Napsal byste mi někdo recept na želatinovou směs pro želvy (a je použitelná i pro leguány?). Na netu to nemužu najít ale vím, že pomáhá proti měknutí krunýře a přidává se do ní vápník, různé druhy zeleniny a má se zapéct ve formách. To je jediné co vím, nevím ale množství zeleniny, želatiny, na kolik stupňů zapéct a kolik a jaké vitamíny přidat, děkuji, Pája.
PS: naše hermanka má vždy přes zimu mekčí krunýřek.
Já vím že oba máte pravdu.Hermanky by měly spat, zimovali sjsme jednou u znamych ktery měl také želvy, my doma podminky nemáme a znamy už zelby nema, tak od ty doby nezimujeme. Bydlime v byte ve strednim městě, možnost zvířat je omezena a menší terarijní jsou jedna z mála možností. Přes léto jsou na balkoně a tam chytají slunce a vše je ok.Zima je takové kritické období a ta želatina by mohla aspoň v něčem pomoci.