jak musí být minimálně malá klec k zimování křepelek čínských?přes léto mám pro ně velkou venkovní voliéru,ale na zimu je namám kam dát, než do klece a domů
Pokud myslíte pro jeden pár, tak by snad postačila pro pár nejchladnějších měsíců obyčejná andulkářská klec. Spíše než s prostorem bude problém s jejich plašením při krmení.
Tak to si netroufám říct, nejsem moc zastáncem otázek jaký nejmenší prostor může mít ten a ten druh. Prostě jim dej co můžeš. Nejmenší klec, ve které jsem je odchoval byla 1x1m, taková je určitě dostačující.
stačí mám nyní 3 páry a dva kohouty na víc a mám přes zimu společně slepičky a kohoutky.moc se mi líbí a nejkrásnější je když se malá kuřátka vylíhnou a běhají za slepičkou
když jsem ještě choval křepelky, tak jsem je taky dával na zimu dohromady.měl jsem tam tři páry + odchovy, které se mi nikdy nepovedlo prodat, takže bylo spolu i víc jak 10 křepelek a vše bylo dobré. ještě k té teplotě, někde jsem slyšel, že můžou být venku i přes zimu, to však potvrdit nemůžu protože jsem to nikdy nezkoušel.
raději bahají jen po zemi,ale často i létají, hlavně když se vyplaší.To je docela problém, že zprudka vyletí a při tom narážejí do stropu a přitom se můžou i zranit.Mě se ještě nikdy nestalo, že by se zranili,ale s tím létánm je to časté.
jaká je cena křepelek? vydívám je na burze že tam s nima stávají mývají jich tam docela dost ale ještě sem nikoho neviděl že by si nesl nějakou koupenou :-D