Stelle už sem vůbec nechodí.😀 Se bojí jak tu mydlíme děti, že by taky mohla nějakou chytit.😀
To se ale musí umět.
Hele a to byste ale tady měla předvést!
To se ale musí umět.
Hele a to byste ale tady měla předvést!
kometa:Já říkám, že ano. Neshodneme se.
že zvířata mají druhou signální soustavu?
Nojono, těžký na dálku..;(
Však se někdy snažím…
Stelle už sem vůbec nechodí.😀 Se bojí jak tu mydlíme děti, že by taky mohla nějakou chytit.😀
Irma19:Na pohlaví v tom mém sdělení vůbec nesejde, klidně si tam místo holky dosaďte neutrální pojem “malé dítě"
Jde o to, že se ten človíček zatvrdí a ty blbé věci si v sobě zahrabe až do nevědomí, bohužel i s částí sebe sama. Je to sebezáchovný mechanismus.
Irmo, berte to jednodušeji, zbytečné psycho. V dnešní době by takové dítě dostalo štempl, že je ADHD, autista, nebo má třeba Aspergera, jak už tu někde padlo, dostalo by ve škole asistenta, psychologa a nevím co ještě. Všichni by kolem chodili po špičkách a tolerovalo by se mu všechno, co je schované za těma diagnózama. Jak se s takovýma děckama pracuje nevím a ani snad vědět nechci. Já jsem s takovým děckem ,,žila" a stačilo😏
megi-the-pes:Jak jste se starala o bráchu, když jste neustále někde běhala?
Jak jako nutit k něčemu? My jsme nebyli ten druh, co si myslí, že jahody rostou v supermarketu, my jsme si je vypěstovali.
Bráchu jsem tahala sebou. Skoro pořád. Když už jsme byli školou povinní, tak třeba on, jako hodné, zodpovědné dítě řekl, že se musí jít domů učit, tak jsem ho šoupla k babči do humna, ať jde domů.
V supermarketu? To by asi těžko, u nás byla malá sámoška, kde nebylo takřka nic. Pěstovali si naši všechno. Ale to nijak neznamená, že k tomu donutili mě. Jahody…si nepamatuju, to by byl myslím zbytečný luxus. Nebo si je prostě jen napamatuju, tehdy mě nějaké jahody ani nezajímaly.
Ale jo, už končím, jak jsem psala, nejde to vysvětlit těm, co nezažili. Tak jako všechno, v podstatě. Vraťte se k výchově psů😀
Takhle to s těmi diagnózami nechodí. Toho, kdo je skutečně má, čeká naopak spousta práce navíc.
To vám píšu jako matka 3 ADHD dětí 😉
Ano.
My se učili, že zvířata mají jenom tu první signální, řídí se pouze instinkty a že neumí přemýšlet a učit se a používat nástroje. To už přece neplatí.
Jediné, co umí člověk navíc, je rozdělávání a využívání ohně. Jo a skládat básně a symfonie. I když takový keporkak nebo kos…
Měla jsem vždycky za to, že 2. signální soustava je o schopnosti abstrakce, ne o schopnosti učení…
Ale už jsem dlouho ze školy, změnilo se ve výkladu něco?
Kam mi to zmizelo? Myslím rozepsaný příspěvek.
Pochopit obsah slova považuji za schopnost abstrakce. Pes, který přinese předmět na základě vylučovací metody. Papoušek, který rozlišuje dobré ráno a dobrý večer. Gorila, která dokáže znakovou řečí popsat pomeranč.
Můj názor.
To, co odlišuje člověka - abstrakce.
Říkám, že můj pes dělá vtipy. Jenže nedělá. Snad si to tady nepřečte. Opakuje určité chování, protože člověk se pak směje. Ve skutečnosti se ale odměňuje ten pes.
Jde po zdrojích, nic víc.
https://youtu.be/CzGlzOhMDLs?si=nr9rAg9CG2PMSxJi
Asi takhle.😄
Irma19:Takhle to s těmi diagnózami nechodí. Toho, kdo je skutečně má, čeká naopak spousta práce navíc.
To vám píšu jako matka 3 ADHD dětí 😉
Zase do toho lezu, ale prostě jsem zvědavá. Takže čistě jen ze zvědavosti: jak se zvládají učit do školy, učí se normálně, jako ostatní děti, nebo se prostě ani učit nemusí, nevadí, že něco neví, nebo nejsou vůbec schopní pochopit(jako já například matematiku) Ale tedy nevím, jak staré ty děti máte. Jestli se nepletu, nejste úplná mladice, ty děti už jsou dospělé? Takže to berte v čase minulém😉
Tomu asi nerozumím, papoušek rozezná večer a ráno,
pes ne?
