Koupili jsme ho v den, kdy jsme tam dali rybku. Prodavač řekl, že máme do akvárka dát rybku až za 2 až 3 hodiny od dovezení domů, mezitím odstát vodu, aby byla bez chlóru a pak nalít rybku do akvária s její původní vodou a dolít zbytek naší odstáté vody. Postupovali jsme podle instrukcí….jelikož jsem nikdy rybičky neměla, nechali jsme si poradit. Rybu a akvárium jsem koupila 21.12. Dneska jsem ji likvidovala……….kdyby nám řekl, že má být akvárium zaběhlé, vykašlala bych se na koupi ryby a počkala……jediné, co říkal, je, že akvárium je lepší hranaté…
Dobrý den. Prosím o radu zkušené. Předem prosím nesuďte. Syn si přeje neustále rybičku v akváriu. Rozhodli jsme se to splnit, koupili jsme ve zverimexu malé asi 5 l hranaté akvárium, do něj dali říční štěrk, umělé rostlinky a koupili dle rady prodavače jednu závojnatku (tu ,,zlatou rybku,,). Absolutně nevím, zda to syna bude bavit a bude chtít pečovat, proto takovéto rozhodnutí. Pokud uvidím, že ho to baví a opravdu se stará, nemám problém za pár měsíců koupit pořádné akvárium s filtrací a podobně. Ale pokud to dopadne tak, že se budu starat jen já, nebudu to chtít déle, než je nutné, nebo zbytečně pořizovat velké akvárium. Teď k věci. Rybka už pár hodin po dovezení jevila známky divného plavání. Občas hlavou dolů, občas na boku u hladiny. Jakoby nemohla najít rovnováhu a tahalo jí to jinam. Koupili jsme na krmení ,,kuličky,, co nám doporučili, postupovali jsme přesně podle doporučení, přesto jsem to musela dneska ukončit. Byla horší a horší. V obchodě v nádrži jedna z asi 30 závojnatek, co tam měli, plavala už na boku a slovy prodavače, už to měla za pár. Nevím, co to bylo. Musela být už nakažená, takže dárek je jen akvárium.... Vše jsem vymyla. Má otázka je, zda mohu použít ten říční štěrk, nebo raději koupit nový, aby to nebylo přenosné na novou rybičku, kterou pak koupíme. Popřípadě jak mám umělé rostlinky a štěrk vyčistit tak, aby to bylo bezpečné. Děkuji za radu, hezké svátky.