Aktuálně: 3 313 inzerátů218 812 diskuzních příspěvků18 342 uživatelů

Fáze měsíce

Anonymní (neregistrovaný) 30.12.2024, 19:01:40 xxx.xxx.29.34

Ahoj holubáři, při listování holubářskou literaturou jsem v knize Václava Turečka, Holubářství, úplnou náhodou narazil na str.143 na odstavec, cituji: Na základě svých praktických zkušeností pokládám za jeden z nejdůležitějších činitelů vnějšího prostředí dobu, ve které se líhnou mláďata v závislosti na ročním období a na jednotlivých fázích lunárního cyklu. Právě astronomický faktor většina chovatelů nezná. Vycházím z mnohaletých zkušeností v chovu holubů a tvrdím, že přenášení pozitivních vlastností rodičů na potomstvo je nejvýraznější u těch jedinců, kteří se líhnou ve fázi přibývání měsíce až po období úplňku a opačně tomu je ve fázi ubývání měsíce až po nov. Já sám sestavuji chovné páry s přihlédnutím k tomu, aby data jejich vylíhnutí spadala především do období měsíce a úplňku - konec citátu. Zkušenější holubáři by mohli mít něco odzkoušené, i když tomu moc nevěřím.

Ladd
Ladd 30.12.2024, 21:56:48 xxx.xxx.7.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.12.2024, 19:01:40

Na zahradničení věřím, že to vliv má. Kupujeme si každý rok lunární kalendář a snažíme se jet podle něj. A na základě toho, věřím i tomu, na co se ptáte.

jo012810
jo012810 31.12.2024, 05:42:32 xxx.xxx.101.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.12.2024, 19:01:40

Pan Tureček byl velký holubář s mnoha praktickými postřehy a vychytávkami. Vždyť díky jemu máme české čejky kropenky, kdy využil bělící faktor a popsal, jak protrháváním peří docílit dokonalé “kropenatosti”. Sám jsem nesledoval, jaký vliv mají fáze měsíce na potomstvo. Nemohu proto potvrdit, ani vyvrátit.

Bobca
Bobca 31.12.2024, 08:12:17 xxx.xxx.20.192

Viděla jsem dvoudílný 50 minutový dokument,nevím už,jak se přesně jmenoval…myslím “vliv úplňku”..nebo tak podobně..Doporučuju shlédnout,je to něco neuvěřitelného..Příklad-stovky "serfařů" přijíždí na místo,kde se vlivem úplňku řeka vrací do “protisměru”,tvoří vlny a ti lidé v řadě vedle sebe zdolávají ty vlny v několika řadách..až mě mrazí,když to píšu..a vůbec-co všechno dokáže v jednu minutu ovlivnit na celé planetě najednou ! Třeba páření krabů🔮NEUVĚŘITELNÉ😇

Koutak
Koutak 31.12.2024, 18:23:49 xxx.xxx.168.33

Pana Turečka jsem osobně poznal a dlouhá léta jsem si s ním dopisoval.Dle jeho návodu jsem začal fáze měsíce sledovat.Do chovné knihy jsem si kreslil přibývání měsíce u narozených holoubat a opačně.Za pár let jsem do svého chovu zařazoval pouze holoubata,která se rodila ve fázi přibývajícího měsíce až do úplňku.Holoubata byla životaschopnější,ale shrnu to :Má to vliv na všechno dobré a každý holubář to může odzkoušet.Již neholubařím a tak přeji hodně úspěchů v roce 2025 všem.Kouťák 

Bobca
Bobca 01.01.2025, 12:18:57 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Koutak z 31.12.2024, 18:23:49

zdravím Kouťáka!!🤭co Mourek??Písněte prosím pár slovíček na víčko,ať ví i Raduš a Niki,že jste ještě aktivní….děkuji🙏Bobča

Verun
Verun 01.01.2025, 13:05:07 xxx:xxx.47f9:3f50

Na houby chodím .když 🌙 🌒 dorůstá,rostou….,tak jako Kouťákovo holubi.

Anonymní (neregistrovaný) 02.01.2025, 13:25:15 xxx.xxx.18.162

Také jsem podle toho zkoušel napářit holuby, ale už se tím netýrám. Zkrátka někdy se v některé z líhní najde více pěkných holoubat a příště to není nic moc. Kdo tomu chce věřit ať tomu věří. Já však zastávám názor, že pravděpodobnost toho, že budou lepší holoubata, je stejná jako u toho zda se má narodit holka nebo kluk, tedy 50 na 50. Totéž je při určování holuba nebo holubice pomocí na niti zavěšeného zlatého prstenu. Doma mě to fungovalo na 100 %. Věděl jsem totiž co v krabici nebo ruce je. Stejně tak to šlo i u kamaráda, ale jen do té doby než mě dal do krabičky holuba o kterém jsem nevěděl vůbec nic. Pak už to bylo opět 50 na 50. Pravděpodobně jsem svým myšlením byl schopen ovlivnit magnetické pole a tedy i kroužení či kývání prstýnku nebo olovničky zavěšené na šňůrce nad zkoumaným holubem. Jsou to však věci, které neublíží a tak to klidně také zkuste, ať nejsem jen já tím bláhovým, co si myslel že nad přírodou vyzraje .

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.