Mníšek šedý
to neni. copak je jasnovidec?
***Když papoucha nehlídám, tak si sem tam ukousne třeba z cukroví nebo třeba slanou tyčku.***
proc se takove veci povaluji v prostoru, kde je papousek volne vypusteny?
***Taky okusuje takovej ten solnej kamen***
sul nici papouskovi ledviny
***To by za ním musel člověk pořát běhat po pokoji a odhánět ho a hlídat ho.***
male dite taky snad nenechate bez dozoru a byt mu uzposobite tak, aby si pokud mozno neublizilo a nedostalo se k vecem, ktere muze znicit. a papousek je jak male dite, ktere z toho ovsem nikdy nevyroste.
Nejsem jasnovidec, a také vím, že se omítka nežere. To bych ho musel mít pořát v kleci, aby se nedostal s ničím co by mu bylo nebezpečné do kontaktu. Tak jak to podle tebe vyřešit?
tobe to ovsem rekla maminka, nebo jsi vypozoroval, ze ani ostatni homo sapiens se omitkou nezivi. krome toho ti omitka pravdepodobne ani nechutna. ale male deti treba pisek jedi i omitku nebo hlinu, akorat, ze vzdycky priskoci maminka a zatrhne jim to.
***Takže z toho co jsi mi psal usuzuji to, že všechny věci v prostoru, kde volně papouch poletuje, musím odstranit. ***
samozrejme, ze nemusis. jen musis papouska hlidat, nebo se smirit s okousanym nabytkem a prekousanymi kabely. pokud ho nechces hlidat tak moc a furt mu neco zakazaovat, budes muset byt papouskovi holt trochu prizpusobit.
mne napriklad zako prekousl drat od lustru (byl pod proudem) a cela stastna, ze to prezil, uz mam misto lustru stropnice. na policku s cedecky a na knihovnu jsem pridelala dvirka, olistovala nabytek kovovymi listami, zrusila pokojove rostliny, obetovala garnyz a to ostatni holt uz ohlidam. jo, a podlahu kazdy den zametam. ani ne tak, ze by tam nasli zdravi skodlive veci, ale protoze sami produkuji spoustu bordelu jako slupky od zrni, peri apod.
ono vubec nejlepsi by bylo, nedat mu ani prilezitost chovat se nespravne (trest vyvolava strach nebo / a agresi), to znamena v podstate ho furt nejak zamestnavat, kdyz je pustenej a odmenovat kazde spravne chovani. coz je casove velmi velmi narocne. ono papousek je dost nevhodne domaci zvire :-)
A třeba jeho řvaní řeším tím, že ho přenesu do vedlejší místosti, tam stichne, pak ho přenesu zase spátky, doufal jsem že to pochopí, že když začne ŘVÁT že půjde vedle, pořát se mi zdá že to nechápe, už jsem to udělal snad stokrát. Někde jsem se dočetl, že může být mníšek i "malý terorista", jestli se nezlepší, tak to bude můj.
tiskarske barvy uz davno nejsou olovnate. velmi vdecna jsou babrlata nebo rulicky od toaletniho papiru,korkove zatky, spejle od zmrzliny... ale s tim si stejne hrajou jen v kleci, protoze venku je tolik jinych zajimavejsich veci ke zniceni.
je doma pokud by i tak nic nechtěl tak by jsem dal nějaké vitaminy a pod v umělé formě. a tu zeleninu předkládal dál třeba by se chytil.