Kde se pořád bere to,že pes z útulku musí být vděčný???
no nic no…..
jinak za mě-několik mých psů od štěněte-2 knírači+první můj kříženec,pak jsem měla milovanou půjčovanou fenu od roku a třičtvrtě-tam uměla sedni,pár metrů stopy a přivolání-jinak nic-ta u mě občas i bydlela,a byla vlastně pak jako moje….-s tou jsem zvládla 5 zkoušek+závody,přesto,že nebyla moje a nebyla od štěněte se mnou,její štěně kříženec od štěněte u nás-taky zkoušky a závody v poslušnosti a tanci…
několik půjčovaných psů různého stáří a plemene-dobrman,knírač,kříženci…
a zděděný kříženec-jsem třetí majitel-4letý-uměl jen stůj,a fuj,jinak nosit klacky a vyjet po každým co mu dělal něco co se mu nelíbilo-sednutí do křesla,šáhnutí na něj,česání,stříhání,jakákoliv manipulace…
cvičení mechanickou metodou typu-posadím psa/položím psa,přiřadím si ho k noze-rovnalo se natvrdo vystartování a snaze pokousat…
od začátku co jsem ho měla jsem s ním cvičila jen za pamlsky a hračky-ano a ted umí hromadu cviků z poslušnosti-s tance-couvání,kroky,otočky,obíhat stromy,náruživý aportér,nosí i vodítko,kapesníčky,může chodit na volno,náruživý plavec….,umí odložení a nechá se přeskakovat druhým psem,chodit u nohy,zůstat u obchodu…-ale xxxlet česání/stříhání s náhubkem,několik let vycházky a manipulace s náhubkem…a když někteří lidi z rodiny viděly co dokáže,když se mu něco nelíbí..tak si ho v životě nepohladily☹️
na pohled milý líbivý pes,co chce aby se mu pořád něco házelo,co umí hromadu triků a cviků-dokud se mu něco z nelíbí….
doted se ho někteří z rodiny bojí tak,že jsem zatrhla at mu suší po vycházce nohy…protože začne vrčet,tuhnout…valit bělmo…
takže je fajn,že mám psa,co umí hromadu cviků,triků a umí chodit všude na volno a je poslušný,ale člověk u něj musí být vždy ve střehu…
a znala jsem ho od štěněte-v rodině jsem u něj byla každý měsíc 2 dny…
tak i to se může stát-jo psy naštěstí miluje a nerve se a nás miluje taky…..