Semirah:A ešte niečo: čo oni sami robia preto, aby sa ich pomery zlepšili? Žijú na Slovensku Vietnamci - žiadne problémy, žiadne vybývané byty, žiaden krik o diskriminácii - pričom prišli z úplne iného prostredia, naučili sa cudzí jazyk a fungujú. Ich deti majú krajšiu slovenčinu ako mnohí Slováci, študujú vysoké školy, nemajú žiadneho ombudsmana ani mimovládky, ktoré by sa o nich starali, ani nechodia kontroly z EÚ kvôli nim. Moja najlepšia kamarátka z VŠ čias je Vietnamka, vyštudovala elektrotechniku, robí na SAV a ešte učí na STU v Bratislave, jej manžel tiež Vietnamec je tiež na SAV , majú dom v Bratislave - pritom tu nemali žiadne zázemie, prišli ako študenti z Vietnamu.
Nie je potom problém nie len u tých bielych rasistov, ale azda na tej druhej strane - u tých, ktorých netreba menovať? 🤔
NO, zrovna Vietnamská komunita je větší problém než Romská. Vietnamci jedou ve vysoké mafii, drogy, bílé maso, prané peněz, ale pracovití jsou, to máte pravdu….. Jako samozřejmě nemyslím vaší kamarádku, ale dohledejte si informace.
Někde jsem četla, že trvá několik generací než lidi přestanou myslet a adorovat i zločinecký režim, však se podívejte kolik lidí u nás vzývá komunismus. A to samé se bude týkat romských osad, i když se s nimi začne pracovat, potrvá několik generací než se naučí žít “normální” život. V ČR se to už konečně celkem daří, jistěže stále ještě existují místa, kde je situace špatná, ale do slovenských osad má hodně daleko. A tu práci vykonaly tolik nenáviděné neziskovky, to je také důležité si uvědomit.
Slovensko se na Romy totálně vykašlalo a stále na ně kašle, situace se bude jen zhoršovat. Dokud se nezmění život těch lidí, tak stále budou týrat psy a celé to je začarovaný kruh.
Zamyslete se, kdyby jste se narodil jako dítě v romské osadě, měl byste šanci se změnit? Těžko, i kdyby jste měl snahu, lidi by vás sráželi, neměl byste šanci se vymanit ze zažitých pořádků. Už jako dítě byste dostal čuchnout toluen a nejspíš byste ty psy týral také. Já když náhodou jedu okolo, tak děkuji bohu, že jsem měla štěstí a narodila se jako majorita.