Viděla jste ta tlačítka, zvonky pro psy? Skládají slova, mluví s člověkem. Myslíte, že chápou obsah těch slov? Není to jen signál pro jídlo třeba?
Sardulllah-měla jsem bratra-dvojče,umřel před 8 lety…
odmala to byl průšvihář-já byla ta vzorná holčička co lítala ze psama nikdy nekouřila,skoro abstinentka-pár decí vína za rok na oslavách…,10let nepití vůbec…
bratr,přestože na rozdíl ode mě,měl plno talentů-na sport,na kreslení,na zpěv,milovník koček,vždy u nás byla kočka,+on si sám taky pak pořídil a Žeryk byl 2 roky jeho..
tak byl pankáč,kouřil,i něco jinýhoobčas a pil..a pil dost..
a tatínek ho mlátil a mlátil dost….
a po letech přiznal,že to stejně bylo k ničemu-to mlácení….
jinak oba nás vychovávaly stejně,oba jsme se musely učit,pomáhat doma-úklid,nákupy,vaření…měly jsme povinnosti a dost přísnou výchovu,kde se pro bití,a nadávky-ty byly častý-nešlo dalekoo..
pohlazení dost neznámá věc-říct-mám tě ráda/mám tě rád-to jsem od rodičů neslyšela nikdy…
já jsem doted dost mazlící/tulící a hodně lidem kolem sebe říkám,že je mám ráda,
s tatínkem se snažím trávit dost času-60km od sebe bydlíme…,ale jezdím já k němu,on k nám
s maminkou jsem neměla nikdy nějaký fajn vztah-upřímně-stál za nic moc…
nikdy jsem pro ni nebyla dost dobrá,pořád mě kritizovala,že pomalu uklízím,že furt čtu,že su furt někde ze psama,že mě nic jinýho než čokli nezajímají…
ale-i když nemám děti…
nevím co by moje dítě muselo udělat abych je zmlátila???fakt nevím…
a u hromady věcí za co dostane dítě si říkám-dostal by za to dospělej?-NE
tak proč proboha dítě??
dělám přes 10let v obchodě a někdy si říkám-proč někteří lidi mají proboha děti??když na ně řvou??smýkají s nimi,že se divím,že jim neurvou ruce…,a nadávají za pidihovadiny….
když tam nějaký dítě něco rozbije a dostane za to….
jako dospělí nikdy nic nerozbily,nerozbijí???
strašně mě baví jak se jede pozitivní výchova psů-ale u dětí to je furt-já bych mu takovou vlepil,a mě rodiče doma taky mlátily a vyrostl ze mě slušný člověk…
na to mám takovou otázku-řečnickou…..
lze mít rád někoho kdo mě bije???
kdo mě nadává,ponižuije??
nevím…..
Lidé s ADHD jsou chytří. Je to slušně výkonný počítač. Dřív se to bralo naopak, posílali se do zvláštní školy, protože zlobili…
moje nejbližší kamarádka má autistický dítě-12-neuvěřitelně chytrá ve škole,ale jinak agresivní….a fakt se u ní nic nespraví fackama a bitím…
LS: nevíte, ale napíšete “Všichni by kolem chodili po špičkách a tolerovalo by se mu všechno”
že se nestydíte
můžu vám popsat, co se děje s člověkem, o kterém mluvili takto a jednali s ním tak, protože přece to je nějaký moderní výstřelek,
ale musela byste si pak rychle najít psychiatra
tak si jenom vygůglete G. Matého a pozorně poslouchejte, hlavně nechoďte za dvě minuty, že “ale jasně, to já vim”
A tohle je vono, to souvisí, tu facka, tam nepochopení, my jsme tradice a vy jste mimo.
Legrační je, že tohle je asi 156. debata na naprosto stejné téma, naprosto stejné odpovědi ale chodí, takže nechci rozumět… je to škoda.
“Ehm, za komančů lidi chodili do práce, nikdo děcka nevozil do školy, ze školy, když sám byl v práci. Přišli z práce a mazali něco dělat kolem baráku, dobytku, nebo na pole.”
Takže se vám vlastně nikdo nevěnoval a pravděpodobně jste byla ADHD (jak sama píšete) a výchova nebyla žádná, akorát vás za neposlušnost bili, což jak sama píšete k ničemu nepomohlo. A teď tu násilí na dětech obhajujete. Ono je to celkem zvrácené. Vůbec si neuvědomujete, jak se to vás podepsalo, je fajn, že ty děti nemáte.
A do kdy se teda můžou děti mlátit, uderem osmnáctých narozenin už se nebijí nebo je jako rodič můžu třískat dokud je živím? Nebo dokud je přeperu?