Aktuálně: 3 198 inzerátů221 533 diskuzních příspěvků18 369 uživatelů

Náš Chovatel Lysá nad Labem

acher
acher 12.01.2025, 10:14:03 xxx.xxx.222.196

Prohlížela jsem hlavně králíky,tam jsem nic neviděla,ale u králíků pokud jsou vidět třeba roupy,tak je vyřazují.Občas králík s podezřením na rýmu a zcela vyjímečně jsem se setkala se svrabem v uchu.To vše se vyřazuje.Slepice ani holuby jsem lístky nijak nestudovala.

Fiane
Fiane 12.01.2025, 10:37:02 xxx:xxx.c34e:7f40

Jednalo se o velké australky černé. Z výstavního hodnocení byly vyřazené, ale zůstaly mezi ostatní drůbeží. Lístky s hodnocením jsem pročítala u všech. Zajímala mě hlavně velká plemena. Byla to naše první výstava zaměřená na drůbež. Nemáme tudíž žádné zkušenosti. 

acher
acher 12.01.2025, 10:44:49 xxx.xxx.222.196

Pokud máte katalog není nic jednoduššího než napsat vedoucímu posuzovateli drůbeže nebo tomu kdo je posuzoval.

Fiane
Fiane 12.01.2025, 11:12:31 xxx:xxx.c34e:7f40

Katalog jsme neměli. Nikdo nám ho nenabídl a nás to nenapadlo. Vlítli jsme rovnou ke slepičkám, hodně jsem se na ně těšila. Příště už budeme mít nějaké zkušenosti a budeme jednat jinak.

Fiane
Fiane 12.01.2025, 11:28:21 xxx:xxx.c34e:7f40

Chtěla jsem hlavně vědět, jestli je běžné, že se takto postižená drůbež nechává mezi ostatní zdravou. Prostě mě to hodně dostalo. Byl tam pěkný kohout velsumky velké + dvě slepičky. Chtěli jsme si je koupit, ale z tohoto důvodu jsme se báli a nekoupili. Jinak děkuji za Vaše reakce. Aspoň vím, jak se příště zachovat.

JardaPecival
JardaPecival 12.01.2025, 11:52:22 xxx.xxx.228.63
Fiane:

Katalog jsme neměli. Nikdo nám ho nenabídl a nás to nenapadlo. Vlítli jsme rovnou ke slepičkám, hodně jsem se na ně těšila. Příště už budeme mít nějaké zkušenosti a budeme jednat jinak.

Katalog je dobrej, mimo jiný tam sou i informace o tom, který zvíře je na prodej a za kolik.. Před výstavou se nechá zjistit průběžnej stav přihlášenejch zvířat/chovatelů a některý další kusý informace tady https://onlinevystava.eu/ Na Náš chovatel se katalog prodával hned po vstupu do budovy, na listopadový byl k dispozici ke koupi hned se vstupenkou ve vrátnici..

JardaPecival
JardaPecival 12.01.2025, 11:56:40 xxx.xxx.228.63
Fiane:

Chtěla jsem hlavně vědět, jestli je běžné, že se takto postižená drůbež nechává mezi ostatní zdravou. Prostě mě to hodně dostalo. Byl tam pěkný kohout velsumky velké + dvě slepičky. Chtěli jsme si je koupit, ale z tohoto důvodu jsme se báli a nekoupili. Jinak děkuji za Vaše reakce. Aspoň vím, jak se příště zachovat.

U mě každej novej kousek dostává(třeba i z “nezavšivený výstavy” 🙂) preventivně par kapek ivermectinu pod křídlo, po pár dnech opakuju a 14dní karanténa a pozorování.. 

Anonymní (neregistrovaný) 12.01.2025, 12:36:37 xxx.xxx.134.34
Fiane:

Ano, v Lysé je to běžné. Nefunguje tam veterinární dozor a organizátoři výstavy nedbají na to, aby nemocná /zahmyzená zvířata nebyla ve výstavní části. Velké výstavy v zahraničí mají striktně oddělenou část s několika předem připravenými klecemi, kam se tato zvířata přemisťují. Do klece dají červený papír s informací, kde a proč zvíře je, aby bylo jasné, že jej nikdo nezcizil. V Lysé je to letitý problém. Nejen po CV v listopadu 24 bylo na Facebooku napsáno několik stížností. Místo řešení členové svazu napadali ty, co na situaci upozornili. Prý to měli řešit hned na místě a vše vyfotit/natočit a předložit jako důkaz. Pokud stěžovatelé nemají fotky, tak se to nestalo. Je to selhání výstaviště, organizátorů, garantů, veterináře. Mnozí chovatelé v Lysé už nevystavují - nebudou vědomě svá zvířata vystavovat riziku nemoci a nepéče. Povinnost posuzovatelů není tuto situaci řešit, jen ji zapsat. Ale i posuzovatel je chovatel, řešit by to měl. Měl by to řešit každý, kdo kolem takového zvířete projde.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.