Odpověď na příspěvek uživatele efe z 08.01.2025, 14:40:15
Chápu, zase já jsem s nima spokojená i za tu cenu(ale tenkrát jsem brala první za 1500Kč a druhej za 1800Kč). Jsou masivní těžký a kluci nemaj tendenci je likvidovat a ani stěhovat. Ten první slouží skoro 5 let a jen má vevnitř trošku vytahanej chlup, jak si v tom Qui občas zahrabe, ale látka jako taková drží…
Několik pelechu za 500Kč+ nám vydrželo tak 1-2 měsíce….
My posledně přijeli na chalupu a vevnitř 1,2 stupně nad nulou, venku cca 10. Takže rychle zatopit jít ven něco dělat, ale stejně dost dlouho trvalo, než se ten prostor prohřál celý. Přijedeme domů a doma 14 stupňů ( bodejť by ne, když se tam tři dny netopilo). To je potom boj se zahřát. To i ta Bambule ležela nalepená u mě😀. V minulém životě jsem byla určitě medvěd. Na podzim se nafutrovat, v zimě spát a na jaře se probudit vyspinkaná a štíhlá.
Na takové situace mám petku s horkou vodou pod deku v pytlíku z froťáku.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 08.01.2025, 17:21:56
No neříkejte, že doma nemáte termofor alias Vašek.
efe: ty domky se prodávají na ali atp., mám pro kočky bez přikrývky, jen boudičky, takže kvalitu větších jiných modelů nevím… a je to super, když to nepřilepím k podlaze (oboustr. páska), tak Megi vezme boudičku a jde pá… kočkům se to moc líbí
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 08.01.2025, 17:21:56
Vidíte a můj muž mě přesvědčoval, že nám život zachrání pouze těsné přitulení se a tření. Protože třením vzniká teplo…. Příště mu řeknu ať si vezme horkou petku 😋
Mám pro psa připravené oblečky do menší a větší zimy, ale zatím nebylo potřeba. Má podsadu a stačí, aby se malinko oteplilo, nad 5°C už se klidně i chladí s otevřenou tlamou. Takže zatím vážně nebylo potřeba. To psa bez podsady, který by třeba už byl starší, bych nejspíše oblékala častěji. A úplně jiná situace zase je, když se má zastavit a být delší dobu v klidu, třeba čekání na vlak v mrazu. To si musí člověk dopředu uvědomit, že by psovi mohla být zima.
Mám pro psa připravené oblečky
A slepá Sardullah čte “mám pro psa připravené ovečky”…tak první co jsem si představila byl nějakej pastevec, jak je pěkně zalezlej mezi ovcema 😲
Jsem alergická na takové ty čivinkovský módní oblečky v létě. Jen coby fashion doplněk. Jinak bez uzardění obléknu drsný rtw lehkou vestu na noc i v létě na dovolené, kdy ve stanu pravidelně klesá noční teplota k 10 stupencům. Stejně tak v zimě/nezimě, byla tu inverze nedávno snad 9 dní v kuse, mrznoucí mlha kolem nuly. Fena trpí na chcíplej ocas, tak i při nule v tomhle nečasí bez větru chodila ve vestě, vlhkost dělá svoje. Předchozí vořechus měl chronické selhávání ledvin, i když měl podsadu coby hladkosrsťák pořádnou, chodil i při +10 a lijáku ve vestě, aby mu ledviny neprostydly.
Ježišmarjá, ráno 16? To já bych vůbec nebyla schopná vylézt z postele. 😲
Alenko rano 13 😀 16 mame pres den.
Ale treba Duda ted ma takove jak to nazvat …"nocni zachvaty". Proste jsou noci kdy cele prospi jak spalek a pak jsou noci kdy co hodinu vstava, heka, chodi curat a pozorovat hvezdicky. Puvodne jsme si myslela ze je to spojeny se stareckou demenci, proste mu hrabe jako driv Zaje, ale ted mam utkvelou myslenku, ze to bude souviset s teplem. Pac v noci z nedele na pondeli ho to caplo, behala jsem od pulnoci do tri a pak jsme otevrela vic okno a spal. V utery otevreny okno a spal, ve stredu to same a vcera muj drahy sel spat nejak pozdeji a dyl topil a ejhle, zas krusna noc …
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.01.2025, 09:28:46
To by mě taky zničilo. Jako nemáme doma trenkovou teplotu - už i kvůli ohaříkům, když je chladno, vezme si člověk mikču, fusky a je to a na spaní taky ne, ale jak jsem ráno celá zničená z toho vstávání ranního, tak potřebuju nějakej hladkej rozjezd v tu neščastnou hodinu a kdybych měla ještě být stažená, z toho, že je mi zima, scípla bych. Je pravda, že teda hned jdu větrat, otevřu okna křížem, aby se po noci Domeček protáhnul čerstvým vzduchem, ale to už je jiná situace.
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 08.01.2025, 10:49:03
“…než jsme dali ke krbu ohrádku kvůli dítěti, tak psi často lehavali přímo o krbu, kde já bych nevydržela.”
Přesně. Jakmile začneme topit od podzimka v krbu, má M. spodní lehátku dané u krbu. Když jí ho posuneme, lehá si na dlažbu před krbem, takže jí ho tam zase vracíme.
Co se týká oblečků, máme jich několik, ale žádný extrémně padnoucí. Trošku je to pak samo domo. Řídím se tím, co tady už bylonapsané. Doma +20 a více, venku 0 nebo větší chlad, což je teplotní šok. Proto jsme obvykle před odchodem z domu ještě chvilku v zádveří, kde pootevřu dveře, než se nazuju a obleču + jí dám obojek. Na krátkou čůrací s sebou beru jen vodítko, na tu delší záleží na počasí. Když je pošmourno, jako nedávno při inverzi s teplotou sice nad 0, ale vlezlo a pocitově špatné, dostane pláštěnku už doma. Obdobně při dešti či silném větru. Paradoxně se jí líbí teploty kolem nuly do těch -5 při jasné obloze, to lítá jako mladice spokojená velice.