Aktuálně: 3 241 inzerátů220 279 diskuzních příspěvků18 356 uživatelů

Týrání na Slovensku

:-( (neregistrovaný) 05.01.2025, 20:29:19 xxx.xxx.218.48

Co to sakra má být? To je ňejaká cikánská osada doufám?!? Toto by měli spíš řešit než ty jejich medvědy!

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-na-slovensku-umiraji-psi-v-zoufalych-podminkach-nejhorsi-situace-je-na-vychode-zeme-u-osad-pomahaji-i-cesi-40502450#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest273_no_search_tabs_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

impact
impact 06.01.2025, 06:15:30 xxx.xxx.30.36

To je realita východního Slovenska, kde nikoho nezajímají ani lidi. Je tak nějaký zvířata…

Semirah
Semirah 06.01.2025, 09:05:43 xxx.xxx.26.231
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 06.01.2025, 06:15:30

Tak toto je fakt prehnané tvrdenie.

kometa
kometa 06.01.2025, 09:06:54 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 06.01.2025, 09:05:43

Obávám se, že není.

Semirah
Semirah 06.01.2025, 09:20:16 xxx.xxx.26.231

Moja reakcia bola na Impact - nie na článok. Ja tu žijem. Ale jasné, vy máte pravdu, nikoho tu nezaujímajú ani ľudia, ani zvieratá a na mapách je len veľký nápis “hic sunt dracones” 

Problémy sú s cigánskymi osadami - to je pravda - to sa nerieši. 

kometa
kometa 06.01.2025, 09:51:13 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 06.01.2025, 09:20:16

Však já taky reagovala na vaši reakci na impact. Ne na článek.

A sama píšete, že s cikánskými osadami jsou problémy. Tak proč s o čem se dohadujeme?

impact
impact 06.01.2025, 09:57:53 xxx.xxx.30.36
Semirah:

Tak toto je fakt prehnané tvrdenie.

Co je přehnané tvrzení? Že nikoho nezajímají kikáni a sociální případy v osadách? Ale no tak. 😀 

Vždyť je to všem ve vládě úplně u pudele. Nebo jak mi chcete vysvětlit to, že v osadách žijí lidi bez vody, záchodu, bez vzdělání, od malých dětí fetující toluen a že tam dochází k brutálnímu týrání zvířat, aniž by byl kdy kdo potrestán? Co Vaše vláda pro ty lidi a zvířata dělá, aby se ten stav z doby tisíc let před opicemi změnil? 

Semirah
Semirah 06.01.2025, 10:15:10 xxx.xxx.26.231
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 06.01.2025, 09:57:53

A kto má byť podľa vás potrestaný? Ako? Poraďte nám sprostým. A koľkokrát sa im má dať byt, či dom, ktorý vybývajú? Vezmete im deti? To je nehumánne a nelegálne. Treba im tam ísť vykopať latríny? A doviesť vodovod? A budete to platiť vy? Sú tu s nimi presne také isté problémy, aké máte so svojimi neprispôsobivými vy v ČR, len na Slovensku ich je oveľa viac. 

Semirah
Semirah 06.01.2025, 10:21:03 xxx.xxx.26.231
kometa:

Však já taky reagovala na vaši reakci na impact. Ne na článek.

A sama píšete, že s cikánskými osadami jsou problémy. Tak proč s o čem se dohadujeme?

O tomto: 

To je realita východního Slovenska, kde nikoho nezajímají ani lidi. Je tak nějaký zvířata…

Ak by to bola pravda, tak tu nie je nič - ani pre ľudí, ani pre zvieratá. 

Vám zovšeobecňovanie nevadí? Neohradíte sa, keď niekto napíše napríklad - každý pes je agresívny; všetci bieli sú rasisti atď? 

Semirah
Semirah 06.01.2025, 10:22:58 xxx.xxx.26.231
impact:

Co je přehnané tvrzení? Že nikoho nezajímají kikáni a sociální případy v osadách? Ale no tak. 😀 

Vždyť je to všem ve vládě úplně u pudele. Nebo jak mi chcete vysvětlit to, že v osadách žijí lidi bez vody, záchodu, bez vzdělání, od malých dětí fetující toluen a že tam dochází k brutálnímu týrání zvířat, aniž by byl kdy kdo potrestán? Co Vaše vláda pro ty lidi a zvířata dělá, aby se ten stav z doby tisíc let před opicemi změnil? 

A adresujete otázky nesprávnej osobe, nech sa páči:

https://romovia.vlada.gov.sk/

Arbora
Arbora 06.01.2025, 10:34:42 xxx.xxx.131.15
Semirah:

O tomto: 

Ak by to bola pravda, tak tu nie je nič - ani pre ľudí, ani pre zvieratá. 

Vám zovšeobecňovanie nevadí? Neohradíte sa, keď niekto napíše napríklad - každý pes je agresívny; všetci bieli sú rasisti atď? 

Mňa to teda vôbec zo stoličky nedvíha, pretože je to skrátka pravda. Žiadna z doterajších vlád nikdy neprišla so žiadnym riešením pre tieto komunity. Občas nejaký projekt, pri ktorom si sami vybudujú bývanie - a tým sa celkom darí. Je to hanba, že nechávame ľudí v 21. storočí takto žiť a je to vizitka národa. Na druhej strane chápem, akékoľvek plošné riešenie by okamžite zobralo všetky preferencie a strana by skončila. 

