Vzťah vznika tak, ze ho dvaja buduju, poznavaju sa, robia chyby, ich napravuju.
Je to proces.
Vzťah vznika tak, ze ho dvaja buduju, poznavaju sa, robia chyby, ich napravuju.
Je to proces.
Já četla Kajínek…
Ano hafling je z Jalového dvora a strašně jsem se do něj zamilovala-milá kobylka a slečna/paní? od něj taky fajn-moc fajn
i jsme se bavily,že je to právě dobrý na ty záda
mě teda bude stačit klidně těch 30 minut
jela jsem teda ze sedlem/nebo dečkou s madlama-paní nevěděla,že poveze dospěláka😀
ale nevadilo mi to,aspon jsem koníka víc cítila a nestudilo mě sedlo-ehmm radši jsem si dala 2 elastáky+manšestráky-nemám ráda,když mě studí zadek🙂-
a i jsem paní říkala,že by mě zase vždy-jasně-když to půjde!!! vyhovoval hafling….
i to,že ho někdo vede mi nevadilo….
tak bych ráda jezdila tam
+někdy v dědině si učesat koníka-když natrefím na mijeitele,nebo majitelku…
u mě je to složitý,že dělám víkendy+t3 směny-ranní,odpo+mezisměny
a někdy su tak hotová z práce,že sotva lezu…+bez toho řidičáku,
ale myslím,že toto by pro mě bylo schůdný…….
já bych nejradši chodila k jednommu koníkovi…
ale…
myslela jsem,že to vyjde v dědině..ale moc se to nedaří-koníka jezdí 2 lidi…
péči má…
no,prostě nic no…..mrzí mě to,ale je mě blbý vyvolávat pořád-několikrát měsíčně majitelce…..
Horsana:Vzťah vznika tak, ze ho dvaja buduju, poznavaju sa, robia chyby, ich napravuju.
Je to proces.
Tak jak jste to napsala platí , si já myslím, ale mezi lidmi. Kůň vám buď rozumí nebo ne a podle toho se chová, že by se sám opravil, aniž by jste vy změnila přístup, postoj, chování je šance velmi malá.
Dafi:já bych nejradši chodila k jednommu koníkovi…
ale…
myslela jsem,že to vyjde v dědině..ale moc se to nedaří-koníka jezdí 2 lidi…
péči má…
no,prostě nic no…..mrzí mě to,ale je mě blbý vyvolávat pořád-několikrát měsíčně majitelce…..
Někdy lidi ztratí zájem , posunou se jinam-sport, pro majitele jsou peníze až na prvním místě- platit za ježdění, nevzdávala bych se a stále byla v kontaktu…á nébó, ustájil by vám místní nějakého vašeho koně? 😈 poně? a byl vám nápomocen…a bylo by po starostech.hihi
třeba jen mladého/staršího , ale jezdecky neperspektivního koně, co zvládne jen procházky a sem tam popoběhne, měla by jste prima černou díru na prachy , ale byla by jste šťastná…
No, iste, opravit sa musi clovek. K naprave chyb vsak hojne prispieva to, ze kone vedia vela odpustat.
Černou díru na prachy mi dělají psi-a to su skrblík a občas si ušiju obojek,vodítko,umotám z rukávu mikiny přetahovadlo,
+stříhám a trimuju sama…-to ne,že bych byla tak šikovná-ale nejsou lidi,
kdyby byly ráda si za to zaplatím☹️
jinak-já koně ani nikdy nechtěla-to mě přišlo vždycky jako moc..
já chtěla vždycky oslíka..
takže můj tatínek mě vzal k letitýmu konákovi v neděli-má tažný koně,vozí lidi v kočáře k rozhledně….:-()
a se slovy-vona je úplně blbá-chce osla tak jí to rozmluv-chlápek mi řekl,že mít osla je blbost,protože je blbej a bylo🙂
-takže k padesáti si přeji výlet na oslí stezku aspon…🙂
jinak teda na Jalovým dvoře mají i oslíky a paní mi je vychválila🙂
Oslí stezka byla super. Doporučuju!
Já jsem u koní teprve 13 let, z toho už skoro polovina v jedné stáji, přes 3 roky v režimu dělej si s těmi koňmi, co chceš, za ty roky se známe a věříme ti.
Obětovala jsem jim nudění se, fotografování a možná trošku společenského života, protože je pro mě priorita nakrmit koně, než být v pět doma. A taky pohled na to, co je špatné počasí, ve kterém by člověk nos nevystrčil 😂
Nelituji ničeho, koně mě toho naučili hrozně moc, hlavně asi o mě samotné. Sbírání výběhů je skvělá psychohygiena. Práce s koněm zase výborný způsob, jak se naučit sebeovládání. Pamatuji si a neskutečně se stydím za všechny momenty, kdy jsem selhala a ruply mi nervy.
Akorát čím jsem u koní déle a mám možnost pracovat s koněm, se kterým nikdo jiný tak pravidelně nepracuje, a budovat si s ním vztah, tak tím míň věřím na takový ten romantický vztah kůň a člověk z filmů, nejsou to psi, pohodové stádo je pro ně základ spokojeného život, člověk je někdo, s kým se v ideálním případě respektují, vyjdou si vstříc a odpustí si své chyby, ale nepotřebují ho. A to mám své 2 oblíbence, kteří na sebe "žárlí", když pracuji s jedním a chválím ho, druhý stojí a kouká na nás, cpe se na jízdárnu, že by taky chtěl pochvalu. Pochvalu myslím slovní pochvalu, nikoliv pamlsky, a ani nepracuji metodou pozitivní motivace. Ti dva se seberou od koní a jdou za mnou i desítky metrů, když ve výběhu sbírám bobky. Jeden je mazel, tak tam to je intenzivnější a vyžaduje fyzický kontakt, druhý je takový odměřený, přijde, očuchá si mě, nechá se pohladit, postojí se mnou. Já si to vykládám tak, že to co s nimi dělám, dělám pro ně srozumitelně, máme jasně stanovené hranice, jsem pro ně čitelná, a tak jsem někdo, koho “berou”.
Ale jasně, že když si pro ně jdu s ohlávkou a oni mi přijdou naproti, tak jsem na měkko 😀
Kone človeka potrebuju. Ked ochoreju, porania sa a najma, ked zostarnu.
Konsky senior, to je uplne iny vesmir.