Dobrý den, chtěla bych valachovi nechat píchnout bonharen (15 let), je momentálně využíván rekreačně, občas hobby závody. Chtěla jsem mu to hlavně dát protože už má nějaký věk a je po menším zranění. Máte s tímhle nějaké zkušenosti? Budu moc ráda za jakékoliv názory, děkuji
Bonharen-dotaz
Ano, zkušenosti dobré u kamarádky koně.
Ano, zkušenosti mám u vlastního koně. Naprosto vynikající záležitost. Podáváno kobyle v cca 26ti letech (věk koně pouze orientační, mohla být starší, kupována kdysi bez dokladů). Nikdy před tím nedostávala vůbec žádnou kloubní výživu, ani do žrádla. Dle RTG diagnostikována lehká artroza, což je v tomhle věku úplně normální, dále byla dušná a nakonec se přidal i Cushing. Zlepšení bylo vidět ihned po první dávce do 24 hodin. Kobyla viditelně ožila a lépe chodila. Po druhé dávce se to ještě zlepšilo, hýbala se ochotně sama od sebe. Po třetí dávce se to ustálilo, a až do konce podávání přípravku už se viditelně “nic nedělo”. Tenhle efekt nám vydržel cca ¾ roku. Kobyla na tom byla viditelně lépe, měla i takový veselejší výraz, evidentně se jí ulevilo. Po roce jsem chtěla opakovat, bohužel Cushing nabral takové rozměry, že už to nemělo cenu a kobylka odešla za duhový most. Za mě Bonharen kůru doporučuji!
Ano, též výborná zkušenost - kobyla 24 let, lehká artroza, po cca 15 minutovém ohřátí chodí jak za mlada. Využíváme rekreačně cca 2x v týdnu. Výrazné zlepšení už po první dávce.