😂😂nebudou 😀..
Chová někdo kachny a husy v jednom výběhu? Mám zatím kachny a chtěl bych si pořídit i husy. Nebude se prát kačer (pižmový) s houserem (českým bílým) a nebudou se při páření shazovat?
Chová někdo kachny a husy v jednom výběhu? Mám zatím kachny a chtěl bych si pořídit i husy. Nebude se prát kačer (pižmový) s houserem (českým bílým) a nebudou se při páření shazovat?
😂😂nebudou 😀..
Zdravím. Sám chovám tyto druhy pro vlastní přehled odděleně. Ale třeba kolega u svého baráku a stodoly, na velkém dvoře, táhnoucím se dozadu v pastvinu, chová několik desetiletí (mimo jiné drůbeže) i pižmové kachny a několik kmenů českých hus, a jeden kmen pomořanských hus. Kmeny hus během toku a odchovu odděluje do vlastních zázemí. Mimimálně jeden kmen hus však vždy sdílí s pižmovkami hlavní část dvorku. V době toku je houser ostrý dost, pokud je však ostatní drůbež trénovaná se mu neplést do cesty, tak je klid. Ovšem jestli to půjde ve Vašich konkrétních podmínkách a jedincích (sám jsem měl už housery relativně klidné, ale také i zbytečně výbojné jedince) je samozřejmě otázkou.
..já chovám husy a pižmovky už asi 30 let dohromady,nikdy si houseři pizmovek nevšímali..teď chovám pomořanky,předtím jsem měla husy landeské, německé i brojleří..nikdy žádné útoky houserů na kačery pižmovek nebyly…tak si myslím,že to bude v pohodě..👍🙂
ančovičko máte možná jen ohromné štěstí na housery. Náš je dost agresivní v toku. A nemám zkušenost se společným chovem s kachnami ale po krocanovi šel houser dost nevybíravě, trhal mu peří a to byli na hodně velké zahradě.
České husy jsem nechovala, tak to prostě můžete zkusit..jestli mají velký prostor(to mám také), tak by si překážet nemuseli😀…v opačném případě chovat husy odděleně nebo prostě pižmovky zrušit..nebo naopak 😀👍
Každý houser také není stejný..no,zkuste to.. uvidíte…mívala jsem také více hus a dva housera..každý měl své oblíbené dvě husy a pečlivě si je hlídali..navzájem se tolerovali,ani tak žádné rvačky nebyly..
Na bývalé fauně se to již také řešilo. Tam ale někdo psal, že husám dělal problém pižmák (snažil se pojímat husu, ta řvala a houser se ho bál). Tak nejspíše, kus od kusu, dle temperamentu jedince.