Nesouhlasím. Jedná se o živého tvora. Zadavatelka ho koupila na zkoušku, ani se neobtěžovala otevřít internet a za pár minut si něco zjistit. A argument, že někdo měl rybu v malém akvárku dokonce rok? Co to je? Dokonce snad tu zlatou, která se dožívá 15 let. To je argument. Zadavatelka utýrala rybu kombinací nevhodného prostředí ( stres) a hlavně špatnou vodou, která nebyla stabilní. Dost hnusná smrt. Ale co, byla to jen ryba na zkoušku. Bohužel, běžné jednání u milovníků zvířat, se psem běží na veterinu s každou třískou, ale ryby, které neřvou, klidně umoří. Jo, vidím to i ve vlastním příbuzenstvu. A jo, nechápu to a vadí mi to.
Rybička, prosím radu
Jo, není to správné, ten malý prostor se špatnou vodou pro rybu mě zaujal (blbé slovo v této souvislosti) hned, ale nejsem akvarista, tak jsem se nevyjadřovala. Ale když vemu v úvahu momentálně vánoční kapry, taky ryby, co nám v létě pomřely v potoce, protože došla voda a nezajímalo to ani rybáře…však stát dodá další násadu, tak tohle je ,,kapka v moři"… A zadavatelka už je poučená.
jj, kdysi jsem četla knihu, veterinární, o nemocech ryb a v předmluvě autor vyprávěl o tom, že kdyby někdo ve společnosti vykládal, jak si pořídil kotě ale ono mu za týden zdechlo, tak ho spláchl do záchodu a pořídil další, které zase zdechlo, tak je za vyvrhele, ale utýrání jiného obratlovce, ryby, se považuje za vtipnou historku.
Kdo ho považuje za vtipnou historku?
a tak všeobecně, prostě můžete to vykládat v hospodě a pravděpodobně se někdo přidá s vlastní historkou o tom, kolik mu kdy v životě taky zdechlo kolik ryb.
prostě kdyby to byla ta koťata, tak na vás zavolají kvs, když jde o ryby, tak to prostě není tabu.
Já mám i s rybama soucit a myslím, že i paní pochopila.
Jo, někdo přijde do hospody a říká:"Chlapi, představte si😂, mě chcípla ryba🤣🤣🤣! “ ostatní na to:”Hahaha, 🤣🤣🤣 ten život je vtipnej!🤣"
Takhle? To je absurdní.
no spíš jako chlapi, tak děcka tak dlouho žadonily až jsem teda koupil akvárko a hromadu drahejch ryb no a představte si, do týdne bylo po nich, ale po všech. takže doma řev, manželka nasupená, tak jsem je vzal do zveráče a koupili jsme ty nejlevnější ryby a co myslíte?
A to je vtipná historka?
Švagrová kdysi vyprávěla “veselou historku”, jak odjeli na 14 dní na dovolenou a po příjezdu našli jejich morče mrtvé u lednice, v pozici ve které žádal o jídlo, když měl dlouho hlad. Prostě odjeli a vůbec je nenapadlo, že morče není hračka, co na ně bez újmy počká. A přišlo jim to strašně vtipný. Beťáky chovala ve vázách na chodbě, válce 10cm v průměru, 30-40cm hloubka. Každý dva měsíce kupovala nové - stejné barvy, aby si dětičky nevšimly.
Tak v tom případě to jsou psychopati, když se smějí smrti zvířete kterou zavilnili.
Budete se divit, ale pro hodně lidí to je vtipná historka. Já kdysi slyšela ve společnosti vyprávět pána, jak dostali jako svatební dar akvárko se zlatými rybičkami. No a zatímco oni prožívali svatební noc, tak ty ryby postupně umírali. A všichni, kromě mě, se tomu chechtali. Ale, tedy, tohle pochopit dokážu ( situaci) spíš, než někdo cíleně koupí rybu, naprosto nevhodné akvárium a neobtěžuje se ani přečíst základní informaci a myslí si, jak je ta ryba nevděčná, že chcípla.
No fujtajbl