začátek létání - mládě A.V.
Prý když jej budu brát z klece,tak stačí,ale původně jsem mu chtěla koupit větší.
Co se krmení týče,tak zkusím podle vaší rady ten namočený piškot jak příjdu domů,zatím si ode mě z ruky nic navzal.Směs ze stříkačky už prakticky vůbec nechce,dvakrát si nechá dát do zobáčku a hned leze ven a lítá pryč,zato hned jde chroupat žíhané slunečnice,takže jsem mu dnes zkusila koupit směs pro malé papoušky,která je nakombinavaná slunečnice,proso,kardi,oves setý.Zkoušela jsem mu dát dnes do zobáčku trochu vody,ale moc mu to nejelo,ale když nechce tekuté krmení tak nejspíš musí mít?Do takové vaničky jsem mu trochu dala do pelíšku - krabice.
Zkusila bych také uvařit tu rýži,to je dobrý nápad,mohla by mu chutnat!
Děkuji moc za rady a za jaké koliv další připomínky budu moc vděčná a ráda.P.S.Kolik je Fredymu?
včera jsem zkusila vařenou rýži s tou směsí pro papoušky a jelo mu to náramě až na tu rýži,tu tam v podstatě nechal.Tak teď tedy podle Vašich rad přidám ještě ovoce!
Asi bude jíst teď kašičku čím dál tím míň.Ráno jsem ale zjistila,že když jej vezmu do koupelny nad umyvadlo a nakapu mu na zobáček vodu,tak začne chtít hamat,tak dneska jsem mu - jak jste psal - dala nejdřív stříkačkou napít a pak si kašičku dal ,asi jim to opravdu víc chutná když se předtím napije.V krabičce má vodu,ale obávám se že zatím neví jak se má z ní napít.Dnes dostal u snídaně na ochutnání sépiovou kost a ta se mu moc líbila!Začal si také na stole hrát bral do zobáčku tužku a nůž - kulatý samozdřejmě a ouško od hrníčku,bylo vidět jak si hezky hraje a prozkoumává.
Klec jsem již objednala a příjde zítra,už se těším až jej do ní dám protože se opravdu hravě již dostane z krabičky a do ní také nechce,což chápu...na štěstí mám teď možnost s ním být prakticky celý den a tak stráví v krabičce jen převoz a večer v ní spinká.
Pořád tedy nevím proč když pokvává hlavou a pípá jako že by chtěl jíst?,dám mu k tlamičce kašičku a tu zase už nechce??Ale pípá takhle vždy když si ho od někud vezmu,tak jestli semnou třeba jen chce komunikovat?Ale kamarádka co dělá v Zoo výživářku mi říkala že jsou takoví zlobiví občas a tak to na nás i různě zkoušejí.Nevím jaké s tím máte zkušenosti??
Až příjde klec tak mu tam také dám kukuřici,teď má v krabičce udělanou podestýlky z kukuřice a pilin.Má tam hračky dřevěnos s provazem,pár větviček a plyšáka.Také jsem mu objednala bidýlko s brusnou plochou a takovou dřevěnou prolejzačku do klece,ještě ám provazový kruh na houpání,uvidíme jak se bude držet s tou nožičkou :-( nevím nevím,ale podrbat se s ní umí.
Také jsem objednala kšíry,máte s tím nějaké zkušenosti?Já slyšela různé názory.Některé že je to pro něj nepřirozené a pak zase že je škoda jej nevzít ven do přírody v létě,zase příjde o spoustu zážitků a aby si na ně zvyknul,musí se začít brzy.Člověk nemusí mít strach že mu venku uletí.A podobně.
Strom budu mít snad o víkendu a Kešíček bude snad už dobře vybaven.Opět děkuji za rady!
Lucka
P.S.:teď jsme krmili a již mám techniku vymyšlenou,on totiž nechce tu stříkačku zespoda,ale vyloženě zeshora ,pak otevře zobáček sám a vezme si a předtím tedy tu vodu.
Děkuji.lucka
pokroky začíná mluvit a napodobovat přiletí na zavolání a na pokyn místo jde na strom,ale to ho nikdo moc neučil jen to tak nějak funguje asi jak jsme mu řkali že je to jeho místo. Ještě pochopil slovo fuj tak když třeba přistane na fikus nebo jinou zakázanou kytku a já řeknu fuj tak odletí jinam, ale postupně si jich přestává všímat. Je to mazel a strašnej zvědavec tak se na něj musí dávat stále pozor.
Ohledně chování jsem si docela početl na těchto stánkách
http://www.lerl.info/parrots/
záložka this and that
není to sice na alexe ale je to zajímavé a možná to pomůže.
dnes mi přivezli klec,už teď bohužel vidím,že je trochu menší,ale zase je útulná,uvidíme časem třeba pořídím větší.Ještě ji doplním o větve jabloně,aby měl Kešíček bidýlka,to co v ní bylo je nepoužitelné - kluzké a krátké.Každopádně co jsem zkoušela,tak Kešíkovi se v ní vůbec zatím nelíbí,hned se chtěl dostat ven a snažil se vylézt nahoru po mřížích,ale nešlo mu to.:-( Snad si zvykne!?
