Aktuálně: 2 699 inzerátů230 272 diskuzních příspěvků18 556 uživatelů

Sedláři

Agent (neregistrovaný) 17.03.2025, 13:59:01 xxx.xxx.209.54

Nebylo by vůbec na škodu vypsat seznam sedlářů, se kterými máte osobní kladné zkušenosti a připsat vždy ještě kraj.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.03.2025, 14:07:38 xxx.xxx.27.179

Středočeský kraj, ale jezdí i do sousedních krajů - jedině partička Magda Frantlová - Kamila Hrušková- Jana Poživilová (spolupracují spolu). Zkoušela jsem i tři jiné sedláře, co se pohybují v SČ kraji, nebudu jim kazit jméno, ale velká nespokojenost, už jen k těm třem výše zmíněným.

Jedná se o anglická sedla.

Buggyra
Buggyra 17.03.2025, 14:43:37 xxx.xxx.198.226

Liberecký kraj, ale oni jsou asi spíš středočeši.

Sedlářství Libich - prodal mi sedlo, co tvarem polštářů vůbec nevyhovuje na dotyčného koně, přičemž odepsal pouhým pohledem asi deset sedel, co jsem měla na jeho návštěvu půjčených k vyzkoušení.

Sedlářství Hauzr - zatím rozporuplná zkušenost, mám od něj sedlo na míru, které sedělo od začátku mně a koni naprosto fantasticky. Ale odmítl docpat (první docpání od výroby), protože kůň opadl ze svalů, takže by sedlo podle svých slov nedokázal na takto opadlého koně dopasovat. Když je kůň neopadlý, nemám zrovna peníze, když mám zrovna peníze, kůň nemá hmotu, takže jsem se za poslední rok nedostala k tomu, do toho šlápnout. Až se to povede, zkusím zatlačit a nechat sedlo dopasovat na koně v jakékoli kondici, kůň je starý nervák, a hmota kolem kohoutku se mu udržuje podle erupcí na Slunci, nikoli podle krmení a mých snah (ta návštěva, kdy byl “opadlý” se konala v červnu, kdy byl kůň na nejlepší trávě) - no a mám podezření, že podkládání beránkem a poprsák kvůli sklouzávání sedla dozadu právě zrovna té svalové kondici mnoho neprospívá 🙄. No a uvidím, jaký bude výsledek.

Magdu Frantlovou jsem se pokoušela uhánět dva roky i přes známou a bez šance. To teda není paní Frantlové chyba, ale když nebere telefony ani neodpoví na mail či soukromou zprávu… bylo mi to divné. No a její kolegyně jsem zatím nezkoušela, byl mi mezitím doporučen ten Hauzr, tak zkusím dotáhnout tuhle akci s ním, naše fyzio za něj dává ruku do ohně (měla bych je pozvat na to pasování oba, aby si to vyříkali…).

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.03.2025, 14:45:05 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.03.2025, 14:43:37

Magdu uhnat nejde. Ale ty její kolegyně odvedou stejnou práci a jsou fakt dobrý. Já už fakt nikam jinam, ten stres a rozčilování mi za to nestojí 🙂 

Kallisto
Kallisto 17.03.2025, 17:03:53 xxx.xxx.33.215

Paní Hruškovou jsem poptávala na Moravu, nechtěla. Paní Frantlová je k nezastižení. 

Verun
Verun 17.03.2025, 23:00:18 xxx.xxx.220.12

Mám sedlářku za rohem, Tůmová, , znám jí od týnežerských let, ale natáhnout si jí do stáje je unikum- momentálně potichu našlapuju, možná tento týden 🙂koupila jsem si sedlo a potřebuju ho zkouknout  …,  …Frantlová u nás byla v zimě, proto jsem koupila jiné sedlo…. takže mám 2 až 3 sedla na prodej. Prachy uložený v sedlech , se mi doma hromadí.😂 

efe
efe 18.03.2025, 08:28:42 xxx.xxx.199.5

Janča Poživilová (je z našeho kraje, sdílely jsme spolu x let stejnou stáj), teď Středočeský kraj, napasovala mi morgáně, což byl teda oříšek!

A WR sedlo mi kdysi na Madam šila paní Netíková, je někde z Moravy, byla jsem moc spokojená. 

Kallisto
Kallisto 18.03.2025, 10:11:45 xxx.xxx.217.242

Na Moravě máme ještě Equiservis, pana Dulkaje, pan Baloun si pasuje svá sedla. Na dotaz jede prý i pan Spurný i na anglii, dávala jsem k němu přecpat sedlo. 

Jesie
Jesie 19.03.2025, 12:31:21 xxx.xxx.224.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 17.03.2025, 14:07:38

a s nimi ještě Barbora Uhrová Marešová 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.