Zdravím Vás a prosím o radu, kdy se u kakadu růžový začíná objevovat pohlavní dimorfismus - zabarvení očí ? tj. v kolika měsících poznám podle očí samičku a samečka? děkuji :-))
kakadu růžový - dospívání

Zdravím, tak podle zbarvení očí, bych já nikdy páry nesestavoval! Učil mě to p.Šimon, ale já nikdy ten rozdíl neviděl! A v dnešní době DNA a Endoskopie není vůbec důvod čekat co vlastně mám! To je můj názor. S pozdravem Zappe
https://www.papousci.com/clanek/atlas-papousku-kakadu-ruzovy
Děkujil,
test DNA samozřejmě mám, ale než byly přístupné jako nyní, tak se s rozeznáním pohlaví čekalo na mimo jiné i zabarvení očí.
Ptal jsem se proto, že u jiného druhu bylo pohlaví opačné, než ukázal test DNA - pravděpodobně zavlečením. Stává se to.
kaka

Ano stává se i to a proto u vzácnějších a dražších druhů je určitě lepší Endoskopie! Ta je určitě na 100% a hned se i zjistí zdravotní stav! Já asi 2roky zpět jsem měl zájem o papoušky žlutočelé (Poicephalus flavifrons), ale prodávající nechtěl poskytnout test nepříbuznosti i když jsem ho chtěl zaplatit a ani endoskopii nechtěl, prý mají DNA… tak prostě jsem od koupi odstoupil. Moje peníze a jeho ptáci! S pozdravem Zappe