Prohlížela jsem hlavně králíky,tam jsem nic neviděla,ale u králíků pokud jsou vidět třeba roupy,tak je vyřazují.Občas králík s podezřením na rýmu a zcela vyjímečně jsem se setkala se svrabem v uchu.To vše se vyřazuje.Slepice ani holuby jsem lístky nijak nestudovala.
Jednalo se o velké australky černé. Z výstavního hodnocení byly vyřazené, ale zůstaly mezi ostatní drůbeží. Lístky s hodnocením jsem pročítala u všech. Zajímala mě hlavně velká plemena. Byla to naše první výstava zaměřená na drůbež. Nemáme tudíž žádné zkušenosti.
Katalog jsme neměli. Nikdo nám ho nenabídl a nás to nenapadlo. Vlítli jsme rovnou ke slepičkám, hodně jsem se na ně těšila. Příště už budeme mít nějaké zkušenosti a budeme jednat jinak.
Chtěla jsem hlavně vědět, jestli je běžné, že se takto postižená drůbež nechává mezi ostatní zdravou. Prostě mě to hodně dostalo. Byl tam pěkný kohout velsumky velké + dvě slepičky. Chtěli jsme si je koupit, ale z tohoto důvodu jsme se báli a nekoupili. Jinak děkuji za Vaše reakce. Aspoň vím, jak se příště zachovat.
Katalog jsme neměli. Nikdo nám ho nenabídl a nás to nenapadlo. Vlítli jsme rovnou ke slepičkám, hodně jsem se na ně těšila. Příště už budeme mít nějaké zkušenosti a budeme jednat jinak.
Katalog je dobrej, mimo jiný tam sou i informace o tom, který zvíře je na prodej a za kolik.. Před výstavou se nechá zjistit průběžnej stav přihlášenejch zvířat/chovatelů a některý další kusý informace tady https://onlinevystava.eu/ Na Náš chovatel se katalog prodával hned po vstupu do budovy, na listopadový byl k dispozici ke koupi hned se vstupenkou ve vrátnici..
Chtěla jsem hlavně vědět, jestli je běžné, že se takto postižená drůbež nechává mezi ostatní zdravou. Prostě mě to hodně dostalo. Byl tam pěkný kohout velsumky velké + dvě slepičky. Chtěli jsme si je koupit, ale z tohoto důvodu jsme se báli a nekoupili. Jinak děkuji za Vaše reakce. Aspoň vím, jak se příště zachovat.
U mě každej novej kousek dostává(třeba i z “nezavšivený výstavy” 🙂) preventivně par kapek ivermectinu pod křídlo, po pár dnech opakuju a 14dní karanténa a pozorování..
Ano, v Lysé je to běžné. Nefunguje tam veterinární dozor a organizátoři výstavy nedbají na to, aby nemocná /zahmyzená zvířata nebyla ve výstavní části. Velké výstavy v zahraničí mají striktně oddělenou část s několika předem připravenými klecemi, kam se tato zvířata přemisťují. Do klece dají červený papír s informací, kde a proč zvíře je, aby bylo jasné, že jej nikdo nezcizil. V Lysé je to letitý problém. Nejen po CV v listopadu 24 bylo na Facebooku napsáno několik stížností. Místo řešení členové svazu napadali ty, co na situaci upozornili. Prý to měli řešit hned na místě a vše vyfotit/natočit a předložit jako důkaz. Pokud stěžovatelé nemají fotky, tak se to nestalo. Je to selhání výstaviště, organizátorů, garantů, veterináře. Mnozí chovatelé v Lysé už nevystavují - nebudou vědomě svá zvířata vystavovat riziku nemoci a nepéče. Povinnost posuzovatelů není tuto situaci řešit, jen ji zapsat. Ale i posuzovatel je chovatel, řešit by to měl. Měl by to řešit každý, kdo kolem takového zvířete projde.
Ono to vůbec celý okolo ČSCH tak nějak vře mi přijde.. Starý vs nový vedení, jen samý osočování a napadání.. Težko si z toho začátečník vezme neco pozitivního..