dnes my z ničeho nic onemocněla neoféma je načepířená dal jsem jí do klece a dal jsem k ní lampičku aby měla teplo, hned se k ní přiblížila.Potřeboval bych vědět co dělat dál a jak krmit.Můžu jí dát slabý mátový čaj?prosím napište spěchá to!
mohla být jen podchlazená,ale podle mě to spíše budou červy,protože neofemy jsou na mě hodně náchylné.zkus ji odčervit(já používám panacur a odčervuji na jaře před sezonou a na podzim po sezoně vždy je odčrvým jednou a za týden podruhé,aby se zničily i zárodky červů)mějte se a držím palce
V tomto případě bych neodčervovala, pokud totiž začervený není, tak to tímto můžete dorazit. Nedávno se mě přesně to co popisujete stalo s aymarou, ještě ten den sem zavezla vzorek trusu, za hoďku byly výsledky že začervená není, tak sem neodčervila a podala jen combinal A + D3, pták už druhý den byl naprosto v pohodě jako kdyby mu nic nebylo. Combinal se má podávat 2 - 3 dny, tím nic nepokazíte, mají ho na každé veterině a určitě jsou i jiné přípravky, ale důležité je asi rychle jednat, a myslím tím hlavně s veterinářem, za zavolání na veterinu dáte v porovnání s ptákem pakatel.
díky za rady,ale už je pozdě přes noc uhynul.Zbyla po něm zdravá samička,kterou pro jistotu hned odčervím.Celou dobu byl načepířený a měl uplně tekutý trus.Bohužel nechtěl ani pít.Je smůla,že u ptáků to jde rychle.Vždy když mi onemocní nějaký pták,tak ať dělám cokoliv,tak mi do druhého dne uhyne