Aktuálně: 3 873 inzerátů207 484 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

nemocná neoféma

anonymní (neregistrovaný) 28.10.2008, 16:30:38 xxx.xxx.6.158
dnes my z ničeho nic onemocněla neoféma je načepířená dal jsem jí do klece a dal jsem k ní lampičku aby měla teplo, hned se k ní přiblížila.Potřeboval bych vědět co dělat dál a jak krmit.Můžu jí dát slabý mátový čaj?prosím napište spěchá to!
papy
papy 28.10.2008, 19:14:23 xxx.xxx.64.132
mohla být jen podchlazená,ale podle mě to spíše budou červy,protože neofemy jsou na mě hodně náchylné.zkus ji odčervit(já používám panacur a odčervuji na jaře před sezonou a na podzim po sezoně vždy je odčrvým jednou a za týden podruhé,aby se zničily i zárodky červů)mějte se a držím palce
anonymní (neregistrovaný) 28.10.2008, 22:05:57 xxx.xxx.35.177
V tomto případě bych neodčervovala, pokud totiž začervený není, tak to tímto můžete dorazit. Nedávno se mě přesně to co popisujete stalo s aymarou, ještě ten den sem zavezla vzorek trusu, za hoďku byly výsledky že začervená není, tak sem neodčervila a podala jen combinal A + D3, pták už druhý den byl naprosto v pohodě jako kdyby mu nic nebylo. Combinal se má podávat 2 - 3 dny, tím nic nepokazíte, mají ho na každé veterině a určitě jsou i jiné přípravky, ale důležité je asi rychle jednat, a myslím tím hlavně s veterinářem, za zavolání na veterinu dáte v porovnání s ptákem pakatel.
anonymní (neregistrovaný) 29.10.2008, 09:50:53 xxx.xxx.6.158
díky za rady,ale už je pozdě přes noc uhynul.Zbyla po něm zdravá samička,kterou pro jistotu hned odčervím.Celou dobu byl načepířený a měl uplně tekutý trus.Bohužel nechtěl ani pít.Je smůla,že u ptáků to jde rychle.Vždy když mi onemocní nějaký pták,tak ať dělám cokoliv,tak mi do druhého dne uhyne
anonymní (neregistrovaný) 29.10.2008, 11:40:36 xxx.xxx.35.177
No, myslíte že to šlo až tak rychle že nebyl čas kontaktovat veterináře??? Tohle je totiž to první co dělám já, proto se tak ptám....

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.