Naše korela stará cca půl roku - sameček, nám moc ráda sedává na nohách, ale poslední dobou se pořád tře "zadkem" o ně. co to je??? jak tomu zabránit??
Korela - tření
Naše korela stará cca půl roku - sameček, nám moc ráda sedává na nohách, ale poslední dobou se pořád tře "zadkem" o ně. co to je??? jak tomu zabránit??
to bych nechtěla, protože jsme ho naučili dost slov a zvuků, je strašně společenský
dá se to vyřešit jinak?
Mám pár korel, samec a samice. Po roce se začali pářit, samice ale nesnáší žádná vejce ani se hlasově nijak neprojevuje. Oboum táhne na druhý rok help!
V posledních týdnech mě ale hodně trápí, že samec jí začal vytrhávat peří z hlavy. Začnou se mazlit a prohrabovat si navzájem peří a po chvilce jí vyrthe peří a ona na něj začne křičet. V krmení to asi nebude, dostávají pravidelně suchou stravu a zkoušela jsem ji obněňovat i ovocem a zeleninou ...
Pokoušela jsem se jí najít nového partnera, ale nevybrala si. Chce jen tohodle.
Proč veterinář když ji škube samec?
Jestli si nevybrala v zimě, tak to je normální, zkuste teď na jaře jak dáte budku k ní dát nového, uvidíte že to půjde. Samozřejně s tím původním nesmí být v jedné voliéře a nejlépe ani přes pletivo ať na sebe nevidí. Jediná možnost je podle mě přepárování, třeba poradí ještě někdo něco.