tak znovu…
Hudební vlákno
Ze zvláštních hudebních nástrojů mám ráda theremin, hraje ve znělce u seriálu Vraždy v Midsomeru.
Na YT je na něj spousta známých písní.
The HU 👍
Už jsem na nich byl dvakrát. Druhý koncert na festivalu teda nic moc, ale neřekl bych, že to bylo přímo tou kapelou. Poprvé jsem na nich byl 2022 když byla jako předkapela The Pretty Reckless kde mimo jiné (taková zajímavost) zpívá jedna slečna která si zahrála po boku Jima Carrey v klasickém vánočním filmu Grinch. 😀 Tam byl koncert super.
pro ostatní,co je to theremin..
Já koukám na videa, mají krásné videoklipy a k tomu ty fantastický nástroje.
miluju hluboké hlasy..👌
Na něco podobného mi doporučoval kamarád kapelu ze sousedního státu. Faun má hezkou a uklidňující hudbu. 😀 Kdo má rád Japonskou tématiku tak ještě Wagakki band. Kdo má radši “tvrdou” Japonskou hudbu tak Babymetal - Gimme chocolate. 😀
kytaroharmonika…
tak ještě jednou🙂
Bobca:tak ještě jednou🙂
Bobčo, to nepůjde, protože to je z vašeho e-mailu, který máte zaheslovaný. Nejdřív si tu přílohu musíte uložit.
a ještě japonský hudební nástroj…a jdu něco dělat😎
Sarah01:Bobčo, to nepůjde, protože to je z vašeho e-mailu, který máte zaheslovaný. Nejdřív si tu přílohu musíte uložit.
ahá..tak to poslední je taky tak…zkusím..
zkouška
tak nic…někdy..jdu..
Faun se mi také líbí, i kdyz mi zlehka vadí ta němčinaale to je z osobních důvodů. Tuhle jsem ale narazila i na anglicke písně.
https://m.youtube.com/watch?v=xbAPC2jg_GA&pp=ygUEZmF1bg%3D%3D
A od Faunu má nejoblíbenější 🙂
https://m.youtube.com/watch?v=beXW5s3ZCB4&pp=ygUEZmF1bg%3D%3D
Já ještě Irskou hudbu celkově, Celtic Women, The High Kings co jsem narazila na youtubu, ale strašně bych si přála navštívit vesnickou hospodu v Irsku, kdyz se sejdou a už to jede. To se mi bohužel asi nikdy nesplní.
https://m.youtube.com/watch?v=bp3UsU5pQT8&pp=ygUYdGhlIGhpZ2gga2luZ3MgaXJpc2ggcHVi
Já osobně na Irskou hudbu nejsem. Co se mi tak líbilo bylo “The O"Reillys and the Paddyhats”. Jednou jsem zavítal (více méně náhodou) na Irskou akci s Irskou hudbou. Super zážitek, ale asi bych tam nešel znova. 😀
trojAAAcko:Já osobně na Irskou hudbu nejsem. Co se mi tak líbilo bylo “The O"Reillys and the Paddyhats”. Jednou jsem zavítal (více méně náhodou) na Irskou akci s Irskou hudbou. Super zážitek, ale asi bych tam nešel znova. 😀
Jasný, vyzkoušet je třeba všechno. Něco jen jednou 😁
Dechovku asi jede málokdo, ale lidové písně jsou lidové písně. Teče voda teče je krásná písnička, tak třeba takhle ☺️
https://m.youtube.com/watch?v=3u9V_zmssh4&pp=ygUbbW91cmVuw61uIHpww612w6EgbW9yYXZza291
😀👍 tak to jste teda uhodila hřebíček na hlavičku….to je písnička od nás! Přímo z mojí vesnice😀 Pravda, malinko zkomolené slova, ale to už se postupně zkomolilo i tady v Čechách😏 Velický majír je panský mlýn se dvorem, ve kterém jsem strávila dětsví. Barák jsem si postavila pod náhonem, který mi teď teče nad barákem. To možná neví ani Bobča, viď že ne, Bobi? Já jsem z té vesnice, která žije folklorem. Jenže naše rodina vůbec. Dokonce ani prarodiče k tomu neměli vůbec žádný vztah, babča vždycky říkala, že oma v něm žila a žádná slast to nebyla(samá bída)nepotřebuje si na to hrát. Nikdy ani v kroji nechodila a trak se to předávalo dál. Rodina mého muže naopak. Nakonec do toho trochu nechtěně spadnul i on a teď už se to šíří, už to trochu nakazilo i mě😉 Zpívat sice neumím vůbec,, v kroji tajtrlíkovat nepůjdu, ale minimálně jsem pyšná na naše tradice a fandím lidem, co je drží naživu👍
lesnizinka:😀👍 tak to jste teda uhodila hřebíček na hlavičku….to je písnička od nás! Přímo z mojí vesnice😀 Pravda, malinko zkomolené slova, ale to už se postupně zkomolilo i tady v Čechách😏 Velický majír je panský mlýn se dvorem, ve kterém jsem strávila dětsví. Barák jsem si postavila pod náhonem, který mi teď teče nad barákem. To možná neví ani Bobča, viď že ne, Bobi? Já jsem z té vesnice, která žije folklorem. Jenže naše rodina vůbec. Dokonce ani prarodiče k tomu neměli vůbec žádný vztah, babča vždycky říkala, že oma v něm žila a žádná slast to nebyla(samá bída)nepotřebuje si na to hrát. Nikdy ani v kroji nechodila a trak se to předávalo dál. Rodina mého muže naopak. Nakonec do toho trochu nechtěně spadnul i on a teď už se to šíří, už to trochu nakazilo i mě😉 Zpívat sice neumím vůbec,, v kroji tajtrlíkovat nepůjdu, ale minimálně jsem pyšná na naše tradice a fandím lidem, co je drží naživu👍
Oooo, krásné. Jen podotknu, že klučík je Francouz 🙂