A jak si v této situaci pomůžete pohlavkem? Jakože pohlavek vyřeší hysterák, jo?
Máte děti?
A proč hned pohlavek? Stačí plácnout po zadku. Řeknu to jednoduše: Máme s moderními metodami vychovanější děti? Nemáme a učitelé by asi mohli vyprávět. Teda oni by kolikrát do huby potřebovali i rodiče, ale tam musíte někam stranou mimo kamery.😄
A proč hned pohlavek? Stačí plácnout po zadku. Řeknu to jednoduše: Máme s moderními metodami vychovanější děti? Nemáme a učitelé by asi mohli vyprávět. Teda oni by kolikrát do huby potřebovali i rodiče, ale tam musíte někam stranou mimo kamery.😄
A máte teda ty děti? Já jich mám 5 od dospělého po batolátko a ani jedno jsem nikdy neuhodila, stejně jako nikdy rodiče neuhodili mě.
A jak teda pomůže to plácnutí po zadku při hysteráku, to jako hysterák utne jo?
Kolikrát vidí maminku jak se její dítko vzteká v obchoďáku až k hysterickému záchvatu a to je ten případ kdy to nejde.
Tak to je přesně ten případ, kdy to pohlavkem ( na zadek ) řešit nejde, protože agrese budí agresi. A dítě v afektu řešit afektem matky ? Pěkná blbost. Když už to dítě leží na podlaze v obchoďáku je na výchovu poněkud pozdě. Moje děti třeba nikdy na zemi v obchoďáku neležely.
A máte teda ty děti? Já jich mám 5 od dospělého po batolátko a ani jedno jsem nikdy neuhodila, stejně jako nikdy rodiče neuhodili mě.
A jak teda pomůže to plácnutí po zadku při hysteráku, to jako hysterák utne jo?
Ježiš vždyť to se liší jedinec od jedince. Mám velké zkušenosti s “dětmi” od patnácti let. Jeden čas jsem byl instruktor v armádě pro ty “vychované” děti co nikdy nikdo nebil.😄 To byl porod z toho udělat něco alespoň trochu “použitelného”. Zkoušeli jsme jim předčítat, ale nefungovalo to.
Tak to je přesně ten případ, kdy to pohlavkem ( na zadek ) řešit nejde, protože agrese budí agresi. A dítě v afektu řešit afektem matky ? Pěkná blbost. Když už to dítě leží na podlaze v obchoďáku je na výchovu poněkud pozdě. Moje děti třeba nikdy na zemi v obchoďáku neležely.
Joo Orionko, to byste koukala co dovedou potom v patnácti.😐 Rodiče už neví kudy kam kdy jim dítě hodí jídlo na zem se slovy že tohle žrát nebude. Tak nám je cpali na pobyt do programu.🙂 I prát se s vámi chtěli. No jenom jednou.😄
Odpověď na příspěvek uživatele N z 04.01.2025, 19:24:47
Viděl jste nejspíš výsledek nedůslednosti. Stačí jednou povolit a dítě získá pocit, že tentokrát by to vyjít mohlo. Co, povolit, ono stačí i viditelně zaváhat…🙃
Ježiš vždyť to se liší jedinec od jedince. Mám velké zkušenosti s “dětmi” od patnácti let. Jeden čas jsem byl instruktor v armádě pro ty “vychované” děti co nikdy nikdo nebil.😄 To byl porod z toho udělat něco alespoň trochu “použitelného”. Zkoušeli jsme jim předčítat, ale nefungovalo to.
A víte, že hysteráky mají malá batolata, že? Že chcete plácat někoho, komu jsou tak tři roky.
A ještě jsem se teda nedozvěděla, jak to plácnutí ten hysterák teda vyřeší, kromě toho, že si rodič uleví.
Tož to já bych kolikrát i plácala, uplně v barvách vidím, jak by se mi ulevilo, ale jaksi situaci to neřeší a do budoucna to zadělává akorát na problémy a příčí se mi bít někoho bezbranného a někoho, kdo mi totálně důvěřuje a jsem pro něj celý jeho svět. Plácání není výchova a nic neřeší.
příčí se mi bít někoho bezbranného a někoho, kdo mi totálně důvěřuje a jsem pro něj celý jeho svět. Plácání není výchova a nic neřeší.
