Aktuálně: 3 182 inzerátů222 333 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Odhad ceny koně s podílem vlastního výcviku

TN (neregistrovaný) 15.01.2025, 21:30:25 xxx:xxx.fe0f:6bd4

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by mi někdo neporadil/neodhadl/nenavrhl cenu kterou by dal za níže popsaného koně. Klisna cca 4,5 let, původ matka kladrubák, otec prý také, ale neznám ani jednoho, vím jen, že to byla nehoda. Pořízena jako neošahané dvouroční zanedbané hříbě, udělaly se jí strašné abscesy na osmičkách které se musely vyřezat. Je už doléčená, ale má na obou stranách trochu patrné řekla bych zjizvení kosti (boulička na každé straně). Ve třech letech jsem s ní začala pracovat já. Ošahala nohy, naučila repsektovat osobní prostor, chodit na vodítku, nakonec jsem ji i obsedla a začala s přiježďováním. To se mi moc nedařilo, poněvadž majitel ji začal používat i pro klienty začátečníky na vyjížďky. Momentálně je ve fázi, kdy poté co už jsem s ní byla sama v lese i na cvalovce, jsme zase na začátku, kdy nedokáže odejít od koní, nereaguje na sed ani hlas (což předtím uměla). Učila jsem ji v terénu, bez možnosti jízdárny, nebo kruhovky. Netuším jak je na tom zdravotně s nohama nebo páteří, žádné rtg se jí nikdy nedělaly, ale žádný nekomfort nevykazuje. Nepovažuji se za tak zkušenou abych dokázala z postoje posoudit jak na tom kůň je. Vím že její pořizovací cena i s výdejem za veta na začátku byla necelých 40tis. Jinak je kobyla vybělující bělouš, zatím víc černá než bílá, kvh cca 175cm, povahově malinko složitější, má svou hlavu a potřebuje čas, aby to mohla promyslet sama. Musíte si získat její důvěru, ale pak za vámi jde kamkoli. Za vámi. Ne s vámi na hřbetě. Není zákeřná, jen je to zkrátka mladý kůň, kterého chce "všechno sežrat". Kolik byste, za takového koně chtěli/dali s tím že většinu práce, jsem s ním odvedla já? Předem moc děkuji všem za odpověď.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.01.2025, 21:40:11 xxx.xxx.30.47

Dobrý den, chápu , že vklad z Vaší strany je nezanedbatelný , ale můžete doufat tak 50-60 000 Kč, pokud je kůň relativně zdravý a hodný ( a to jsem optimista). Na tom koni je úměrně věku práce jak na kostele, chovná hodnota 0. Bohužel takových koní je všude mrak, bohužel.  

Jinak si dejte bacha na tvrzení “ale žádný nekomfort nevykazuje”. To pokud neprověříte odborbíky , tak na špatně jezditelném koní těžko poznáte.

Proč to potřebujete vědět, když kůň není Váš?Byl Vám nabídnut?  

TK (neregistrovaný) 15.01.2025, 21:50:45 xxx:xxx.fe0f:6bd4
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.01.2025, 21:40:11

To jsem tak odhadovala. Je to cena kterou chci navrhnout majiteli. Kobylka není moje a chci ji odkoupit, ale absolutně netuším, jestli byl můj odhad správný. Takže moc děkuji.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.01.2025, 21:55:10 xxx.xxx.30.47
»
Odpověď na příspěvek uživatele TK z 15.01.2025, 21:50:45

Nenavrhujte nic. Řekněte , že byste ráda koupila a za kolik by byla případně k mání. Jakmile navrhnete rovnou cenu, tak si zlikvidujete prostor pro vyjednávání.

TN (neregistrovaný) 15.01.2025, 21:58:20 xxx.xxx.42.206

Špatně jsem se vyjádřila. Samozřejmě že chci aby majitel nejdřív řekl svou představu. Ale chtěla jsem si udělat vlastní představu jak by to viděl nezaujatý člověk. Abych nekývla na přemrštěnou nabídku. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.01.2025, 22:09:07 xxx.xxx.30.47
»
Odpověď na příspěvek uživatele TN z 15.01.2025, 21:58:20

Jenže tady to není o reálné hodnotě koně , ale o hodnotě, kterou pro vás ten kůň má. resp. jaká nejvyšší hranice je ve vašich  možnostech.

Kdysi jsem byla před koupí současného koně v podobné situaci. Jenže já věděla, že když koně nekoupím, nebude trpět a zůstane na svém (kde je opravdu doposud). měla jsem podobné otázky na své okolí a každý mi odpověděl stejně jako teď odpovídám já a je to pravda. Nakonec jsem koně nekoupila, jelikož jsem věděla , že beze mne kůň trpět nebude a majitelka si řekla takovou částku, která byla nesmysl úměrně jeho zdravotnímu stavu, že když jsem si přirazila 30 000, měla jsem (a mám) koně extra třída ve svém plemeni.

TN (neregistrovaný) 15.01.2025, 22:17:29 xxx.xxx.42.206
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.01.2025, 22:09:07

Mám toho koně ráda, ale vím že když ho nechám kde je, nebude trpět nebo strádat. Jen musím zkusit tu možnost koupi, protože vím že už k ní mám vytvořený vztah a nejvíc mě ničí to, že o ní nemůžu rozhodovat i když se je tak věnuju. Takže je to buď koupě nebo odříznutí kontaktu.

Moje představa byla 50 000. S tím že bych byla ochotná jít i na 60 000,- ale víc ne. To už bych si raději ještě něco pošetřila a koupila si koníka přesně dle svých představ.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.01.2025, 22:23:49 xxx.xxx.30.47
»
Odpověď na příspěvek uživatele TN z 15.01.2025, 22:17:29

No ono je pak otázka, co je Vaše predsťava, za většinu teplokrevníků si dnes zaplatíte , pokud to má být rozumná koupě, i když je to křižovatka a nic neumí 😀 

A mmajitel za 60 000 neprodá, pokud mu spolehlivě vozí klienty, byť ve vláčku.

TN (neregistrovaný) 15.01.2025, 22:32:41 xxx.xxx.42.206
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.01.2025, 22:23:49

Přímo na plemeni mi nezáleží, chci koníka na rekreaci, na vycházky do lesa, na dvoudenní puťák, občas se proběhnout, ale nemám žádné sportovní ambice. Mám ráda i práci ze země, jít se jen tak projít na ruce, číst si ve výběhu…. Zkrátka mít koníka jako parťáka a pro rafost nás obou. Takhle kobča není typ který bych si vybrala, ať už svou mladostí, tvrdohlavostí, stupněm výcviku, výškou nebo barvou. Ale nějak jsme si zkrátka vybojovali cestu do srdíčka té druhé. Proto jsem začala uvažovat o koupi. Uvažuji o ní popravdě už půl roku, ale až teď jsem se odhodlala to začít řešit opravdu, postavit se tomu čelem a udělat rozhodnutí.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.01.2025, 22:36:51 xxx.xxx.30.47

Tak si udělejte alespoň v inzerci reserši , kolik teď kůň, co popisujete, stojí (víc jak 100 000 bez výcviku, pokud nechcete chlaďase), klidně si i nějakýho jeďte zkusit , dostanete se do reality, a pak navrhněte koupi. Nehrajete o čas. Držím palce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.