Včera jsem kroužkoval mládě agap. fišera ( 9 dnů staré) a dneska ráno kroužek (4,5) nikde. Myslel jsem že spadl z nohy , ale v hnízdě nebyl a v budce jsem ho taky neviděl .
Má z vás někdo zkušenosti kolikátý den je nejlepší kroužkovat fišery ? Literatura uvádí 7-10 den.
Děkuji za vaše rady .
Chce to zkoušet, jak okroužkujete víc mláďat tak už budete vědět. Lepší je okroužkovat zbytečně než pozdě. Svý první mládě jsem kroužkovala zbytečně 3 dny a vždy spadlo, pak už to má člověk v oku :-)) Kroužkuji tak 9-11 den, každé mládě roste jinak, taky je třeba rozdíl pokud rodiče krmí jedináčka, ten roste jak z vody
Souhlasím s předchozí odpovědí. Někdy je ten devátý den u dobře krmeného jedináčka již tak na hraně, a u početnějšího vrhu kroužek drží někdy až dvanáctý den. Je to o intenzitě krmení rodičů a následném růstu mláďat.
Psala jsem i příspěvek výše... letos jsem kroužkovala jednoho 9. den /a šlo to taktak - byl to jedináček a dost rostl/ a v hnízdě kde jich bylo více 11 den
Dneska jsem opět zkusil okroužkovat starší mládě (11 dní)
, kroužek šel tak akorát . ZA půl hodinky jsem kontroval a kroužek byl dole . Tak zase budu kroužkovat, alespoň to bude nácvik v kroužkování .