Aktuálně: 3 242 inzerátů220 538 diskuzních příspěvků18 361 uživatelů

Týrání na Slovensku

Janae (neregistrovaný) 06.01.2025, 21:27:21 xxx.xxx.160.6
drvodelkafialova:

sorry, snaha možná neziskovkám nechybí, nicméně výsledky ano myšleno pozitivní ano.

Výsledky mají a velké, je vidět, že toho o neziskovkách moc nevíte.  Díkybohu, že máme neziskovky, bez nich by bylo mnoho věcí jinak a hodně složitých.  

Jinak tu nechutnou metodu, jak jí doporučuje už zkoušeli komunisti a vlastně nejen ti a nefunguje. Výborná knížka na toto téma je “Děvčátko, rozdělej ohníček”.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.01.2025, 21:31:09 xxx.xxx.171.143

Jistě, skvěle  je naučili znát svá práva a bojovat za ně. Škoda že stejně intenzivně je neučí jejich povinosti.

Jakou nechutnou metodu že to doporučuju?Odměnu jen za práci a antikoncepci zdarma? Mě nikdo nedá zadarmo nic a vlastně i tu antikoncepci si kupuju.  

Sarah01
Sarah01 06.01.2025, 21:46:44 xxx.xxx.162.253

Jenže vy to nechápete. Oni celý život žijí v jiném sociálním a kulturním prostředí, nemají ty návyky, které nám vštěpovali a šli nám příkladem už naši prarodiče. Tedy mám na mysli hlavně ty v těch osadách. Tam už jejich prarodiče nikdy nechodili do školy a nikdy nepracovali, nic jinýho neznají, jen život v osadě. A děcka se nudí a trápí zvířata, hlavně psy. Nezměníte to tím, že jim něco nařídíte a něco seberete. Já jsem si dřív taky myslela to, co vy. Ale znám několik lidí od nich, kteří začali žít jako my, a došlo mně, že to fakt není tak jednoduchý. 

Janae (neregistrovaný) 06.01.2025, 21:48:09 xxx.xxx.160.6
drvodelkafialova:

Jistě, skvěle  je naučili znát svá práva a bojovat za ně. Škoda že stejně intenzivně je neučí jejich povinosti.

Jakou nechutnou metodu že to doporučuju?Odměnu jen za práci a antikoncepci zdarma? Mě nikdo nedá zadarmo nic a vlastně i tu antikoncepci si kupuju.  

Ta metoda nebyla na vás, ale na Bodlinku a někoho před ní, teď nevím koho.

Docela aby mě zajímalo, na kolik si teda na těch dávkách přijdou peněz, že je to tak výhodné a proč teda také majorita teda nežije z dávek, když je to takový vejvar.  Myslím, že nikdo z nás by za ty peníze žít nechtěl. 

Odměna ze práci, fajn, ale kde tu práci seženou, kdo je zaměstná? Zkuste si najít práci, když se jmenujete třeba Lakatošová, máte všeříkající přízvuk a bydlíte v osadě (ono stačí i v Chánově).  

Jak vám nikdo nic zadarmo nedá, nedávno jste psala o dotacích na zateplení baráku.  😉

Bez těch nenáviděných neziskovek by ten Chánov vypadal daleko hůř. 

Kilian
Kilian 06.01.2025, 21:51:21 xxx:xxx.37eb:135
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 06.01.2025, 21:27:21

…tu knihu jsem četla před delší dobou, mnohé vysvětluje….

Janae (neregistrovaný) 06.01.2025, 21:54:00 xxx.xxx.160.6
Sarah01:

Jenže vy to nechápete. Oni celý život žijí v jiném sociálním a kulturním prostředí, nemají ty návyky, které nám vštěpovali a šli příkladem už prarodiče. Tedy mám na mysli hlavně ty v těch osadách. Tam už jejich prarodiče nikdy nechodili do školy a nikdy nepracovali, nic jinýho neznají, jen život v osadě. A děcka se nudí a trápí zvířata, hlavně psy. Nezměníte to tím, že jim něco nařídíte a něco seberete. Já jsem si dřív taky myslela to, co vy. Ale znám několik lidí od nich, kteří začali žít jako my a došlo mně, že to fakt není tak jednoduchý. 

Souhlas, je potřeba s nimi soustavně pracovat, i když to bude stát mnoho peněz a sil a bude se to zdát zbytečné. Jak jsem psala, trvá několik generací, než se myšlení lidí otočí.

NA jednu stranu jsem ráda, že nebydlím vedle takové osady, ale druhou stranu, už to mohlo být daleko lepší, ale jak zde bylo psáno, řešení je politická sebevražda a jiné strany je potřebují, aby nahnaly hlasy. 

rapotačka (neregistrovaný) 06.01.2025, 21:57:01 xxx.xxx.168.235

Odměna ze práci, fajn, ale kde tu práci seženou, kdo je zaměstná? Zkuste si najít práci, když se jmenujete třeba Lakatošová

“”""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Pamatuji dobu,  kdy pracovali všichni, i Lakatoš i Červeňáková … 

rapotačka (neregistrovaný) 06.01.2025, 21:58:43 xxx.xxx.168.235

Práce byla pro všechny, žádné parazitické neziskovky stát neživil.

