Aktuálně: 2 632 inzerátů232 207 diskuzních příspěvků18 595 uživatelů

Reakce na pomlouvačnou kampaň týkající se členů ČSCH, z.s.

Anonymní (neregistrovaný) 17.02.2025, 12:53:19 xxx:xxx.36b2:77c5
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.02.2025, 12:22:16

Máte fascinující sebevědomí 

Varaxi
Varaxi 17.02.2025, 13:15:48 xxx.xxx.137.233

ČSCH je svaz přímo související s chovatelstvím. Oficiální chovatele může zajímat, co se tam děje. To chápu.

Já nic nechovám, neznám pozadí, nemám k tomu co říci, ale nijak mě nepřekvapuje, že pokud je vedení nekompetentní, lidé na chovatelském webu to budou řešit. 

list
list 17.02.2025, 13:22:21 xxx.xxx.254.97

Nevím, mě spíš přijde, že nové vedení ČSCH začalo něco dělat, ale původní vedení to nemůže skousnout a jen dělá problémy. 

acher
acher 17.02.2025, 22:06:35 xxx.xxx.222.196

Přišlo z klubu.

Český svaz chovatelů, z. s. Maškova 3, 182 53 Praha 8 - Kobylisy Tel.: 284683441, e-mail: sekretariat@cschdz.eu, http://www.cschdz.eu IČ: 00443204, DIČ: CZ00443204, IDDS: rstrfew, Bankovní spojení: KB Praha 9 č. účtu: 635081/0100 Tisková zpráva č. 265 ze dne 18. února 2025

Český svaz chovatelů dbá o svou pověst Před 14 měsíci proběhla 2. prosince 2023 XXXI. valná hromada (VH) Českého svazu chovatelů (ČSCH). Delegáti se většinově rozhodli pro radikální změnu v řízení svazu. Zvolili do funkce 7 nováčků. V současném devítičlenném ústředním výkonném výboru (ÚVV) zasedají výrazné osobnosti našeho svazu respektované v odborných kruzích. Vládnou profesními, odbornými, šlechtitelskými a výstavními dovednostmi. Najdeme zde zkušené manažery, jako například ředitele tří největších svazových výstav (CVM Přerov, CV Chovatel, Moravia Brno). Šest členů ÚVV posuzuje drobná zvířata ve čtyřech odbornostech (králíci, drůbež, holubi a kočky). Další členové se angažují na různých pozicích ve vedení ústředních odborných komisí, posuzovatelských sborech, chovatelských klubech, redakční radě a chovatelských strukturách. Najdeme zde zástupce akademického prostředí, veterináře, zemědělské inženýry, doktory, učitele, podnikatele, zastupitele obcí, publicisty, fotografy a spisovatele. Podíleli se například na vzniku vzorníku plemen králíků, holubů, informačních tabulí, reprintů historických publikací a sepsání monografických knih. Jsou za nimi vidět výsledky jejich práce. Ve své nové roli se snaží pomocí dlouholetých chovatelských a profesních zkušeností dobře rozvíjet naši odbornost a posouvat náš svaz mezi respektované instituce. Bohužel v ČSCH jsme od posledních voleb svědky masivní pomlouvačné kampaně směřující na kroky nového vedení. Aktéři okolo bývalého předsedy svazu Mgr. O. Matouše a Ing. M. Krofta, kteří od delegátů za svoji činnost pro svaz dostali stopku a nebyli zvolení, se s prohrou nesmířili. Hned v prvních týdnech, kdy existuje nepsané pravidlo 100 dní hájení, začalo dehonestující tažení překračující hranice slušného chování. Proti nově zvolenému ÚVV a později také Ústřední kontrolní komisi (ÚKK) na bývalém oficiálním FB profilu ČSCH zvaném Otevřené fórum (OF) začali odpůrci šířit lži, urážky a nevraživost s jediným cílem. Zvrátit řádné výsledky voleb a vrátit původní vedení svazu do starých kolejí před volbami. Uvedené nezdravé chování doprovází různé soudní žaloby na náš svaz. Pomlouvačné kampani nelze nečinně přehlížet. Členové ÚVV se ohrazují proti šíření nepravd, pomluv a nenávisti sdílené na FB profilu OF. Podobně hovoří členové ÚKK ČSCH. Ve své zprávě k situaci ve svazu uvádějí: „Pomlouvačná kampaň vedená Mgr. Matoušem a jeho soukmenovci, především pak panem R. Hamplem a dalšími nejmenovanými na „OF“ proti všem a všemu, co není po vůli některým lidem z minulého vedení našeho spolku, se již výrazně v poslední době dotkla také členů ÚKK, kteří zde byli nazváni „úplně neschopnými, stanov neznalými a estébákem podporovanými lidmi bez vlastního názoru, či jako chátra nezaměstnaných individualit“ a kontrolní zprávy ÚKK jsou nazývány lživými. Členové ÚKK se výrazně ohrazují proti obdobným nařčením a žádají Mgr. O. Matouše jako nositele FB „OF“, aby učinil vše proto, aby k dalším podobným excesům nedocházelo.“ Závěrem dodáme, že kandidáti do ÚVV šli do voleb s písemně zpracovanými vizemi, jak dále v našem svazu. Konkurence byla veliká. Současné ÚVV dostalo od delegátů VH mandát pracovat pro svaz 5 let. Členové ÚVV nechtějí svaz bořit, členové ÚVV chtějí budovat a pomáhat. Aktéři okolo FB skupiny OF by měli tuto volbu respektovat. V dalších volbách můžou kandidovat a v případě zvolení můžou předvést co umí.

