Bobca:tak to nevím..bylo to dost krátké….jen bych tipovala Led Zeppelin,podle stylu..trefila jsem se? ty cizí si už moc nepamatuju..
Bobčo, já vás zklamu. Já nevím, co je správně. Jen bych to potřebovala vědět.
Daja:Poslechla jsem si je a zjistila, že můj šálek to není. Hudebníci jsou skvělí, ale ne pro mně.
Mně moje mamka řekla, že jsou to to hnusný vlasatý opice. 😂 Njn, když ona má nejradši Goťaka, kterýho zase já nesnáším. Nemusím je poslouchat každý den, ale když mám splín, tak mě vždycky nakopnou.
A jinak speciálně pro vás písnička, která byla naše a kterou dnes slyšet jsou pro mě ty nejhezčí vzpomínky na dobu ještě před svatbou.
https://www.youtube.com/watch?v=AWwv7PGumAA&pp=ygURZHJlYW0gb24gbmF6YXJldGg%3D
No jo, kapely ,co byly na vrcholu v osmdesátkách a ono už je to 30 let, což člověku ani nepřijde.
Já hned po revoluci napsala do Anglie do jejich fanklubu dopis, že jsem jejich velkej fanoušek a tak a přišel mi tenkrát balíček s merchem, to bylo radosti.
A kupovala jsem si tenkrát mega drahej Metal Hammer, prodával ho někdo u stolečku v metru.
assil:No jo, kapely ,co byly na vrcholu v osmdesátkách a ono už je to 30 let, což člověku ani nepřijde.
Já hned po revoluci napsala do Anglie do jejich fanklubu dopis, že jsem jejich velkej fanoušek a tak a přišel mi tenkrát balíček s merchem, to bylo radosti.
A kupovala jsem si tenkrát mega drahej Metal Hammer, prodával ho někdo u stolečku v metru.
No, co je to 30 let, že jo, uteče to jako nic. Já po revoluci měla útlum, narodily se obě starší děti , to jsme si vždycky s manželem jen říkali, kam bychom jeli na koncert, kdyby to šlo. 😄
Jj, Letňany. Já tam byl na Ozzyho a stačilo to a to se svými 190cm problémy moc nemám. 😃 Toho místa se nějak vyhýbám a trošku mám štěstí, že ty kapely co poslouchám primárně tak do Letňan nejezdí.
Předpokládám, že sbírka CDček bude obdobná jako sbírka mého táty. Já to to teda nějak nesbírám. Třeba od Infected Rain mám limitovaný LPčka včetně podpisů i s věnovaným podpisem od Leny z r. 2017. To jsem přemýšlel nad dražbou jejich baseballové pálky která byla kuriozita jejich videoklipů. Zrovna 100 tisíc se mi za to dávat nechtělo a jako student jsem na to ani neměl. 😃 Táta má celou sbírku LPček od klasik jako Katapult, Citron, dokonce ještě za komunistů někde splašil Accepty. 😃 Nechápu jak, ale povedlo se mu to. Pak z období kazetek do Walkmanů též celá sbírka též Accept, Running Wild (opomínaný legendy),…, ale dokonce se najde i Aqua. 😃 U CDček si řekl, že by to chtělo i podpisy takže se sbírá i to. Tarju jsem mu vystál a nechat podepsat. Též jako Therion, Arch Enemy (ještě z dob Angely Gossow). Epicu má asi dvakrát dokonce (já mám fotku s kytaristou). 😃 Na všechno si už nepamatuji, ale je toho už hromada. Dva roky zpátky jsem vystál frontu na Avatar pro přítelkyni. Já si držím sbírku podpisů všech členek Nervosy. To je ženská skupina z Brazílie a holčiny se s tím nešetří. 😃
LP máme taky několik, teď přesně nevím jaké, to bych se musela podívat, spoustu si jich manžel přivezl z Maďarska, tam tehdy nebyla taková cenzura, jako tady. A ty, co byly od Supraphonu nebo Pantonu, tak na ty jsme si buď vystáli frontu, nebo sehnali od známých pod pultem, byla to tehdy bída.
LP zahraničních kapel se v osmdesátkách kupovaly na černých burzách a pak nahrávaly na kazety a prodávaly, měla jsem známého, co to provozoval, takže jsem měla všechno zadarmo, všechny možné tenkrát známé kapely, jo Running Wild, Helloween, Judas Priest, W.A.S.P., Rainbow atd., opsala jsem si vždycky i názvy písní na booklet kazety. Vyhazovala jsem je před pár rokama, když jsem zjistila, že po těch letech už ty kazety ani nefungujou a nejdou přehrát.
A dneska má člověk Spotify a tam může objevovat věci netušené a celkem mě to baví. Už jsem se takhle dostala k věcem, ke kterým bych se fakt jinak nedostala.
Tak tohle je jiná káva👍ano to je ono😉.
spoustu si jich manžel přivezl z Maďarska, tam tehdy nebyla taková cenzura, jako tady
Maďaři byli velcí odpůrci komunismu a když jsem tam byl firemně tak s jedním manažerem jsme se o tom bavili. Oni maďaři používají pozdrav “cya” - což je slangový výraz z angličtiny. Členové skupin které odporovaly komunismus se takto zdravili jako znak vzdoru. Zůstalo jim to dodnes a je to běžný pozdrav když se někdo loučí s někým. To jsem si teď tak vzpomněl. 😃 Samozřejmě vkus na tuto hudbu mají. Jak tu někdo nedáno posílal - Omega je velká klasika.
Pokud chcete takové metalové country i s country textem, tak zde 😀
V Maďarsku byly i trhy s hadrama a botama, jsme jezdili k Balatonu a zpátky napakovaný Adidasama a Nike. 😀
Bobča chce další :
https://www.youtube.com/watch?v=vBqsDmZz-L0
Beatles , Nirvana , Led Zeppelin
Beru, ale ještě to není ono😉.
Asi spíš ty ploužáky od Aerosmith?
Po hlasování u nás doma jsme se shodli, že by Nirvana?
Ano, ale i takové to disko, pak propojeno více nástrojů a žánru ( dudy, kytary, vážná hudba…..atd) 😉.
orionka-2:Bobča chce další :
https://www.youtube.com/watch?v=vBqsDmZz-L0
Beatles , Nirvana , Led Zeppelin
tak to nevím..bylo to dost krátké….jen bych tipovala Led Zeppelin,podle stylu..trefila jsem se? ty cizí si už moc nepamatuju..
Bobca:tak to nevím..bylo to dost krátké….jen bych tipovala Led Zeppelin,podle stylu..trefila jsem se? ty cizí si už moc nepamatuju..
Bobčo, já vás zklamu. Já nevím, co je správně. Jen bych to potřebovala vědět.
byli tu Roxeti???😇
Led Zeppelin - Kashmir
Beatles na to nejsou tak “rázní” a Nirvana je až moc “chaotická” na tento úryvek. Takový chod písničky je charakterizující právě pro Zeppelin. Immigrant song je též v podobném duchu.