Promiň Stello ale já se opravdu nebudu bavit na toto téma s děckem, počkej na takovéto rozhovory alespoň do doby než vyfasuješ občanku. Jediné co bych pro tebe mohl ještě udělat je dohledat zpětně zda šlo o facku či pohlavek. Předpokládám ale že podobnou akci dokážeš udělat sama lépe a rychleji. Nesnižuj se k nepravdivým tvrzením, ponižuješ tak sama sebe.
Já jsem svoje děti vychovávala “v duchu” respektující výchovy, na rozdíl od ní jsem ale zcela nezatratila tresty a ve výjimečných případech je aplikovala. Jinak, řekněme cca 90% bylo respektujících.
Příhoda s malůvkami na cizím domě včetně postupu jejího řešení je reálná 😉
Edit: Poznámku o konfidentech nechápu, jeví se mi poněkud paranoidně…
J5 nepochopil vůbec nic, hlavně nepochopil, že já se snažím čerpat informace od vás ! Rozhodně to není naopak.
(Omlouvám se za citaci vašeho příspěvku, citovat ten nesmysl, který vytvořil J5 nehodlám.)
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 07.01.2025, 13:29:40
mě často dávaly moje psi dětem za vzor-tak jsem vždy říkala,že je to ale za něco,že ten pejsek poslouchá kvůli něčemu-pochvale,pamlsku,míčku,že to jako nefunguje samo od sebe
Stejně mě zajímá, co jsou nepravdivé informace, pohlavek, facka to je to samý.
Sice to není na mě, já už jen čtu, není moc co dodat, bylo to řečeno všechno 100x. Jen upřesním. Ne Stello, pohlavek a facka není totéž. Pohlavek, jak už název vypovídá, je takové to třepnutí, či šťouchanec zezadu hlavy, nebo za ucho. Facka je otevřenou dlaní na tvář.
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 07.01.2025, 16:03:20
Nediskutuji s dětmi. Neumíš číst nebo neumíš poslouchat! Ale pravdu máš, to ano. Ovšem slušně vychovaný člověk by staršího na chybu upozornil taktně a ne na plnou pusu veřejně. Nemysli si že jsi jediná kdo si chyby všimne študentko.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.01.2025, 15:45:17
V pohodě 😊
On to J5 bere jako polemiku a kdo z koho, proto reaguje, jak reaguje …
Pro ty, které to skutečně zajímá, jsem toho snad napsala dost. A je tu odkaz na relevantní zdroj, tam se o respektující výchově může každý dočíst víc 🍀
Přijde mi, že se to tady zvrtlo… z popisů.. byl jsem vychováván tak a tak a vyrostlo ze mě to a ono a jak jsem tu výchovu vnímal jako děcko a jak s odstupem a jak vychovávám svoje ratolesti a svoje psy a s jakým výsledkem atd atd.
To mi přišlo jako zajímavá debata i když nemusím s nějakými metódami souhlasit a dělám to jinak…
Ale nějak se to zvrtlo na “jedině moje výchova je správná”
Upřímně, já třeba nepoužívám fyzické tresty, ale nezhroutím se z toho, že dá někdo svému děcku výchovnou na zadel. A jak psal někdo výše a pod to se podepíšu… kolikrát dítě raději přijme fyzický trest než nějakou rodičovskou přednášku… resp. bylo mu to v dětství milejší… znám takové .
Myslím, že tady nemůžeme hodnotit, jestli se to na nás nějak negativně podepsalo, jestli se naše výchova negativně podepsala na našich dětech, to by spíš musel posoudit odborník.
Pro mě je jediné relevantní to, že moje děti mě vnímají jako nej mámu na světě a že jejich vzpomínky jsou na hezké dětství.
A řeknu k tomu ještě jedno… moje dcera dostala v útlém věku, kdy jí bylo asi 4-5let od manžela pár na zadek a pamatuje si to dodnes, dokonce jí přijde, že tohle je její první vzpomínka na tátu…. tak to jen k tomu, že ty výchovný, byť je to jednou, si citlivější jedinci můžou nést v sobě celej život, bez ohledu na to, že jinému dítěti pár na zadek zpětně přijde jako banalita.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.01.2025, 16:27:45
Kterého myslíte? Kdyby jste pozorně četla a nevymýšlela blbosti tak víte že mám vnuků víc. To už jsem také tady někde "naprášil". Stačil by ten čtyřletý nebo raději ten sedmnáctiletý. Pro vaši informaci mohu posloužit i větším množstvím děvčat různého věku kdyby jste se tak nahonem nedokázala rozhodnout.
Sardullah, k tomu ještě podotknu. Jo, máš pravdu. Jenže to jemné dítko, se nechová jak sígr a pokud dostane na ten zadek myslím, že to od rodiče bylo v krajní nouzi, protože právě své dítě a jeho běžné chování zná. Já bych se ti na nějaké domlouvání do duše zvysoka a taky bych to náležitě prezentovala. O mojí neteři, je jí 11, mamka říká: ona je taková citlivá. To znamená, že se chová jak holčička. Ta natahuje jen když se na ni člověk křivě podívá. Tu nikdo pohlavkovat fakt nemusí, tragedie pro ni je, když rodič jen zvýší hlas. V tom je pak ten rozdíl ve výchově. Takové dítě, tě k pohlavku těžko dožene.