Tiskový mluvčí Aleš Bukovský

Anonymní (neregistrovaný) 18.02.2025, 05:28:43 xxx:xxx.36b2:77c5
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 17.02.2025, 22:06:35

Aleš Bukovsky, to hovoří za vše.Neverohodná manipulativni osoba, kariérní prospechař, po kterém všude kde prošel zůstává rozvrat a znechucení. Nezištnost pro společnou věc je mu absolutně cizí. Stejně"úspěšně" se zdá se angažuje i zde.    

Anonymní (neregistrovaný) 18.02.2025, 19:50:56 xxx:xxx.2fc3:49aa

Problém současného nejvyššího vedení Svazu je,
že údajní, Bukovským zmínění “kritici”, mají pravdu.
Bukovský překrucuje realitu a to se nelíbí už hodně lidem.

Předchozí předseda Mgr. Matouš byl a je ředitelem
Výstaviště Lysá nad Labem. Měl a má zaměstnání před i po předsednictví.
Jeho předchůdce Ing. Kroft byl a je ředitelem OBI Karlovy Vary. 
Tudíž měl a má zaměstnání před i po předsednictví.

Ale současný předseda Ing. Novotný žádné jiné zaměstnání nemá,
vůbec nic nechová, nechává si od Svazu vyplácet vysoké částky,
které nikdo neodsouhlasil a celá organizace má nyní naprosto
neprůhledné a neschválené financování.

Bukovský se relativně nedávno stal posuzovatelem holubů.
Mezi skutečnými odborníky a letitými chovateli je tento amatér 
bez talentu osobou k pláči.
Na chyby v Bukovského pseudo-odborných “článcích” v magazínu
Chovatel už upozorňují i lidé mimo Svaz.

Místopředseda Vilhelm zodpovídá mj. za Svazový majetek.
V majetku jsou i nemovitosti na lukrativních místech.
Např. činžovní dům v centru ! Karlových Varů, padesát let Svazu
vydělával dům peníze za nájmy, posledních několik let
nájemce žádný nájem neplatil !!!! Když se členové zeptají,
jak je to možné, jsou zablokováni.

Evropská výstava - zatímco dřívější vedení mělo zájem uspořádat
EV u nás, nové vedení bez jakéhokoliv !!! projednání, diskuse,
Evropskou výstavu v ČR bez náhrady zrušilo. O nás, bez nás.
Nyní bude EV na Slovensku, tam to evidentně uspořádat lze.

Současné vedení je ostuda a bude se o tom veřejně mluvit,
i kdyby se Bukovský rozkrájel.
Pokud si nechovatel Novotný nechává vyplácet celou výplatu za to,
že s nikým nekomunikuje, to mu ti nejobyčejnější staří členové,
kteří vždy chovali hlavně srdcem, nikdy neodpustí.

Anonymní (neregistrovaný) 19.02.2025, 10:59:37 xxx.xxx.63.63

Jako nic proti nikomu, ale aby stál v čele takové organizace člověk, co nic nechová to je trochu prazvláštní. Jo někdo může namítnout, že zdatný manažer nemusí být chovatel, ale zrovna v tomto případě se mi to nezdá fér.

Anonymní (neregistrovaný) 20.02.2025, 09:55:03 xxx.xxx.158.46

Sebechvála vedení ČSCH smrdí!

ČSCH (neregistrovaný) 25.02.2025, 22:18:29 xxx:xxx.cba8:3fad

Vážení přátelé chovatelé, minulý týden to bylo 49 let, kdy jsem vstoupil do Svazu chovatelů, tehdy ČSCHDZ, dnes ČSCH, z.s. Jsem i zakládajícím členem Klubu chovatelů holubů slepičáků, kde jsem prošel všemi funkcemi ve výboru. Protože jsem uznal, že tento spolek je nereformovatelný, přestal jsem jezdit jako delegát na Valné hromady a věnoval se spolku jen v základní organizaci. Nyní se však ve spolku dějí tak neuvěřitelné věci (ekonomické, cenzurní, odborné, které jistě máte možnost sledovat), že jsem se rozhodl ukončit své členství, pokud se vám ostatním členům, nepodaří v brzké době sjednat nápravu. Členské příspěvky i na letošní rok mám uhrazeny. Nedávno se mi stalo, že na oficiálním FB stránce spolku mi bylo zablokováno komentovat. Brzy bylo vráceno. Včera jsem si dovolil napsat ke komentáři předsedy ÚVV (Ústřední výkonný výbor), že je trapný. Můj komentář byl smazán. Protože jsem si dovolil komentovat podruhé (viz přiložený sken), už nemám přístup vůbec žádný a oficiální FB spolku nemůžu ani číst. Prosím o sdílení na různých chovatelských stránkách a konec vaší nečinnosti vůči současnému vedení. Děkuji Jarda Pokorný, Evropský šampion, Evropský mistr, šampion klubu atd.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.