Aktuálně: 2 625 inzerátů232 011 diskuzních příspěvků18 590 uživatelů

Kyseliny a loupeže

Tom50
Tom50 31.03.2025, 09:22:58 xxx.xxx.139.254

Rozhodl jsem se napsat znova avizovanou DOMNĚNKU, nijak nedokázanou (axiom), avšak pokud by byla pravdivá, mnohé by vysvětlovala.

Orgánem čichu včel jsou tykadla (i jiného hmyzu). Je velice pravděpodobné, že sice přírodní kyseliny, avšak ve vražedných koncentracích, které se v přírodě nemůžou nikdy vyskytnout, včelstva sice přežijí, ale jejich včely mají částečně zničená (popálená) tykadla. Těmi pak nerozpoznají cizího vetřelce a proto umožní TLO.

Také já a ostatní Blaníkáři vlastně neznáme reinvaze VD, u jiných včelařů velmi časté. Možná i to je důsledek úplné absence jakýchkoli kyselin v provozní metodě Blaník.

M.S.
M.S. 31.03.2025, 10:21:08 xxx.xxx.2.176

No, je to zajímavé. Já si vždy říkám, kde to včelaři berou ty loupeže. V létě je toho plný facebook. Roky to neznám. Přikládám to tomu, že nekrmím na zimu (nechávám pouze med), odchovávám jen své matky značky “místní směska”, na stanovištích mívám max 20 včelstev a nikde ne vedle sebe a nepoužívám KM. Co z toho má jak velký vliv nevím, ale suma sumárum, loupeže neznám.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.