Už jsem se tu jednou ptala,tak snad se nebudete zlobit,ale zajímalo by mě co to je??Je mu(jí)cca 8 měsíců od 3 krásně zpívá napodobil už i pískání a vyzpěvujeme stejně,ale zaráží mě peří a chování ocas nemá zcela přepeřen tak tam má vlnky a jak mu roste i nový peří nejni černé ale zase to vypadá jako kropenaté a dneska si korelka všimla kinder vajíčka a nedá ho,je s ním furt na zemi a snaží se ho pod sebe zasoukat:-)tak by mě zajímalo zda to je samice nebo samec.Zaráží mě že tak zpívá pokud by to byla samice,děkuji za rady
já mylím že námi to nebylo,začal(a)zpívat hned po přinesení domu a po čase jsme pískali mi jinak a on(a) se to naučila a opakuje což s touhle schopností napodobovat bych se přiložila k samci ale s tím vajíčkem mě korelka dostala:-)nemohl by mít i samec nějakej pud sedět na vejci a hlídat ho?jak mu ho chci vzít jde po mě jak vzteklej:-))a křičí jako by syčíí ale neklobne jen straší
U korel na vejcích sedí i samec.Sedí většinou během dne a samice od večera do rána.Podle ocasu ty vypadá na samici ale píšete,že ocas nemá přepeřený a pokud zpívá tak je to samec.Záleží jestli poznáte zpěv koreláka.Jinak schopnost napodobovat může být stejná jak u samce tak u samice.
no vyzpěvuje tak všelijak zní to jak pepíku pak takový jako by volání tokání plno různých melodií tak si myslím že by to samec mohl být,já mám u něho ještě perlu viz.foto když začne bělohlavá vyzpěvovat tak perla se k němu sklání a nadzvedává ocas točí se k němu vypadá to jak když se nabízí ale on furt vyzpěvuje a couvá od ní jak kdyby se jí bál a nakonec se zklobou jak blázni,taková menší itálie:o)) tak furt tak špekulujeme co vůbec doma máme
Rozeznat u něj pohlaví není problém,problém je v tom,že to určujeme jenom dle fotek a Vašich informací o jeho chování.Potřebujete chovatele,který tomu rozumí a podívá se Vám ne něj.Pokud má 8 měsíců tak už některá pera v ocasu budou přepeřená,případně bude mít přepeřené letky.Samice a mláďata mají ze spodu na křídle bíle skvrny.Podle Vašeho profilu jste z Humpolce.Doporučuji Vám kontaktovat chovatele pana Rokoského,taktéž z Humpolce a ten Vám určitě rád pomůže.
pro Květoše:moc vám děkuji za radu určitě se pana Rokoského pokusím vyhledat ani nevím že ho tu máme:-)když s srace kouknu na křídla tak má bílou skvrnu jen ze spoda na křídle jakoby na ramínku:-)ve tvaru měsíce a zbytek má šedý jako na 3 fotce vejš,samožřejmě děkuji i ostatním za názory