Je vidět,že je to pro něj stresující když ho zavřu.Jakmile jej vezmu ven a je na stole vedle počítače,nebo na rameni je zase spokojený.Teď tady okusuje tužku a pilník na nehty.:-)Je opravdu zvídavý a vůbec ničeho se nezalekne.Třeba má něco v zobáčku,pak to pustí a tahá se semnou o to,to ho baví.Trochu mě štve že mi jde po prstech když píšu na počítači,tak mu říkám hned že nesmí.A pohladím ho po hlavičce a když se zase uklidní říkám hodnej Kešíček.
Kdyby jste měl nějaké fígle jak s Kešíčkem a zvykáním na klec,budu ráda.Dnes ho tu nechám přes noc,tak jsem zvědavá.
Také toho dnes moc nesnědl,ale nenutím jej,třeba se dojí zrníčkama.Čekám dnes ještě dva chovatele,kteří Kešíčkovi zkontrolují tu nožičku a třeba mi také trochu poradí.Jsem ale moc ráda že máme klec,protože jinak je to celkem záhul!Snad se ještě trochu rozjí víc,protože krmení je opravdu na dlouhé etapy a velmi hlučné,uvidíme???
Děkuji.Lucka
: Může být spojeno s kývaním hlavou nebo jiným žebravým chováním.
Pokud to dělá čerstvě odstavené mládě, má hlad a chce nakrmit.
Tak to asi nemůže nic jiného znamenat,protože přesně to dělá,ale vždy si dá tak jednou dvakrát do zobáčku a už nechce,pak už uhýbá hlavouOdklání se
: Pravděpodobně to znamena: "teď ne, prosím" nebo "na tohle teď nejsem naladěn". Signál může být velmi nenápadný.To dělá hned po tom co už nechce,potom se nsaží uletět - Útěk
Papoušek se nechce účastnit, toho, co právě děláte. Změňte taktiku, abyste byli přitažlivější. Papouška nehoňte, vnímá vás pak jako predátora a můžete si tak s ním na dlouhou dobu zkomplikovat vztah. Vždy se snažte být nenásilní, vyhýbejte se očnímu kontaktu, nechte papouška, aby se k vám přiblížil on sám.
- ovšem nevím,jak ho tedy krmit,když vlastně chce a pak zase nechce,je to jako takový jeho rituál.Možná zlobí jen opravdu jako mimino,to si taky nechá dát něco do pusy a pak to třeba vyprskne.Ale když se rozlítne tak za ním musím jít,zase by zamnou asi jen tak nepřiletěl a aby se mu něco nestalo,jak jste psal,člověk musí být pořád ostražitý.Když ho chci dát do klece začne rostahovat křídla a chytne se mě zobákem,nejde sundat,takže to podle mě normálně zlobí a nechce jenom dovnitř,aby nebyl sám a mohk si dělat venku co chce.No nebude to ještě lehké:-)
Každopádně jsem ráda za ten článek,prottože jsem se alespoň v něčem potvrdila a vytisknu si ho jako "návod k použití"a budu se podle něj řídit,je to fakt skvělý.
dnes mi přivezli klec,už teď bohužel vidím,že je trochu menší,ale zase je útulná,uvidíme časem třeba pořídím větší.Ještě ji doplním o větve jabloně,aby měl Kešíček bidýlka,to co v ní bylo je nepoužitelné - kluzké a krátké.Každopádně co jsem zkoušela,tak Kešíkovi se v ní vůbec zatím nelíbí,hned se chtěl dostat ven a snažil se vylézt nahoru po mřížích,ale nešlo mu to.:-( Snad si zvykne!?
Je vidět,že je to pro něj stresující když ho zavřu.Jakmile jej vezmu ven a je na stole vedle počítače,nebo na rameni je zase spokojený.Teď tady okusuje tužku a pilník na nehty.:-)Je opravdu zvídavý a vůbec ničeho se nezalekne.Třeba má něco v zobáčku,pak to pustí a tahá se semnou o to,to ho baví.Trochu mě štve že mi jde po prstech když píšu na počítači,tak mu říkám hned že nesmí.A pohladím ho po hlavičce a když se zase uklidní říkám hodnej Kešíček.
Kdyby jste měl nějaké fígle jak s Kešíčkem a zvykáním na klec,budu ráda.Dnes ho tu nechám přes noc,tak jsem zvědavá.
Také toho dnes moc nesnědl,ale nenutím jej,třeba se dojí zrníčkama.Čekám dnes ještě dva chovatele,kteří Kešíčkovi zkontrolují tu nožičku a třeba mi také trochu poradí.Jsem ale moc ráda že máme klec,protože jinak je to celkem záhul!Snad se ještě trochu rozjí víc,protože krmení je opravdu na dlouhé etapy a velmi hlučné,uvidíme???
Děkuji.Lucka