716 inzerátů210 008 diskuzních příspěvků18 250 uživatelů

žako nejde na ruku

Lucie J. (neregistrovaný) 20.12.2008, 12:16:06 xxx.xxx.47.254
dobrý den, nejdříve bych chtěla opravdu pochválit tyto stránky, jsou plné užitečných rad a hlavně zkušených chovatelů.

proto bych se s vámi chtěla poradit. máme doma žaka již téměř tři týdny. je velice hodný, rozený komediant, přes klec si vezme všechny dobroty, sklání hlavičku a nechá se i pohladit. bohužel máme problém, že nejde na ruku, do klece si sice nechá sáhnout, ale zjistili jsme, že na ruku zřejmě ani neumí. můžete mi poradit, jak ho to máme šetrně a bez stresu naučit?je mi ho líto, protože se ho zatím bojíme pouštět po domě, aby si neublížil, když ještě neumí na ruku.. děkuji za rady
cone
cone 20.12.2008, 13:41:52 xxx.xxx.85.196
Zdravím Lucie, to bude chtít trochu času, za velmi velké plus považuji že se ruky nebojí. Prní krok bych zkusil nepodávat pamlsky přes pletivo, ale pouze rukou vstrčenou do klece, postupně ruku dávat co nejblíž, podávat jakoby z úrovně nohou papouška a snažit se i té nožčky při podávání dotýkat.To vše samozřejmě s citem a postupně, trochu máš i strach dát ruku s pamlskem do klece? Ono se to časem poddá a bude to jak si představuješ.Jen vydržet.
Lucie J. (neregistrovaný) 20.12.2008, 14:27:09 xxx.xxx.47.254
Děkuji za radu, právě tento postup zkoušíme, zpočátku před rukou couval, nyní se nechá pohladit na bříšku a i zvedne jednu nožku, když mu ji pohladím, ale neví, že má nastoupit na prst. každopádně na něj nechceme spěchat, aby neměl nějaké trauma. možná je to zapříčiněno tím, že jsme si ho koupili ve zverimexu, tam mu zřejmě do klece strkal ruce každý den někdo jiný a soustavně se mi nikdo nevěnoval. jinak je nesmírně šikovný. Ještě jednou děkuji za radu
anonymní (neregistrovaný) 21.12.2008, 00:03:24 xxx.xxx.16.33
prst je pro nej prilis maly, nastav mu hrbet ruky, lehce ho s nim "dloubni" na spodek briska (tesne nad nohy).

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.