Řeknu to tak, když se půjdete podívat třeba na Šluknovský výběžek, je tam dost pastvin s matným skotem. Maso těchhle zvířat jde komplet na vývoz na západ. Protože je kvalitní a nákupčí to vědí. Nevím kolik ho zkončí u nás, asi nic. Nevím čím krmí prasata dejme tomu v Německu, ale to maso co koupíme u nás v marketu je prostě cítit a chuťově je taky jinde.Protože nevím čím to je, založila jsem vlákno, kde jsem doufala v odpověď někoho, kdo třeba vepře chová a ví o tom víc. Takže asi tak. Chovatel se tu nenašel a tak snad mohu přiklonit k názoru co se mi líbí a který si ráda nechám vyvrátit , ale jen někým fundovaným, ne lidmi kteří se vlastně jen cosi dohadují jako já.
Souhlasím, na tom jsme se myslím všichni shodli, že divně smrdí. Respective: mě smrdí čerstvým prasetem o což, ale já zrovna nestojím😉 Vy možná poznáte nekastrované prase(já ne) A teď hodím domněnku, dohad, co mě v tuto chvíli napadlo, možná úplně mimo. Není možné, že by ta prasata nekastrovali jako mimina, ale třeba střelím, v roce, aby díky samčím hormonům, víc, rychlej, vyrostli? Ti čuníci?
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.01.2025, 17:32:03
My jsme ale přece v souhlasu. Kde nejsou dnes v EU dotace, tak to umírá. V každém odvětví. Kromě dětských hřišť (a to mám vnuky) a cyklostezek apod. … pokud bych chtěl ty velké miliardy, co k nám dotekly z EU odlehčit. Ať se nám to líbí, nebo ne, peněženka naše kroky povětšinou vodí.
Poláci, ze kterých jsme si dělali před dvaceti a míň lety srandu…kde dnes jsou. Třeba namátkově… napojení na jejich dálniční síť. Neřeším zemědělství. Nechat tak tady. Politika., tam to patří.
Jak jsem psal…Anonym to shrnul po svém a má pravdu.
Souhlasím, na tom jsme se myslím všichni shodli, že divně smrdí. Respective: mě smrdí čerstvým prasetem o což, ale já zrovna nestojím😉 Vy možná poznáte nekastrované prase(já ne) A teď hodím domněnku, dohad, co mě v tuto chvíli napadlo, možná úplně mimo. Není možné, že by ta prasata nekastrovali jako mimina, ale třeba střelím, v roce, aby díky samčím hormonům, víc, rychlej, vyrostli? Ti čuníci?
Dobře vy. Na to nemám, kde se zeptat. Ale třeba se někdo povolaný ozve.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.01.2025, 18:26:03
Prasata se zabíjí kolem pěti měsíců.Rok je rozhodne nikdo nekrmi, trh chce libove maso bez sadla. Běžne se pouziva chemicka kastrace, do tohohle veku stačí.
Pokud vím,tak co u nás zemědělec chová prasata,tak ta jdou na porážku okolo 6 měsíců.Prodává je na jatka dalšímu zpracovateli vedle ve vesnici,který prodává maso,ale i dělá různou uzeninu.Takže tady se maso,uzenina kupuje od něho.A maso tedy není cítit.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.01.2025, 17:42:29
Třeba u kuřat se atb používají zcela běžně i u nás,
Jsem si říkala, kdy to zase vytáhnete. Píšete nesmysly. Když už, tak se používají kokcidiostatika v BR 1. A chovatel si jó hlídá, aby brojleři šli na jatka čistí.
Naopak. V jiných zemích (co vím, konkrétně v GB) kanečky nekastrují. Tam jsou možná na ten smrad zvyklí.
Ahááá, tak jste asi na to kápnula! Nevozí se to maso nakonec z takovýchto zemí? Já to nestudovala, na ty cedulky, aby měl člověk ještě manuál. A bylo to pro Viktěnu, tak mi bylo jedno, odkud je, tam je vodítko: chutná-nechutná😉
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.01.2025, 22:35:31
Jo to asi bude ono. A možná to není jen Británie, ale i jiné země. Ten pach a chuť není vysloveně kančina, to je silnější, ale ten náznak stačí. Tam to spotřebitelům nešmakuje, tak proč s tím nekrmit podlidii.