Pěkný víkend přeji, chtěla bych se zeptat na krmení kuřecími krky. Krmím je běžně, kocour je miluje, ale prý to může způsobit problémy se štítnou žlázou…. Vaše zkušenosti? Jak často kuřecí krky krmíte? Děkuji.
Jééé, co já bych dala za to, kdyby mi ty krky chtěli žrát!🙄 Udělala několik pokusů, i mlátila paličkou a nic. Vařené, to je další věc, do huby nevezmou absolutně nic vařené, podle nich to není jídlo.
Moje čtyři velké kočky se na zimu nějak vykrmily🤔..jsou jak koule 😀..jednak jim narostla krásná hustá srst a za druhé ,žerou několikrát denně, vlastně pořád 😀..nestačím sypat granule..vypijí litr kozího mléka,dávám jim odřezky masa od vaření a pořád na mě čumí 😀 přes skleněné dveře a hrají to na mě, že mají zase!!hlad 🤦!!!..psycho..
Pěkný víkend přeji, chtěla bych se zeptat na krmení kuřecími krky. Krmím je běžně, kocour je miluje, ale prý to může způsobit problémy se štítnou žlázou…. Vaše zkušenosti? Jak často kuřecí krky krmíte? Děkuji.
A ještě jsem si uvědomila. Tohle někdo pomotal se psy a hrtany. Nejspíš zase nějaký špatný překlad z angličtiny a je z toho další fáma na světě…
lesnizinka, kometa - Můžete to prosím specifikovat? O jaké pomotání se psy a hrtany se jedná? 🙂 Vím, kde se štítná žláza nachází a právě jsem se nedávno dočetla, že kuřecí krky obsahují zbytky hormonů ze štítné žlázy, což může při pravidelném krmení způsobovat problémy… Dost mě to překvapilo, protože jsem se krmením syrovou stranou zabývala intenzivně zhruba před rokem a půl a dala bych ruku do ohně za to, že tahle informace nikde zmíněná nebyla, nebo jsem tedy na ni aspoň nenarazila….
Hrtany jsem psům dávala, krásně ty chřupavé kroužky kousali.
Ale když jsme na kočkách : Kocour miluje mléko. Normální plnotučný krabicák. Když ho nesu z lednice, skoro panáčkuje, jako když nesu syrové maso. Neleju mu plnou misku, ale trošku mu nalít musím. Takže trochu odporuje teoriím.
Odpověď na příspěvek uživatele kocoura219 z 05.01.2025, 08:48:58
Můžete to prosím specifikovat?
Když víte, kde se štítná žláza nachází, tak i víte, že nemůže být součást kuřecích krků.
Štítná žláza se nachází na štítné chrupavce hrtanu (proto se obojí tak jmenuje). Ten součástí krků není. Tam jsou jenom obratle a svalovina. Bavíme se teda o těch “řeznických”.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 05.01.2025, 08:53:47
Takže trochu odporuje teoriím.
Možná proto, že krabicové mléko není mléko? Jako dítě si pamatuji, že se z mléka dala udělat “kyška”. Dneska ani náhodou - a to ani z údajně čerstvého selského.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.01.2025, 08:57:26
Moc děkuji. Já si nebyla úplně jistá tím v jak široké oblasti třeba ty hormony ze štítné žlázy mohou působit… nejsem odborník, snad to popisuju pochopitelně😀
Možná proto, že krabicové mléko není mléko? Jako dítě si pamatuji, že se z mléka dala udělat “kyška”. Dneska ani náhodou - a to ani z údajně čerstvého selského.
Ale tak tohle je přece nepravdivé a zavádějící tvrzení. Může vám nechutnat, ale nemůžete tvrdit, že to není mléko. Jen ošetření je prostě takové, že změní trochu chuť a zamezí právě tomu, že zkýškovatí. Ale to vy samozřejmě víte. Já bych se nanapila mléka přivezeného ze statku. Ani náhodou. U koček to neřeším, nebili se ani o kozí přímo od kozy. Jediné, co z mléčných jí a malinko večer dostanou je smetana ke šlehání, kávovou lžičku.
Možná proto, že krabicové mléko není mléko? Jako dítě si pamatuji, že se z mléka dala udělat “kyška”. Dneska ani náhodou - a to ani z údajně čerstvého selského.
Máte pravdu..je to dneska jako s máslem..cena stejná, 82 % tuku!!..obal stejný,ale ten obsah,hrozný!!..tuk Rama nebo palmový tuk + xy??…škoda,že jsem nechovala obal..
Máte pravdu..je to dneska jako s máslem..cena stejná, 82 % tuku!!..obal stejný,ale ten obsah,hrozný!!..tuk Rama nebo palmový tuk + xy??…škoda,že jsem nechovala obal..
Teď moc nechápu, proč mícháte máslo s Ramou? Ramu nemá cenu řešit, že to není máslo ví snad každý. Máslo je máslo a stejně jako u všeho, je i tam důležitý způsob skladování. Jestli je 5 x přemražené, vlastnosti se trochu změní. Ale pořád to bude máslo jako takové. Když budete blbě skladovat kvalitní maso, bude to i tak pořád maso…jen už pak hnusné😉
Máslo normálně zmrazuji..nikdy se mi nestalo,aby se z něj stal tuk, neurčité divné chuti i konzistence ..tím to nebylo …a to jsou i jiné druhy potravin, u kterých je na obalu uvedeno procento určitých ingrediencí, což ve skutečnosti vůbec neodpovídá pravdě..