Aktuálně: 3 721 inzerátů210 091 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

začátek létání - mládě A.V.

anonymní (neregistrovaný) 24.10.2008, 15:38:02 xxx.xxx.79.90
Nemáte náhodou fotku klece?
anonymní (neregistrovaný) 24.10.2008, 15:38:55 xxx.xxx.79.90
Po kolika dnesch si zvykl Fredy na klec?
anonymní (neregistrovaný) 24.10.2008, 16:48:21 xxx.xxx.30.34
foto klece nemám a se zvykáním na klec tak 1 den pak to již nebyl problém.s tou kaší dělal jsem ji trochu řidší aby mu nemohla tuhnout ve voleti a bylo to lepší aspon fredymu to určitě víc chutnalo.
anonymní (neregistrovaný) 25.10.2008, 06:35:48 xxx.xxx.79.90
Tak jsem nechala Kešíčka v kleci přes noc a ráno si k němu přivstala.
Když jsem jej tam včera dala,tak se pořád plašil a roztahoval křídla:-(byl to hrozný pohled,ale když jsme zhasli a odešli,pak jsme jej přišli jenom zkontrolovat už se zklidnil a začal si zobat směs.Myslím,že vyvádí jen když ví,že bych jej odtamtud mohla vzít ven.
Včera mi bohužel chovatelé řekli,že ta nožička mu už zůstane pokud si ji nenarovná na bidýlku,které mu mám dát spíše tenčí,aby je mohl tou nožičkou pěkně obejmout a cvičit si ji.Je to bohužel zároveň chyba chovatle - málo pestrá strava a mohl mít už od mláděte dlahu - a jsem z toho trochu smutná,protože mi neřekli že bude mít doživotní handicap.Mohla jsem se rozhodnout a nepřipadat si teď jako podvedený blbec.Každopádně je dobře že to Kešíčka nijak nebolí a při lezení ji používá.Třeba se to časem i zlepší.
Kašičku jsem naředila,ale nechá zi ji dát jen jednou do zobáču a hned letí pryč,asi ji nechce.:-(ale také zobe pěkně zrní a senegalské klasy,takže jej nebudu nutit.O víkendu uřízneme nějakou pěknou větev a uděláme mu z toho strom s prolejzačkama.Tak se těším co tomu řekne.:-)Pěkný víkend!
anonymní (neregistrovaný) 25.10.2008, 07:45:20 xxx.xxx.79.90
Teď ráno jsem jedla jogurt a napadlo mě dát Kešíčkovi jeho kašičku ze lžičky ,jak píší že je to další nenásilnější metoda krmení a moc mu to takhle chutnalo.Stejně ale po pěti porcích :-) odemě zase uletěl.Trochu mě to mrzí,protože to vypadá jako že odemě utíká.A když jej chci vzít zpátky vůbec se mu už ke mě nechce na ruku,spíš chce být pořád na stole a okukovat věci,snad je to jen jeho zvědavostí!?
anonymní (neregistrovaný) 25.10.2008, 12:42:19 xxx.xxx.79.90
Po druhé dostal lžičkou,že si sám o to řekl,když jsem jedla bílý jogurt,tak mu to chutnalo:-)a s lžičkou to jde mnohem lépe.Také si vyletěl na poličku a začal si poprvé pro sebe trochu mumlat,jako by chtěl říci Kešu,tak jsem zvědavá:-)))Ale na mluvení je určitě ještě moc brzy.
anonymní (neregistrovaný) 25.10.2008, 12:44:38 xxx.xxx.79.90
Měla bych dát do klece písek?A jaký?Píšou že je pro ně dobrý na trávení.
anonymní (neregistrovaný) 27.10.2008, 09:45:04 xxx.xxx.30.34
písek a nebo grit používám to druhé
anonymní (neregistrovaný) 27.10.2008, 11:33:46 xxx.xxx.79.90
Ano,dobře.Půjdu jej koupit.Akorád mi není jasné,ten grit by měl být ve vaničce?Nebo nějaké mističce?Jak velká stačí?
Také se musím pochlubit,že mi o víkendu začal jíst vše i piškotky a nejvíce mu chutná pomeranč.
