Aktuálně: 3 450 inzerátů217 324 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Dotaz pro J5

Pavelec J. (neregistrovaný) 24.12.2024, 22:35:32 xxx.xxx.93.11

Rád bych požádal zdejšího odborníka na želvy pána s přezdívkou J5 o odpověď ale samozřejmě můžou odpovědět i ostatní. V jakém počtu samec ku samicím se chovají želvy pardálí. Kolik nejvíc samic může být na jednoho samečka v jedné skupině aby byly vejce oplodněná a celá skupina prospívala? Děkuji, Pavelec.

J5
J5 25.12.2024, 14:00:21 xxx:xxx.90ec:f35d

Dobrý den, nevím přesně jaké jsou vaše možnosti popíšu tedy to co považuji za dlouhodobě udržitelnou chovnou skupinu v podmínkách které jsem mohl poskytnou já. Mně se osvědčila skupina 3,5 až 3,6 s tím že máte k dispozici mladé jedince různého stáří jako rezervu pro případný úhyn chovného kusu. Samic by mohlo být na tři samce i víc ale nároky na prostor jsou většinou limitující. Jistě víte že nezáleží pouze na složení chovné skupiny ale srovnatelně důležité jsou i podmínky které můžete želvám dlouhodobě poskytnout. Poměr pohlaví a počet kusů mohu zdůvodnit, rozhodně to není jen tak že by se mně takový počet zdál nejkrásnější. Ještě bych chtěl zdůraznit že k úspěchu nikdy nevede jen jedna cesta nebo jediný návod jak na to, vždy je třeba trpělivosti a ochoty želvy v průběhu let pozorovat a pochopit co vám svým chováním naznačují. U želv toto platí dvojnásob. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.