Sourozenci jsou biologicky schopní se spářit, ale nemělo by se jim to dovolit, protože je riziko, že jejich potomstvo bude mít vrozené vady.
AGAMA VOUSATÁ
Páření např. otec-dcera, matka-syn, bratr-sestra se nazývá příbuzenská plemenitba (inbreeding), která se v chovatelství NEDOPORUČUJE, protože dochází k silnému poklesu životaschopnosti potomků, dokonce i k úhynům zárodků. V klubech chovatelů je pravidlem ZÁKAZ PŔÍBUZENSKÉ PLEMENITBY.
Chi se jen zeptat máme agamu dva dny a ještě nic nesnesla zkoušíme cvrčky,jablko,salát a nic.Nemuze to být třeba převozem než se zaklimatizuje?
Možnosti řešení:
- Zeptejte se prodavačky ve ZVERIMEXU, co máte dělat, aby Vám cvrčci nehynuli.
- Kupujte cvrčků jen na jeden den, aby je agama stihla za 1 den sežrat.
- Pokuste se cvrčky doma chovat, krmit a napájet vodou. Nastudujte si, jak se cvrčci chovají a čím se krmí.
Je jí horko.
Prosím jakou podestýlku dáváte do terárka agamě předem děkuji
Dobrý den, jsou dvě varianty, bud písek do bazenové filtrace. Když chytíte akci, tak se 25kg dá koupit za 100kč. Do terárka 100x50 pak stačí klidně 12kg písku pokud nějaký spodek zabírá 3D stěna. druhá možnost je kukuřičná podestýlka. Tu já tedy nepoužívám. Výhody/nevýhody budou popsány na hodně stránkách po internetu
Dobrý den mám tříletou agamu která mi přestala žrat byla jsem s ní na veterine tam odebrali krev a trus ale nic nenašli . Chtěla bych se zeptat jestli ma někdo nějakou zkušenost .
Dobrý den, neměl by někdo zájem o 2 agamy páreček, stáří 2 roky. Krásně urostlé. Samice měla již 3 x vajíčka.
Poskytneme i s terárkem, cena dohodou. Jsou to moc milá zvířátka, jsme často pryč a péče co ně pro nás začala být náročná.
Pokud by někdo měl zájem prosím ozvěte se na tel 606 686 619
Objevil se mi v teráriu nějaký drobný hmyz, co s ním,existuje na to nějaký přípravek,
který by neuškodilo samce?
V teráriu se mi objevil nějaký hmyz.,jak se ho zbavit,aby to neuškodilo agamce, existuje nějaký přípravek?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto.. Přivezl jsem si samečka (4-5 měsíců) a dal jsem ho ke své 2,5 roční samičce. Všechno v pohodě jen mi přijde že jí občas v hlavě přepne a začne po něm útočit. “Chytá” ho jakože za krk. A chtěl bych se zeptat jestli je to úročení nebo něco jiného jestli se toho musím bát a rozdělit je nebo je můžu nechat u sebe.
Ztratila se mi v dvoupatrovém domě Agama Vousatá všude jsem byl v domě a nikde není, Neví někdo jak jí přilákt? PROSÍM POMOCTE MI JÁ JÍ MÁM STRAŠNĚ RÁD A NECHCI O NÍ PŘIJÍT (Je mi 11 let) Prosím potřebuji nekoho kdo se v tom aspoň malinko vyzná.
Znamená to že chce pohlavní styk.
chce pohlavní styk.