Na těch stránkách co jste mi dal,je klick and training ,zkoušel jste to už s Fredym?Určitě bych to chtěla zkusit!
anonymní (neregistrovaný) 27.10.2008, 20:50:20 xxx.xxx.30.34
mam ho v misce jako krmení a pokud má chuť tak si zobne. zatím ne ale chystám se na to.S těma citrusama to nepřehánějte někde jsem četl že by jej papouši neměli moc fredy ho taky občas má nebo mandarinku.
anonymní (neregistrovaný) 29.10.2008, 11:55:18 xxx.xxx.79.90
Zdravím,dneska ráno se Kešíček rozmluvil :-),snaží se říci Kešu a ještě něco dalšího...jak jste postupoval,aby se v tom upevnil je asi dobré mu to pořád opakovat?V kleci dělá strašný brajgl,i když mám okolo záchytné plochy,tak vyhází mnoho pylin,říkala jsem si,že už asi budu používat jen kukuřičný podklad.Mohou si hrát s umělýma květinama?Zatím mi jí převážně pořád nevyloupanou žíhanou slunečnici a to co mu nabídnu z ruky,takže to má různorodé,kašičku pomálu...pořád si říkám jestli nemůže mít hlad a jestli toho má dost,ale vody se také napije jen když mu ji nabídnu z ruky.Také když se rozřádí tak mě chce klovnout a jede po ruce,ale to jsem četla,že je to proto že je rozřáděný.Dělá vám to také?
anonymní (neregistrovaný) 29.10.2008, 11:57:20 xxx.xxx.79.90
Jo a už máme doma strom,tak na něm dvakrát spal.Ale zatím po něm sám moc neleze.Má na něm spoustu hraček,jesště mu tam dám žebříček a uvidíme..
anonymní (neregistrovaný) 29.10.2008, 12:23:35 xxx.xxx.30.34
s tim mluvenim to chce trpělivost, fred než se naučil první slovo tak to chvílku trvalo, ale ted se snaží opakovat snad všechno co slyší už říká jména všech doma, s tím nepořádkem je to u nás podobné, ale je to papouch tak to asi lepší nebude.
anonymní (neregistrovaný) 29.10.2008, 12:40:10 xxx.xxx.30.34
ty kytky asi nevadí papoušek není potkan aby se cpal umělou hmotou,ale stejně fredymu vyrábím hračky jen z přírodních materiál. Fred naznačí klovnutí pokud po něm chci něco co se mu zrovinka nehodí ale nikdy mě ještě pořádně neklovnul ani nikoho doma.
anonymní (neregistrovaný) 29.10.2008, 13:45:14 xxx.xxx.79.90
To mě v podstatě také ještě pořádně neklovnul,snažím se tomu vyhýbat...ale je vidět že když se rozřádí třeba s krabičkou papírovou od čaje ,nebo ta umělá kytka - žlutá - se mu líbí,tak pak je takovej klovavej.Také si pomáhá hodně zobákem,tekže nějké jako by štípnutí,neberu za útok,když se potřebuje přidržet,protože má tu špatnou nožku.
anonymní (neregistrovaný) 31.10.2008, 16:20:58 xxx.xxx.79.90
Dobrý večer,včera mi Kešu vykloval pár tlačítek z klávesnice počítače,až jsme se s mamkou divili že jej to takhle napadlo!:-)Chci se ještě zeptat,Kešu má zobáček takový zatím naoranžovělý,ale prosvítají tam černé šmouhy,nemůže to byt něco špatného?Dnes jsem koupila zrní pro Amazoňany premium,tak uvidím,ještě jsem jej namočila.A byl u toho sáček s nudlemi instantními pro papoušky,také mu je zkusím dát.Už jste je s Fredym zkoušeli?
anonymní (neregistrovaný) 03.11.2008, 19:42:02 xxx.xxx.30.34
ne krmmím zrní ovoce a zeleninu pokud možno v čerstvém stavu teď to jde je všeho dost ale uvidím v zimě to asi přijdou na řadu i nějaké vitamíny.S tim zobákem vám neporadím to by vám řekl spíš někdo kdo má zkušenosti s alexem.
anonymní (neregistrovaný) 04.11.2008, 17:23:49 xxx.xxx.79.90
Zatím mi zeleninu moc nezobe,jen tak občas salát a nebo jablíčko,mandarinku,ale vždy jen když mu je nabídnu sama,v misce si nevezme.Je zatížený na slunečnici,ale směs co jsem mu koupila mu docela chutná.Po kašičce si jde sám zobat...asi postupně kašičku přestanu dávat,stejně už mi dochází co jsem dostala od chovatelů.Už teď jí jen asi 10 lžiček denně.Ale snažím se mu nabízet vše možné,i rohlík a td.Vyloupe i burák.Ale oříšky zatím moc nechce stejně tak jako ovoce.
anonymní (neregistrovaný) 07.11.2008, 11:44:16 xxx.xxx.79.90
Jinak létá už bezvadně,krásně se to naučil!:-)A na klec už si zvykl také.Má však hodně volnosti,v noci spí na stromě,jen přes den,když jsem v práci je zavřený.S výcvikem počkám až bude jíst úplně sám.Děkuji,Lucka
anonymní (neregistrovaný) 07.11.2008, 15:18:23 xxx.xxx.30.34
tak hlavně že je vše OK a ať se daří.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.