Moc děkuju Varaxi. Supr.
Já ten zděný kurník měla a mám vybraný jako prioritu od začátku - právě díky tomu, co jsem si načetla, ale na druhou stranu jsem došla k informaci, že slepice taky potřebuje nějakou optimální teplotu i v zimě, aby snášela. Snůška mě v podstatě nezajímá, ale je to logický ukazatel toho, že pokud slepice snáší je v pohodě. A šlo mi o to, abych svou pohodlnost - zděný je praktičtější a věčný - nestavěla nad jejich pohodu. To byl dotaz mého muže, který mě zviklal a proto jsem se radši zeptala, jestli to nakonec nebud lepší udělat tak, jak ho to napadlo - sendvič z OSB desek, kvalitní zateplení mezi to a na to stěrka a celý to utěsnit, aby se tam ti parazité nedostali. On když něco dělá, dělá to velmi poctivě a ku prospěchu věci, není to nikdy žádná halabala stlučenina. OSB desky jsou trvanlivý, mělo by to na sobě tu stěrku, která by to chránila a stálo by to na betonovém základě , odizolováno, pod střechou, tedy v suchu a degradace by tím pádem tak velká nebyla. A bylo by jim tam určitě tepleji, než v tom zděném. Jde mi o jejich pohodu, ne rozmazlování, polidšťování u mne nehrozí, ani ze psů nedělám děti, takže prostě budu opravdu chovat slepice a nebudu to mít jako lesní školku. Stavíme to od základu a můžu si dovolit to udělat maximalisticky co nejlíp. Pro ně i pro nás. Proto se ptám, pro dobrý nápady, vychytávky, co se osvědčilo, co ne, protože proč opakovat chyby, které už někdo eliminoval.
Polystyren vím, že ne, že ho žerou, ale zase i kdyby - nebyl by v dosahu, ani pro ně, ani pro čmelíky - tou stěrkou. Pokud stěrka teda těm cizopasníkům zabrání???
Větrání bude - okénko s posuvným sklem, to vím, že mít musím.
Ta elektrika by byla právě jen v tom zděném, jako pojistka pro případný velký mrazy. Chci to mít připravený. Nechci jim tam saunovat ( Naopak vytápění v zimě je kontraproduktivní - rozehřátá slepice vyběhne ven, tam na ni foukne, a máte maroda-jasný, tohle nechceme), ani ohaříkům doma nesaunujeme. Já bych se neptala, kdybych plánovala větší počet, ale opravdu budou jen ty čtyři - kurník o rozměru, co jsem dávala. Tak mi jde o to, aby si to tam dokázaly zafunět na těch cca min. 10 stupenců, jak se píše aa nebyla jim tam zima. Jo já vím, Buggyra mě poučila, že slepice je v podstatě bažant 😀 a ten žije , jak žije, nicméně trochu pohodlný to pro ně v rámci nějakého rozumného kompromisu chci udělat. Prostě bych ráda, aby jim tam bylo dobře. Nic víc, nic míň.
Nevadí mi, když je někdo hubatý, vadí mi povýšeneckost. Když takový dotaz, jako je ten můj, položí někdo, kdo sem přijde nový, bude určitě rozradostněn, pokud si přečte jak první právě tohle, co napsal pan Povýšený. Člověk se neptá a je idiot, protože se neptá, a idiot je i ten, kdo se zeptá. Vážím si Vaší odpovědi a času, který jste tomu věnovala a vzala jsem si z toho dost. Z reakce pana Povýšeného
Slovo zateplený ihned a navždy pustíme z hlavinky, ano? Nikdy se nic nezateplovalo, to je teď Facebooková móda. Připlatím si, mám zateplený, jsem fajn, dělám to pro pipi. To je dnešní telecí myšlení dam, jejichž mobil je moudřejší, než ony.
si naopak vezme člověk začátečník leda tak prt a blbý kecy o fakbůku pipi a telecím myšlení dam (pán bude mít pravděpodobně jakési trojma s ženami 😀) no a toho si fakt nevážím, to je tak max směšný a jen to můžu využít pro svoje účely, coby psychosondu, to jo.