H. (neregistrovaný)24.03.2025, 09:38:46xxx.xxx.224.109
Ahoj, slyšeli jste někdo někdy o asijské pruhované myši????? Narazila jsem v jednom zverimexu o kterém nemám příliš valné mínění (dřívější špatné zkušenosti). Zvířátka v kleci vypadala jako daurský křečík. Tak se ptám : existuje něco jako asijská pruhovaná myš, nebo zase chtějí zmást zákazníky. Díky Hanka
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 29.03.2025, 20:40:11
Nevíte jaká je aktuální situace u čtyřpruhých myší? Zahrady co je měli ve výročkách už je tam pár let nemají a ani inzeráty nebyly moc časté (na jednom webu, který jsem dosti využíval před tímto jsem za celou dobu potkal 1 inzerát, tady žádný), ani když jdu čas od času na burzu jsem je neviděl.
Odpověď na příspěvek uživatele Jiri24 z 29.03.2025, 20:57:58
Já vycházím z knižního infa, osobně jsem měl zebrované, k jiným druhům jsem se nedostal, ještě pak myši Neumannovy k nim asi spadají, ale ty měla jediná chovatelka u, nás, pokud vím
Odpověď na příspěvek uživatele Jiri24 z 29.03.2025, 22:57:14
Mě je připomínaly vzhledem i chováním, byť jsou podstatně klidnější, já se systematice věnuji jen omezeně, není to nic jednoduchého, obsáhnout jakoukoliv větší skupinu..
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 30.03.2025, 01:40:50
Ja mám ze zmiňovsných druhů zkušenosti praktické jen se zebrovkami a nilskými. Chováním mi přijdou v některých aspektech vcelku rozdílné a co jsem slyšel, tak Neumannovy by měli být jako ty nilské víc jak zebrovky. Systematicky jsou i ve stejném rodě jako nilské, jestli se teda nic nezměnilo.