Aktuálně: 3 716 inzerátů210 001 diskuzních příspěvků18 249 uživatelů

jak poslat ptáky kurýrem

anonymní (neregistrovaný) 31.10.2008, 18:19:24 xxx.xxx.6.158
Chtěl bych se informovat,jak se dají poslat ptáci kurýrem.Pokud by bylo možné,tak podrobný popis.opravdu mi tím hrozně pomůžete.MOC DĚKUJI!!!!
cone
cone 31.10.2008, 18:59:35 xxx.xxx.85.196
Podle mého názoru je to zvláštní druh služby, který chovatelům slouží-neslouží, alespoň u nás na severní Moravě.
Takže u pokladny na nádráží si vyzvednete formulář, vyplníte a necháte orazítkovat kulatým razítkem chovatelské organizace/ bez tohoto razítka vám zásilku nevezmou /, samozřejmě si předem zjistíte spoj, kterým budete doručovat a min. půl hodiny před odjezdem podáte a zaplatíte. Lze poslat i na dobírku, v tom případě podate také pošt. složenku na peníze, kde odesílatele neuvedete / budou to ČD / , adresát P příjemce peněz budete vy. Cena byla za vše je do dvou stovek, ale změnily se formuláře, tedy se zákonitě mohla pohnout i cena.A teď jen čekat na telefon od nového majitele ptáčků, že obdržel vše v pořádku. Cone
anonymní (neregistrovaný) 31.10.2008, 19:04:00 xxx.xxx.6.158
moc děkuji za odpověď vypadá to složitě.ale asi bych se to bál použít.
cone
cone 31.10.2008, 19:09:10 xxx.xxx.85.196
Jediný problé je to kulaté razítko, jinak jsem byl s touto službou spokojen, ale již přes rok ji nevyužívám.Vadí mi, že když to vše platím já ze své kapsy, proč bych měl mít potvrzení od organizace, která s tím nic nemá společného a ČD ŽÁDNOU záruku nebo pojištění neposkytují, jen shrábnou peníze.
anonymní (neregistrovaný) 31.10.2008, 19:21:45 xxx.xxx.6.158
to je opravdu škoda,že to tak je to samí je i s tím,že musí bejt potvrzení na trhy ptaků od veterináře,každý to pak zadši šoupne do výkupu,než aby si to potvrzení sháněl
cone
cone 31.10.2008, 19:31:23 xxx.xxx.85.196
Máte pravdu, na burzy je to jen potvzení pro samotné potvrzení. Vet ani ptáky nevidí, orazítkuje formulář, vezme " drobné " a formulář si vypisujete sám.Opravdu formalita pro zadostiučinění předpisům.
anonymní (neregistrovaný) 01.11.2008, 11:15:11 xxx.xxx.6.158
podle mě to potvrzení je uplně zbytečné,jak už jste psal veterinář je ani nevidí a i kdyby je viděl většina prodává ptáky přes inzeráty do výkupů a třeba se domluvý a prodají si ptáky před burzou takže pokud by se měla šířit nějaká nemoc tak by to potvrzuení na burzách bylo stejně zbytečné, když většina chovatelů si to potvrzení ani nezařídí.jenom z toho má veterinář peníze.Zajímalo by mě co by se stalo, kdybych prodal ptáka s potvrzením a pak by se u něj oběvila nemoc co by se stalo,jestli bych za to mohl já nebo veterinář?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.