Sarah01
Sarah01 06.01.2025, 22:35:09 xxx.xxx.162.253
rapotačka:

Odměna ze práci, fajn, ale kde tu práci seženou, kdo je zaměstná? Zkuste si najít práci, když se jmenujete třeba Lakatošová

“”""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Pamatuji dobu,  kdy pracovali všichni, i Lakatoš i Červeňáková … 

Znám Červeňákovou a není to Romka. Vždycky mi říkala, jaké má s tím příjmením problémy. 😄

LK (neregistrovaný) 06.01.2025, 23:25:45 xxx.xxx.146.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 06.01.2025, 21:54:00

Tu metódu som spomenula ja - ako fakt. Použili ju komunisti a aj Švajčiari…presne tak, ako som spomenula, že sú to voliči…

Souhlas, je potřeba s nimi soustavně pracovat, i když to bude stát mnoho peněz a sil a bude se to zdát zbytečné. Jak jsem psala, trvá několik generací, než se myšlení lidí otočí

A teraz realita: mesto na strednom SK - žiadna osada. Sídlisko pre sociálne slabé rodiny na okraji mesta - pôvodne priemyselná zóna, dnes obytno-priemyselná. Obyvateľstvo sídliska zmiešané - dozor tam vykonáva polícia…o ca. 500m ďalej samostatne stojaca bytovka rovno vedľa priemyselného areálu. Obyvateľstvo - všetko cigáni. Už medzi poschodiami vznikajú konflikty, pretože každé obýva iná komunita. Spoja sa jedine keď tam príde gadžo. Väčší problém však je: chlapci, ktorí majú zrazu prebytok testosterónu, prvý krát sa im postaví a hneď si potrebujú vrznúť - je im úplne jedno či je to ich sestra alebo sesternica, či má 5, 10, 15 rokov. Incest ako vyšitý…skutočne ma zaujíma, ako chcete s nimi pracovať?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.01.2025, 05:19:37 xxx.xxx.171.143

Kde mizí peníze, které dostanou? U lichvářů. A práce? Samozřejmě že moc soukromníků je nezaměstná, ale stát je může zaměstnat. Prostě místo dávek zdarma, by třeba uklízeli nebo byli placení za to že si tam vykopou vodovod apod. Nevidím jediný důvod, proč by tam neměl pracovat stát, ale neziskovka. A proč nemám ráda neziskovky? Protože znám několik lidí - bílých ne cikánů, kteří z prostředků neziskovky dokáží slušně vyžít a peníze určené na práci s touhle komunitou končí u nich. Navíc , máme v práci cikána, vydělává velmi dobře je to pracovitý kluk. Šéf ho roky tlačí, ať se nechá normálně zaměstnat na smlouvu. Nechtěl, aby nepřišel o různé podpory. Nakonec nedávno dorazil, že šli s ženou za šikovnou paní z neziskovky a ta jim poradila, jak to udělat, aby on mohl být zaměstnaný a jeho žena dostala od sociálky víc peněz než doteď. Spousta z nich pracuje, ale jen na černo.  Peníze jim berou lichváři, obchodníci s chudobou a podobná pakáž. Jsou v exekucích za banality a nedokáží se jich zbavit. Je to super byznys a i pro spousty tvz neziskovek. Proč byste jim proboha brali děti? Jedna z mála věcí, která tam ještě trochu funguje je to, že je milují. Kdo asi má chuť adoptovat malého problémového cikánka z osady? Tak je stejně vychová stát a v 18 vykopne zpátky do osady jen ještě víc poškozené. 

megi-the-pes
megi-the-pes 07.01.2025, 08:31:42 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 06.01.2025, 20:11:21

“Naše” neziskovka připravila několik stovek lidí k přijímačkám na střední a vysokou, na vysokou šlo asi 10 %, a to při dětech a někdy i třísměnném provozu + zázemí s domácím násilím. Což za 25 let není mnoho, to uznávám, ale tohle není jediný projekt, co probíhá. 
Vtip je v tom, že stát má výsledek 0, i proto, že nemá lidi, kteří by to tak dobře vysvětlili; nerozumí, neví, jak na to. 
Tihle lidé z neziskovky jsou v práci pořád, víkend, svátek, kdykoli zvednout telefon, poradit, pomoct, vyslechnout. 

Proto se ohradila Semirah, že vše šmahem “nikoho nezajímají”, že neziskovky zlo/ději. 
A teď si jako neziskovka sežeňte peníze třeba na počítač pro samoživitelku (češka), aby mohla začít pracovat jako účetní, doma, protože další okolnosti,
když si kolik lidí řekne - neziskovky nic nedělají, na co chcou peníze. 
No, dělají, psych. poradnu, kurz, i chůvu, když je potřeba, aby ta účetní mohla začít normálně fungovat, žít jako člověk. 