Semirah
Semirah 06.01.2025, 10:44:13 xxx.xxx.26.231

A ešte niečo: čo oni sami robia preto, aby sa ich pomery zlepšili? Žijú na Slovensku Vietnamci - žiadne problémy, žiadne vybývané byty, žiaden krik o diskriminácii - pričom prišli z úplne iného prostredia, naučili sa cudzí jazyk a fungujú. Ich deti majú krajšiu slovenčinu ako mnohí Slováci, študujú vysoké školy, nemajú žiadneho ombudsmana ani mimovládky, ktoré by sa o nich starali,  ani nechodia kontroly z EÚ kvôli nim. Moja najlepšia kamarátka z VŠ čias je Vietnamka, vyštudovala elektrotechniku, robí na SAV a ešte učí na STU v Bratislave, jej manžel tiež Vietnamec je tiež na SAV , majú dom v Bratislave - pritom tu nemali žiadne zázemie, prišli ako študenti z Vietnamu. 

Nie je potom problém nie len u tých bielych rasistov, ale azda na tej druhej strane - u tých, ktorých netreba menovať? 🤔

Semirah
Semirah 06.01.2025, 10:50:33 xxx.xxx.26.231
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 06.01.2025, 10:34:42

Veď navrhnite riešenie.  

Semirah
Semirah 06.01.2025, 11:11:52 xxx.xxx.26.231
impact:

A proč bych to měla směřovat na vládu? To Vy se tady afektovaně bijete v hruď, že to není pravda. 🤷‍♀️

Lebo to nie je pravda, preto 😉

Tak, ako sa u vás rieši Chánov a spol, tak sa rieši aj na Slovensku.

Oceňujem, pani Impact, čo robíte pre psov, klobúk dole.

Tu s vami nesúhlasím a ani nebudem. A myslím, že je zbytočné s Vami pokračovať v tejto debate. Kľudne ďalej kydajte na Slovensko, ak Vám to robí dobre. Prajem pekný deň.

Arbora
Arbora 06.01.2025, 11:20:15 xxx.xxx.131.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 06.01.2025, 10:50:33

Nemám riešenie, ale to predsa neznamená, že sa nemôže povedať, že máme tento problém. Či, budeme sa tváriť, že neexistuje? A nebudem sa kvôli tomu poburovať, keď na to príde reč. 

Semirah
Semirah 06.01.2025, 11:36:01 xxx.xxx.26.231
Arbora:

Nemám riešenie, ale to predsa neznamená, že sa nemôže povedať, že máme tento problém. Či, budeme sa tváriť, že neexistuje? A nebudem sa kvôli tomu poburovať, keď na to príde reč. 

Tak na Vás ešte zareagujem, je mi fakt ľúto, že nečítate s porozumením. Mohli by ste sa, prosím Vás, vrátiť na začiatok vlákna a prečítať si, na čo som reagovala? Tvrdím niekde, že to nie je problém?  Nenapísala som doslova, že osady sa neriešia? Aj keď to nie je úplne pravda, však? Niekde sa riešia viac, niekde menej…Tvárim sa, že problém neexistuje? A ak by nikoho na východnom Slovensku netrápili zvieratá, boli by tu útulky? Ja sama mám psa nájdeného na ulici, druhého z útulku, mačky pozbierané z ulice (8), prispievame s manželom na útulky a nie sme sami, ale fakt tu na východe nikoho zvieratá netrápia.🙄 

Príspevok Impact bol taký istý ako keď sa Fico vyjadril, že na východnom Slovensku nič nie je. 

Sarah01
Sarah01 06.01.2025, 11:39:04 xxx.xxx.28.39

U nás v ČR se řeší a daří se to, i když samozřejmě občas se nějaký extrém najde. Když už se tady zmiňuje Chánov, tak ten už zdaleka není to, co býval. Znala jsem i další trochu podobné lokality tady na Moravě a co tak vím, tak v takové podobě, jak bývaly, už neexistují. Takové osady, jak jsou na SK, u nás nejsou. Srovnání s Vietnamci není bohužel relevantní, protože oni mají celkově úplně jinou mentalitu.

Arbora
Arbora 06.01.2025, 11:57:20 xxx.xxx.131.15
Semirah:

Tak na Vás ešte zareagujem, je mi fakt ľúto, že nečítate s porozumením. Mohli by ste sa, prosím Vás, vrátiť na začiatok vlákna a prečítať si, na čo som reagovala? Tvrdím niekde, že to nie je problém?  Nenapísala som doslova, že osady sa neriešia? Aj keď to nie je úplne pravda, však? Niekde sa riešia viac, niekde menej…Tvárim sa, že problém neexistuje? A ak by nikoho na východnom Slovensku netrápili zvieratá, boli by tu útulky? Ja sama mám psa nájdeného na ulici, druhého z útulku, mačky pozbierané z ulice (8), prispievame s manželom na útulky a nie sme sami, ale fakt tu na východe nikoho zvieratá netrápia.🙄 

Príspevok Impact bol taký istý ako keď sa Fico vyjadril, že na východnom Slovensku nič nie je. 

Mne je tiež ľúto, že nečítate sporozumením a rozčuľujete sa nad niečím úplne zbytočne. Reč je predsa o osadách, od začiatku. A vy sa tu, úplne zbytočne hneváte, že vás niekto z niečoho obviňuje. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.