Tesat do kamene. A vlastně se psy je to stejné. No trochu rozdí je : Pes není bezbranný a jen proto, že mi důvěřuje, mě nesežere. Proto je stejně podlé bít dítě i psa.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 04.01.2025, 19:25:38
Hlavně jste to s tou nemocí a sarkasmem nepochopil, jste se moh zeptat…např. Asperger.
No jo, když já psovi neříkám, co nemá dělat, protože on se mi na nějaké říkání vybodne a zahrdlí toho psa, nebo jiné plemeno zahrdlí člověka, a když mu naložím, otočí se na mě a zahrdlí i mě. Psovi říkám, co má dělat. Zatím to stačilo. Tohle tučné štěkanátko sundám z rohu gauče, co okusuje, a řeknu - tady se spinká. Musím ho sundat 8x a předtím jde 2 km sněhem, ale funguje to. Neznám zničenou domácnost od psa.
Teď furt nosí boty. Vzal moji kotníkovou, něco jako farmářky, hrdě ji dones doprostřed kuchyně a pravil - jsem unes botu, pochval mě! Řikám - bota se nekouše. A on už chápe, že ne = á, bude se dělat něco jiného. Kroutil hlavou ze strany na stranu a pak ji strčil dovnitř boty. Tak jsem mu dala špagetu, to má dnes jakože pamlsek, odměnu. Eště dvě špagety za sedni a šel spát.
Vono asi jste viděl psy, co doopravdy naučení nebyli, prostě ten povel neuměli. Pro mě pes umí, když splní kdykoli. Umíme asi tak dva tři, stačí. Já taky víc nezvládnu, že jo. No ale když ten psovod psa nenaučil, tak co má ten pes dělat? Poděkovat za pohlavek. 🙂 Aby bylo jasno - pohlavek, zvýšení hlasu, shození z kuchlinky,… to jsou tresty a tresty do výchovy taky patří. Život není blabla růžovým sakra jak se to říká rozhodně není zakázané chovat se i jinak než jen jak sluníčko. Jenom tady v tomto a v obchoďáku (pardon, to byl asi nevr) jste oba vedle v pojmech.
No pane jo, tady to zas jede. Na pohlavek jsem tuším dala palec… a ne proto, že bych byla zastáncem fyzických trestů … naopak… nepoužívám ani u dětí ani u zvířat… ale v tu chvíli mi ten imaginární pohlavek přišel jako přesné vyjádření nevhodnosti příspěvku Zrzavcová- blázinec, to bylo pro mě přes čáru v tom podání.
Hysterák u batolete člověk nezastaví te nijak, nepomůže okřikování ani na zadek. Viděla jsem takové řešení nesčetně krát a naopak ten hysterák vygradoval. Co může člověk dělat, sbalit děcko a snažit se ho zaujmout něčím jiným… a nebo… často dítě takhle řve, když už je unavené, přetažené.
Tady je to fakt stejný jako u štěňat.. Gina to měla taky, přetažený štěně a měla kousací záchvat… jediný co pomohlo dát jí samotnou na chodbu a ona tam za chvíli usnula… co bych si pomohla okřikováním a nebo, že bych jí plácla… akorát by byla víc vzteklá.
Jako neříkám, někdy jedna na zadek lepší než dlouhý vysvětlování, pokud jde o bezpečnost dítěte a z naší snahy mu to vysvětlit, zakázat má prču a dělá to furt do kola.
Gina má na fyzické tresty na dětech názor jasný a velmi radikální… to se z bílého anděla mění na matku Terezoida a kdyby nebyla na vodítku, tak by si to dotyčná trestající osoba za rámeček nedala. Takhle ty matky alespoň pořádně seřve a je putna, že jí říkám, že ten chlapeček pořád lezl na zídku, ze které by mohl spadnout a na intervenci matky, která ho pořád sundavala a vysvětlovala reagoval smíchem a opětovným lezením na zídku… Gina říká, že nezájem, to se přeci řeší jinak… připnu na vodítko a odcházím a máš po srandě, když neumíš poslechnout. V klidu a neagresivně.