»
Odpověď na příspěvek uživatele
Tap z 28.03.2025, 07:34:56
To si odvozujete špatně, je to Varroa Destructor. Několikrát jsem tu vysvětloval, že tak zvaní vědci na celém světě netušili přes 20 let, že nebojují s roztočem Varroa Jacobsoni Oudemans a nějak jim, oněm vědeckým prostitutům, kteří “pracují” až když jim někdo zaplatí a vypracují pak jen to, co bylo v objednávce (prostitutka taky má nástroj pořád u sebe a pořád v pohotovosti, ale “pracuje” až dostane zaplaceno) nedocvaklo, že VJO - otrocky Varroa Jacobsoni Oudemnas nemůže parazitovat na včele medonosné. Až po více než dvou dekádách slavnostě ti tupci pochopili, že jde o jiného tvora, který se VJO do nejmenšího detailu podobá a když to potvrdili, nazvali mutanta Varroa Destrucktor. Jenže tohle všechno a nohem víc by měl každý vědět.
ww2 je World Warr 2 - druhá světová válka a ta první by měla jen jinou číslovku, ta, která právě začáná bude mít číslo III a tohle číslo je v římských číslicích 3. Římské číslice jsem taky nevymyslel já a nemůžu za jejich používání.
Já vymyslel a zavedl jen pár zkratek, kterým každý, kdo je aspoň minimálně včelařsky vzdělán, rozumí. Víte, vzdělanému člověku není třeba vysvětlovat, když by někdo řekl, že něco bylo uděláno podle Horymíra a stejně tak by měl každý vzdělaný člověk ihned vědět čím, na co a na čí hlavě střílel Vilém Tell, někteří i proč.
Co se v encyklopediích nedá najít je TL = tlumič. Nemůže tam být když jsem ho vymyslel a nazval já. POL sice vymyslel Sedláček, ale já mu dal tu zkratku. Cimalovci mají manipulační nástavek, což je funkcí totéž jako POL - obojí ale diametrálně odlišné od TL - jeho funkci jsem objevil já a ostatní na to nepřišli. Sedláčka jsem se zeptal, per huba se zkratkou souhlasil, naopak ocenil jí.
Zkratku KK jsem nevymyslel já, je to krmná komora. Ta se stává automaticky POLštářem nebo nástavkem včel (jiný pojem pro manipulační nástavek), TL je ale odlišný vystrojením a tudíž funkcí. Je tragikomické, když někdo nezavede zkratku a otrocky pořád píše “manipulační nástavek” nebo “nástavek včel”, případně “Krmná komora”. U KK by mělo vděklaným ihned docvaknout, že nemůže nikdy být VN - to je Vysoký Nástavek a že v té funkci může dobře fungovat jen NN do asi max 17 cm. A tak dále, nehodlám tu napsat učebnici (i když v souhrnu se už stalo).
D-B je Dadant-Blatt, vysvětleno stokrát stejně jako LG = Lang = Langstroth a zrovna tak když vzdělaný včelař někde zahlédne pojem Béčko, měl by ihned vědět, jaký to je úl a měl by vědět, že má stejnou míru jako Optimal, ale s O je nekompatibiilní a tak třeba mě duševní pochody autora Optimalu zůstanou vavždy utajené, protože si někým takovým já zaneřádit hlavu dobrovolně nedám. Když tvůrce Optimalu tvořil Optimal, Béčko tu už dávno bylo a nebylo potřeba dělat nekompatibilní hloupost. Béčka mají ještě číslovku a ta značí, o kolikarámkový podtyp jde. Nebylo potřeba tvořit nový nesmysl, ale prostě to mohlo být B 11.Jen by se uvádělo zda je to systém NN, VN a nebo kombinovaný.
Ale je možná chyba, že tu není vlákno se základním pojmoslovím a zkratkami jak prastarými, tak i novými a i těmi, o které jsem si dovolil odborné pojmosloví obohatit já.
------------------------
Jen ještě konkrétně k tak zvaným vědcům. Bylo potřeba na někoho svést zavlečení Varroázy do Evropy a tak se to svedlo na SSSR. Pak že politiku zavlékám do včelařiny já, tady to byl tak zvaný demokratický Západ, to je ale holt akorát a jak to napíšu já, je zle. Ta zavilá nenávist byla tak silná, že zatemnila mozky tak moc, že si vysoce vystudovaní nějak nevšimli, že se jedná o nový druh, když se nový roztoč chová jinak a že se původní roztoč VJO na včelu medonosnou přenést nemůže. Tohle je tak trestuhodná debilita, že pro tak zvané vědce - samosebou ne jen pro tento jediný přešlap - nemám slušné pojmenování a nemají u mě žádný respekt stejně, jako i sebekrásnější prostitutky si taky nikdo neváží a nerespaktuje jí, i kdyby dělala svoje řemeslo na nejvyšší úrovni, furt je to ku…