Netušíte. Znáte jen nějaké vyčůrané jak díra do sněhu ze svého okolí.
Což třeba se složitými oblastmi a dlouhodobými projekty na východě SK i u nás nemá absolutně nic společného, prostě do jednoho pytle, ale i to chápu, ale je mi to trochu líto.

Buggyra
Buggyra 07.01.2025, 08:42:41 xxx.xxx.198.226

U nás neziskovky zajišťují psychologickou podporu v různých životních situacích, poradnu pro závislé, zadlužené, výchovné problémy, sociální problémy (ano, to je ta baba, co cikánům řekne, jak uplatnit nárok na další dávky, ale na druhou stranu mojí kámošce invalidní penzistce vyřídila dotaci na zateplení domu a pečovatelský příspěvek, o který by si moje kámoška nikdy z hrdosti nezkusila požádat), bezplatnou právní poradnu, terénní podporu hendikepovaným, rehabilitační cvičení, volnočasové aktivity pro všechny generace (výlety po památkách pro seniory…). Jiné neziskovky zase podporují kulturní život v regionu, třeba moje neziskovka pořádá závody pro děti a už se mi podařilo na to podojit stát, heč. Na bavoráka to ještě není, ale dočkej času… 

LK (neregistrovaný) 07.01.2025, 09:57:56 xxx.xxx.146.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.01.2025, 08:31:42

Neziskovky sú- seriózne aj neseriózne, presne tak ako ľudia alebo firmy. Mňa ten prvý koment a následné vytočili tak isto ako Semirah, ale zároveň ich chápem. Ten istý problém má aj starosta, ktorý využije dotácie na cigáňov, napr. tým, že ich pár integruje do škôlky. Ale hneď musí od ostatných obyvateľov počúvať, že pre ich dieťa tým pádom neni miesto. To, že vďaka tým dotáciám zateplil škôlku alebo na nej opravil strechu, či spravil úplne nové rozvody, a nezaťažil obecný rozpočet, už nikoho nezaujíma.

Exekúcie, úžerníci, práca na čierno sa dá riešiť. Ale opakujem ešte nikto nevyriešil problém sexu a zneužívania maloletých. 12-14 tehotné. Vo vyššie uvedenej bytovke, boli ca. 7 rokov dozadu všetky 12 - 14 ročné tehotné s príbuznými…A nechoďte sem s tým, že nech to rieši polícia a súdy - konkrétny príklad: 6-7 ročná dievčina fajčila 16-ročného, volali sme mestskú a aj štátnu políciu. S úsmevom ich pozdravila a opýtala či sa pridajú, veď včera vyfajčila ich nadriadenému (povedala aj meno - tu musím povedať, že napr. hlavný mestskej polície pravidelne vystupuje v médiách, čiže jeho meno je známe)…Na okresnom súde zrejme nebude sudca, ktorý by sa prípadom zaoberal - ako policajt dokáže, že neni pedofil, keď styk dosvedčí min. 10 ďalších. Sudca bude rád ak pri vstupe do súdnej sály nebude privítaný otázkou či mu má vyfajčiť alebo vylízať, v prípade sudkyne…

Áno deti milujú, ale ako vyriešiť, aby neboli tehotné pred dosiahnutím plnoletosti a aby nemali deti s blízkymi príbuznými…osveta nefunguje…

assil
assil 07.01.2025, 10:03:06 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 07.01.2025, 09:57:56

Toto se řeší tak, že se to soudí na druhém konci země a až by půlka těch dospělých skončila ve vězení, bylo by to vyřešeno.

megi-the-pes
megi-the-pes 07.01.2025, 10:14:14 xxx.xxx.124.128

Trochu z té policie tam znám, z jiného města, tak si to dokážu představit, 
no jo, ale když teda je nedokážeme aspoň pozavírat. A zas někdo poví - vězení je drahé. Buď, anebo. 
Vězení např. má být výchovné a chcete ty skupiny vychovat, aby další generace… Tu zoufalost obyčejných lidí chápu, na jednu stranu to opravdu vypadá, jako by se stát nezajímal. Ale nebuďte smutní, my máme jako ministry taky zločince. Jsme si je rozdělili. 😀 

kometa
kometa 07.01.2025, 10:54:02 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janea z 06.01.2025, 14:26:10

. Vietnamci jedou ve vysoké mafii, drogy, bílé maso, prané peněz, ale pracovití jsou, to máte pravdu….. 

Toto nedokážu posoudit. Ale co vím, Vietnamci nehulákají na sídliští do tří hodin ráno, neznečisťují chodníky, nekradou v supemarketech, neobtěžují a nenapadají počestné občany na ulicích, jejich děti chodí do školy a pilně se učí…

Pohled z mé strany. 

A ne, nejsem rasista. V baráku mám cikánskou sousedku, už druhou. Ale bohužel patří k těm světlým výjimkám. Která se přizpůsobila.

kometa
kometa 07.01.2025, 10:56:33 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 06.01.2025, 16:49:12

kdo z nás by vedle nich chtěl bydlet?

Viz výše. Mám už druhou romskou sousedku. Ale obě si cíleně našly bílého manžela/druha.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.