Já zas myslím že ano výkupčí nebudou tolik vykupovat protože si myslím že venku nebude už nebude takový zájem aspon oty levnější druhy což povede k přebitkúm a k následným snižováním stavú v chovech
Osobně nejsem příznivec chovů exot. ptacta, zaměřeného pouze na výkup. Osobně mi vadí, aby si někdo míň schopný mastil kapsu na mé dovednosti, umu a chovatelském štěstí. Lidé, kteří vykupují mají stanovený dopředu svůj zisk / včetně případných ztrát / a pouze eliminují zisk váš.Takže bych při obavách z kryze nebo i krize přešel postupně na druhy, kde budu cenu určovat a upravovat já podle svých potřeb a nákladů. Mnohokrát při potřebě financí na nákup něčeho nového co spěchá, jdou chovatelé s cenou na spodní, pro ně únosnou cenovou hranici.Sám jsem již v takovém rozpětí jak nakupoval kvalitní ptáky tak i prodával. Články, stanovující cenovou hladinu jednotlivých druhů papoušků / tak oblíbené /, jsou trochu mimo mísu, spíš se řídí pocity autora, kolik by rád na daném druhu vydělal.
ja osobne se krize nebojim. Ptacky bych nedal ani za nic. Co se tyce vykupcich, tak spis jen okradaj. Je to jako vsude, ani na to nesahnou a maji ze vsech nejvic. Mozna i proto do vykupu vozim ptaky jen z vaznych duvodu (napr. samici, ktera opousti mlade a pod. )
Dobrý den. Do výkupu ptáky nedávám. Docela si vážím svých odchovů a raději je ponechám déle doma. Je to sice smutné s výkupčíky, ale je to tak. Nejenom v tomhle případě, druhý člověk vydělává na úspěšnosti druhých. V dnešní době je tomu tak prakticky všude. Nadruhou stranu mě selský rozum říká, že kdyby výkupy neexistovaly vůbec, tak by došlo k totálnímu přemnožení lehce odchovatelných druhů. Potom by už o ně neměl prakticky zájem nikdo. Začínající chovatelé by neměli možnost zažít radost z úspěchu a možnost pořídit za odchovy další papoušky, jelikož by se papoušci nejspíše museli jen darovat. Nejednou jsem slyšel,jak v časech minulých, kdy nebyly možnosti výkupu, se pouštěly odchovy například korel ven, nebo chovatel byl dokonce rád, že "špatně" zavřel voliéru a odchovy frnkly. Takže všechno má svůj rub i líc.