Já vím🤣, to naschvál, kdyby náhodou někdo třeba atd.. Spíš mi šlo o těch 137 jazyků. Hned jsem měl pocit že není problém domluvit se třeba i s emerickou žížalou.😂
Komunikace se zvířaty
Hele vy si z toho děláte srandu, ale zahradnictví tyhle magory táhne jak magnet. Tuhle mě zákaznice šokovala, když vytáhla krabičku zdobenou klikyháky, v ní samet a v něm zázračný krystal na stříbrném řetízku.Tím krystalem mávala nad rostlinami a zkoušela zda jsou naladěný na stejnou vlnovou délku jako ona. Já přiznávám bez mučení, že ten kdo rozhodně není na podobné věci naladěn, jsem já🙄 Podobné tipy k nám chodí často. Baba neurčitého věku, obvykle pestrobarevné rozevláté pačesy, na krku dřevěné korále, dlouhé sukně až na zem a obvykle batikované. Okolo tohoto stvoření pobíhá dost často houf nevychovaných vřeštících příšerek vzdáleně připomínajících děti. Pokud se jim podaří mě zahnat někam do kouta(Já a všichni kolegové před tou morovou ranou prcháme) jsem obvykle donecena poslouchat přednášku na téma jedlého lesa a měsíčních fází. Zásadně chtějí nenáročné rostliny, které nepotřebují hnojit, okopávat, zalévat atd, ale přinášejí velký užitek. Občas jim s kolegou prodáme Aegopidium. Kdo chce ať si dohledá , co to je🤪
Takže slečny objevily zlatý důl. Mají můj obdiv.
To je jasné že pro takové top plemeno jsou jazykové hranice jen nepatrný problém.🤣 Mimo jiné barzoj je pro mne pes po kterém toužím od svých cca dvaceti let. Poprvé jsem je blíže zažil v Polsku na výstavě a od té doby hotovo. Já tam byl paradoxně s jezevčíky🙂. Bohužel jsem tak dlouho odkládal až budou ty nejlepší podmínky až jsem to prošvihl. Teď už bych je nezvládal. Stejně mne ale vždy mimořádně potěší když sem občas utrousíte nějakou tu fotku.
Jako já žasnu za co jsou lidi ochotní zaplatit…žasnu kolik lidí se nachytá na podvodníky….viz imaginární štěňata, o těch zamilovaných vojácích a doktorech ani nemluvím…kolik lidí se nachytá na zázraky…
Si tak vždycky říkám…to je fakt tak jednoduchý vytáhnout z lidí prachy? Proč já chodím do práce, abych vydělala peníze…to fakt nevím…
Tím krystalem mávala nad rostlinami a zkoušela zda jsou naladěný na stejnou vlnovou délku jako ona.
Takových případů se najde hodně kupodivu. V minulém zaměstnání jsem občas potřeboval řešit nějaký věci s kolegyní a když jsem začínal tak jsem dlouho nevěděl její jméno, protože každý jí říkal “lobotomie”. Po pár konverzací s ní jsem zjistil proč. Třeba, že doma svým květinám zpívá, protože lépe rostou popřípadě mi vysvětlovala jak vzniknul Covid 19 - v roce 2012 ve vesmíru vybouchlo sedm supernov a proto jsem měli Covid. Samozřejmě vegetariánka kvůli tomu, že maso obsahuje stres a není tudíž zdravé, protože člověk pak trpí stresem depresí. Tich příběhů mi říkala mnoho a všechny si už nepamatuji.
A to jim prodáváte obyčejnou kozí nohu nebo Aegopodium podagraria "Variegatum" ? V každém případě však mají přesně to co chtějí, nezdolnou léčivku kterou mohou použít i místo salátu.
Já se často dohaduju s kocourem. A nikomu za to platit teda nepotřebuju 😀.
Já nevím…tak snad časem asi každej pozná, jak to zvíře s ním komunikuje, co vlastně chce nebo nechce…i můj přítel, kočkami do mého příchodu nepolíbený, pozná, co po něm kočky zrovna chtějí, kdy se chtějí pomazlit, kdy chtějí prudit, kdy si kocour vyřvává lívance… 😀, nebo kdy mu není dobře.
U psa mi to přijde ještě jednodušší, ale i ta kočka má docela dobrou řeč těla a mimiku obličeje.
Na druhou stranu v dnešní době se platí za kde co. Jestli si tohle někdo zaplatí, je to asi jeho problém. To bych si tedy raději zaplatila komunikačky u Lenky Blachové 🙂, kdybych se chtěla něco dozvědět.
Samo že Variegatum😀. To spešl, kontejnerek za 89Kč. Jednou jich podobný pár koupil 40, víc jsme jich neměli. Chtěli odolnou rostlinu, co se o ní nemusejí vůbec starat, poroste i ve stínu, nemusí se sekat, hnojit, zalévat a bude jedlá….
Konečně, kdo chce kam, dál si to doplňte.
Je tedy fakt, že jsem kdysi slyšel že rostliny reagují na hudbu a ten zdroj se zdál daleko důvěryhodnější než Lobotomie. Ony ty rostliny nebudou jen tak tím čím se zdají být. Dokáží se domlouvat (žirafy versus akácie) dokáží si pomáhat a podporovat jedna druhou (les a živé pařezy, dospělé stromy omladinu svého druhu atd.). Nějak mám pocit že v rostlinách se může ještě skrývat mnoho nepoznaného a pro člověka těžko pochopitelného. Šutrem na řetízku to fakt řešitelné zřejmě nebude.
Tak samozřejmě, že je to stále neprozkoumaný. Už párkrát jsem zmiňoval (ale teď nevím zda tady), že rostliny dokážou projevovat stres či bolest na ultrazvukových frekvencí. Párkrát jsem četl nějaké články i s naměřenými hodnoty v závislosti kdy rostlinu třeba nezalévali. Údajně tyto frekvence “slyší” různí živočichové jako jsou například opylovači. My kteří slyšíme jen 20Hz-20kHz samozřejmě je mimo náš rozsah.
Teď je otázka zda i ta rostlina na druhou stranu slyší frekvence třeba akustické kytary kterou slyšíme v našem rozmezí. Ultrazvuk je nad tím takže jistá spojitost tam může být, ale v tomto ohledu jsem to moc nestudoval. Takže mám zábavu na večer - trošku prozkoumat frekvence hudebních nástrojů. 😀
Když si stránky madam prohlídnete víc, zjistíte , že prozřela (kam se hrabe Jiřík ze Zlatovlásky, ten musel hada sežrat, ) při “styku” s krajtou královskou a to už musí být “dar” 🤣
chudák krajtička 👎