Jinak pes lze vycvičit i bez pamlsků, nebo pamlskovat a postupně ubírat, pak lze taky cvičit na hračku nebo obrovskou pochvalu.
A třeba prostě máte, kterej není pažravej a má prostě dost. A hlavně fixovat si psa jen přes žrádlo není cesta, alespoň trochui by vás měl vnímat prostě protože jste jeho smečka.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 14.01.2025, 11:43:44
Chápu. Eště pořád čůrá jako holčička. Mně to vlastně vůbec neva, aspoň má Megi šanci taky něco sníst. 😀 Když dám normálně otevřenou dlaň s granulemi, Megi si opatrně vezme, ale eště nemá tu jednu pidi granulku bezpečně v tlamě a Bůček ji visí na čelisti, případně si do té dlaně hlavou lehne. Megi si domů nese větev, on si vezme mini větev a cestou ji sežere. Su v pokušení otestovat, kolik by toho sežral, jedlého teda, ale furt mám zábrany.
“fixovat si psa jen přes žrádlo není cesta, alespoň trochui by vás měl vnímat prostě protože jste jeho smečka”
pes se nefixuje na žrádlo či přes žrádlo, žrádlo je odměna při učení, aby se naučil plnit povel a tam bude možná ten zakopaný pes, když to někdo bere takto a nechodí za mnou kvůli žrádlu, ale protože je se mnou legrace (žrádlo s sebou neberu, když nejdeme cvičit, ne?) a taky ho zachráním, kdyby mu chtěl někdo ubližovat, a on chrání mě
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 14.01.2025, 11:59:08
A hlavně fixovat si psa jen přes žrádlo není cesta, alespoň trochui by vás měl vnímat prostě protože jste jeho smečka.
dostanete-li do ruky psa, který si něčím prošel, jedinou odměnou mu bylo, že nepřišel trest a lidi má na zadní pacce, protože jich za svůj krátký život poznal už tolik, aniž by je sám zajímal, jste ráda, podaří-li se vám ho fixovat si ho na to žrádlo (a že i to je fuška). Aby bylo možno aspoň nějak fungovat, protože nemáte-li zájem psa, má člověk kulový a nemá koho učit, protože tam ta druhá strana není.
Nemusím mít s sebou pamlsky, aby psi poslechli, ale my si stále při procházkách něco kutíme, různé srandičky, kde já sama ráda odměňuju, protože oni dělají radost mně, tak já jim taky.
a pak se vám v psí výcvikové kapse rozsypou-pamlsky ze sáčku pro oslíčky-zakoupeno za 20kč i s návodem,jak krmit!
mezitím drahý Dafininy pamlsky,který může i Žeryk,ale Dafi zase nemůže jeho a tak večer sedíte a přebíráta,pak tam 2 stehama,protože jste líní všijete ještě jednu kapsu-2 stehama je to málo,takže pokaždý pamlsek hledáte 3 hodiny,což je blbě,že,ale zase je jen hnědá nit doma,tak aby to nevypadalo úplně blbě,ta kapsa v kapse,tak si pudete koupit černou a přišijete víc stehů..
něco jak když jsem v noci šila Žerykovi obojek od oka,ve 4 ráno přeměřila,rozpárala a šila zas…🙂
nene sardullah, to není správný pohled ten je takový : ještě jsem se to nenaučila házet tak, abych se psu trefila do tlamy…..😉
já už to umím!💪 a když se netrefím, tak se důře/princezně pokorně omluvím a přidám na snaze….😎
ne ne…když se teda nebudu bavit o normálním…byť nešikovném psu, ale o bílých důrách..
Gina chytat umí, ale…
Já nejdřív musím říct “Gino, chytej…” a ne proto, že by byla slepá a neviděla, že jí jdu něco hodit, ale proto, abych získala zpětnou vazbu, jestli bude chytat a nebo ne…a dle toho jestli odpoví “jo..házej” - to potom hodím a ona chytí - nebo jestli odpoví “si upadla někde na hlavu, přece mi to nebudeš házet jako psovi…snad mi to podáš” - no a já přiklušu a podám, protože když jí to po takové odpovědi hodím, tak se ani nesnaží to chytnout..takže se jí tím trefím někam do hlavy…a to bych přísahala, že dá oči v sloup, kouká do stropu a říká si…to není možný….
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.01.2025, 12:57:13
Ale zrzavci:
a) pamlsky jsem nikde svojí reakcí nevyloučila
b) takto zrazeného psa jsem měla, byl to můj první pes. Jediná cesta k jeho důvěře byla, že jsme mu prostě dala čas, zbytečně jsem se mu nevnucovala a snažila se mu dělat nějaký režim. Pamlsky mu byly úplně jedno. Náklonnost jsem mu projevovala, jen když o ní začal stát.
c) Podle charakteru dotazu tu zase velmi pravděpodobně máme začátečníka s prvním vlastním psem. Proto reaguji, jak reaguji.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.01.2025, 14:53:10
tak,tak-úplně se tam vidím🙂
má častá věta k Žerykovi je-co bys chtěl,máš paničku debila🙂
u Dafinky se mi nic takového nestává,tam neházím míčky-ona je narada,tam házím kroužky-3metry a pletence taky kousek,činku taky ne daleko-ona by pak musela chudák moc běhat🙂
má častá věta k Žerykovi je-co bys chtěl,máš paničku debila🙂
u Dafinky se mi nic takového nestává,tam neházím míčky-ona je narada,tam házím kroužky-3metry a pletence taky kousek,činku taky ne daleko-ona by pak musela chudák moc běhat🙂
Já neumim házet vůbec…ale jakože vůbec…činku bych si hodila tak max na hlavu a nebo psovi…na hlavu…
Když jdeme po louce, mám házedlo, házím hezky do výšky a dopředu. Ale když se jde cestou mezi stromy, 80 hodů ze sta to schytá strom, 19 křoví. To zbývající procento je psí hlava. Je mi to hrozně líto, tak už radši ani neberu míček, jde-li se někam, kde není 100 km2 prázdna. Jednou měla megi míček obtisklý na tváři :-/
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 14.01.2025, 14:18:47
No, já jsem to psala pouze jako doplnění. Že ne vždy to tak prostě jde. Jsem třeba s naší madam flekatou nemohla čekat, až mě bude vnímat, to by mě dřív umlátila o zem, nebo někoho svým projevem ve svém okolí zranila. Musela jsem co nejrychleji najít způsob, jak začít komunikovat.