Buggyra:Mé dámy aktuálně. Čtyřletá hnědka v novém kabátku jede jak dráha a snáší téměř denně.
Nádherně čisté je máte, v tomto počasí klobouk dolů.
Mně modřence zalézají do země.
Já modřence nesnáším, šíleně se množí, mám prorostlou skalku, z pod kamenů nevyrejpnu cibule. Každej rok vyhazuju kýbl, co se mi podaří vyrejpat. Už se rozlezly i do malin a do centimetrový mezery mezi kamennou zídkou a chodníčkem.
Nám modřence moc nejdou, protože nemají moc šanci se rozlézt. Právě známá se jich taky zbavuje, tak jich mám od ní krabice a kýbly, tak vysazuji, kde se dá, ať je barevno 🙂 Ale tím, že to kolem opásají koně, případně dosekneme my, no a samozřejmě kdyby náhodou nějaká zelená zůstala, tak srnka to sežere, kdyby měla chcípnout (a nechcípne… ^°˛$×[Đ#ł@&đ€ !!!). Dílo zkázy pak dokonává nějaký ten hryzec nebo jiná havěť.
Závidím, já mám “jen” hejno cca 40? vrabčáků
videiko bohužel neumím vložit 🤔
Mé dámy aktuálně. Čtyřletá hnědka v novém kabátku jede jak dráha a snáší téměř denně.
Mé dámy aktuálně
jé.
Hnědka je taková tetka 🙂
Hnědka je totiž moje poslední Dominantka, takže je podsaditější, zatímco běluhy jsou Lohman, to jsou takové holubice 🙂
Hnědky se mně osobně líběj víc než bílý skaláry.
Žiš já sem tak zvědavá, co mi jednou přistane - páč vybírat si asi nebudu moct, to je mi jasný.
Když budete chtít, můžete si i vybrat, některé drůbežárny vyskladňují několik typů nosnic najednou.
aha! díky. No ale obávám se, že stejně sáhnu po těch největších zříceninách, bez ohledu na barvu a příslušnost k plemeni.
Největší zříceniny jsem jim tam nechala, nehodlám se dívat, jak to bude příští dva dny postupně kapat. Brát jen ty životaschopné, jináč je to o nervy.
No jo no, tohle je pravda argument:
nehodlám se dívat, jak to bude příští dva dny postupně kapat
a pádnej…….. ale nevim, ešivá si to dokážu dát příkazem. Páč já tam nepojedu kvůli sobě, ale kvůli nim. To bé těžká úloha, těžká.
Já jsem teda už léta pro vynešenky nebyl, ale nechodí to náhodou tak, že dojedete k hale, nahlásíte počet a dostanete slepice bez možnosti výběru? Co si pamatuju, tak to takhle chodívalo😲
Áno, dostala jsem slepice bez možnosti výběru. Ale koukám a vidím, tamhleta leží a má zavřené oči, tamta druhá má hlavu na stranu a klepe se - tak řeknu maníkovi, ať si je zase vezme a dá mi nějaké, co vypadají slušně. Maník odkvačí s žebráky a řka “jsem vám je speciálně vybral” mi do přepravky vloží s úsměvem pěkné opeřené slípky s červeným hřebínkem a živým očkem.
Když jsem byla posledně, tak po ptačí chřipce už nepouštěli auta do areálu, ale podávali soudružky přes plot. Ten člověk, co je nosil těch 30 metrů z haly v rukách, ten je sám kontroloval a na vlastní oči jsem viděla, jak mu důchodce rval z ruky slepici, o které zaměstnanec tvrdil, že je nějaká blbá, že mu ji vymění, a stařík se hádal, že je dobrá, že bude kdyžtak polívka 😀
Jj, takhle nějak jsem si představoval, že to tak probíhá 😉
Já si raději kupuju kuřičky, přeci jen se snáze do hejna zapojí, než zděšené a orvané slepice.
Buggyra:Mé dámy aktuálně. Čtyřletá hnědka v novém kabátku jede jak dráha a snáší téměř denně.
Nádherně čisté je máte, v tomto počasí klobouk dolů.
Za to já nemůžu, to ony samy 🙂 Ale už to říkalo víc lidí.
No ony nejsou v nějakém výběhu momentálně, chodí si navolno po louce a mají k dispozici mnoho suchých míst v našem “chovatelském baroku” 😂
my teď máme tak podmáčeno, že u nás by i ty bloncky vypadaly jak hnědka, ač by byly celodenně povenku po zahradě. Teď to teda namrzlo, ale převevčírem jsem si dala trojitýho odpíchnutýho ríčbeka kříženýho s trojitým salašnikovem.
A to si mám jako představit jak? Požaduji vyobrazení.
to chciiiii 😀 😀