Buggyra:Já bych odkvokala.
..👍já taky…
Varaxi, přesně tak…pár kuřat,ještě s otazníkem,nestojí za ty starosti…
Dobrý den, poradí někdo co dělat, když slepice zasedne na vejce teď v půli ledna? Je v kurníku zatepleném 2 cm polystyrenem a je to mladá slepička z loňska, sedí poprvé. Jsme u Prahy, takže velké mrazy nemíváme, ale teď má být v noci pod nulou pořád. Za kuřátka budu ráda, ale jak to udělat, aby nezmrzla? Přesunout do tepla? Nějak přihřívat? Nebo jí rovnou odkvokat a akci zarazit? Díky za jakékoli rady
Pokud máte teplou odchovnu, přesuňte tam kvočnu s vajíčky. Možná sleze, ale lepší než ji nechat sedět v nevyhovujících podmínkách.
Můžete také kurník vyhřívat, pokud máte kam přesunout ostatní slepice a kohouta. Je potřeba jí zajistit soukromí, aby ji nerušily ostatní slepice, nepodnášely apod. Přehrazení kurniku není vhodné, protože pak nemůžete slepice pouštět ven kvůli teplotním šokům a kvůli tomu, aby netáhlo na kvočnu. Jakmile se kuřata vylíhnou, bude potřeba zajistit, aby se nezatoulala a nechodila ven. Bude ještě moc zima. Takže je lepší, aby měla kvočna s kuřaty celý prostor pro sebe, ať kurník, nebo odchovnu.
Není-li možné zajistit vyhovující podmínky, je vhodné kvočnu odkvokat. Ona ani ta oplozenost nemusí být bůhvíjaká, takže netřeba úplně litovat. Takto brzká kuřata jsou spíš pro statost než radost.
Já bych odkvokala.
Buggyra:Já bych odkvokala.
..👍já taky…
Varaxi, přesně tak…pár kuřat,ještě s otazníkem,nestojí za ty starosti…
Moc děkuji za názor 👍