Metodický list je výkladový předpis Chovatelského a registračního řádu
1. Žádost o vydání PP (rodokmenů) pro koťata
a) Chovatel je povinen zažádat o vystavení průkazů původu pro všechna koťata z vrhu, která jsou
v době vyplnění krycího listu naživu. Porušení tohoto pravidla je považováno za závažné porušení chovatelského řádu.
Okopírováno z webu sdružení chovatelů koček. Takže všechna koťata dostanou pp i ta nestandardní. Přijde mi to jako výmluva u psů, že nadbytečná štěňata nedostávají pp.
Pročítám, děkuji. Takže když mi někdo tvrdí, že PP dostala část vrhu je to krajně podezřelé. Přesněji teda zažádáno muselo být na celý vrh, ale část asi nesplnila požadavky na délku srsti plemene. Jestli chápu správně.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.02.2025, 13:43:24
Ano, PP se udělí všem ve vrhu, pokud je ovšem chovatel “přiznal” a nezatajil, že se mu narodila nestandardní koťata, třeba. Nebo to vůbec nejsou koťata od PP kočky, ale snaží se Vám je tak prodat, nebo je to celé nesmysl a seká kočky bez PP a jen mlži. Těch třeba tu je dost od takového chovatele bych si nic nevzala. Poctivý chovatel nevykládá takové báchorky. PP dostane i nestandardně osrstěné nebo zbarvené kotě nebo štěně.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.02.2025, 13:43:24
Jestli chápu správně.
Úplně ne. Pokud mají rodiče PP a jsou uchovněni, tak mají VŠECHNA koťata PP. Max budou některá nestandardní (třeba ta delší srst) a pak jdou za jinou (menší) cenu.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.02.2025, 15:03:32
Já to myslela tak, že chovatel chce mít třeba “čistý, bezchybný” chov a tak ty nestandardní nepřiznal. Je to málo pravděpodobné, ale lidi dělají divné věci. Nevím jestli se chápeme.