Ono je spíš nesmírná otrava jezdit na hlavních výpadovkách z měst mnohdy v obcích 30km /hod. To už je tak nemožná rychlost, navíc na mnohdy na silnicích 1.tř., že to jen zvyšuje agresivitu řidiče. Namátkou Kutnohorská, Českobrodská…nejen, že ta silnice vede přes mnoho vesnic, některé ještě cítí potřebu to desetitisícům řidičů osladit tou třicítkou. Dostat se z města/znám to u Prahy / pak znamená dobrou hodinu na okraj této příměstské aglomerace.
Veverky
Ještě příspěvek ke světelnému smogu-zaráží mě, jak je konkrétně Praha a velká část STČ kraje temná, poslední dobou. Myslím skutečně jen osvětlením.. Teď, konkrétně o vánocích, by měla zářit slavnostním osvětlením a barevností vánočního osvětlení. Naopak je potemnělá, cestou po D1 z Prahy na 50. km včera mírně osvětlené jen dvě čerpací stanice, jinak kupodivu temno. Že je tma v místě, kde bydlím-ano, lišky tu dávají dobrou noc a veřejně osvětlení svítí cca 4 hodiny denně, ale kdyby v obcích po cestě nesvítil občas v zahradě ozdobený vánoční stromeček, tma, temno. Nic nepřipomíná slavnostní vánoční náladu. Jediná vyjímka je hrad Český Šternberk, který tu tmu trochu rozehnal slavnostním osvětlením. Krásný pohled na v tichu a tmě nasvícený hrad, který už tu stojí pár století…Tím vším chci říct, že za mě to s tím světelným smogem u nás nebude tak horké. Všimli jste si, že zmizely osvětlené reklamy podél dálnic ? To je tedy mimochodem jen dobře.
Nedávno jsem byl v Maďarsku a Rakousku-podle nasvícených měst a do cca 22.hodin i mnoha kostelů ve vesnicích apod. se zdá, že tam je ceny energií zdaleka tak netrápí, nebo to prostě chtějí mít na vánoce hezké. Mám rád tmu, ale zdá se mi, že tady je jí poslední dobou opravdu hodně .
Tak to asi nechápu, ve mně třicítka žádnou agresivitu nezvyšuje a nejspíš je to opodstatněné, bývá to ve velmi úzkých ulicích, kde nebývají chodníky a chodí tam dost pěších a většinou už se tam nějaká nehoda stala. Mě točí jiný věci na silnici, většinou jsou takoví ti kreténi řidiči. Třeba jede celou cestu cca 70, tak ho předjedu, a naráz mu to sviší i 130 a předjede zase on mě. 😀 Nebo třeba dodávka jede po prostředku taky 70 a já tam nevidím, předjet prostě nejde. A nebo plný kamion, jede 50 i mezi obcemi a od nás až do Šternberka jde předjet jen na velmi málo místech a je to cca 40 km. Někteří kamioňáci jsou takoví, že dají vědět, že nic v protisměru nejede a můžu jet 👍, jiní naopak jedou po prostředku a když vyjedu, abych se podívala a případně předjela, tak začnou troubit a zrychlí. 🙄
No super, teraz mám dosť času a tak sledujem ako veverky jazdia tridsiatku okolo úľov so včelami a vôbec ich nevyrušujú mobilné telefóny..😂😉
Prostě světelný smog hmyz nevybíjí. Hmyz ubývá a nebo spíš už není i v nejtemnějších koutech nejen Česka, ale světa. Spíš jde o lidskou stupiditu, která spočívá ve schopnosti naletět na sebevětší kravinu.
Pokud vím, liberální demokracie nesnáší nic kolektivního a už vůbec kolektivní vinu. To deklaruje, ale v praxi to dělá právě naoak. Místo aby byli trestání mladí, namachrovaně BEZOHLEDNÍ zmetci (té bezohlednosti je naučily maminky doma a nefunkční školy), obyčejně ze zbohatlických rodin, tak jsou buzerovaní KOLEKTIVNĚ všichni, i slušní a nevinní (třeba tou třicítkou a mnoha jinými způsoby). Vrcholem lidské debility je to schvalovat. Mladí zbohatlíci se vykoupí z každého trestu a tak je to jen k smíchu. Leda, že by některé zdejší pisatelky byly matkami podobných zmetků, pak bych chápal, že ten zlořád schvalují. Ať byl bolševický režim jaký chtěl, uměl si vážit slušných lidí a uměl mít drakonické páky na zmetky, kteří nerespektovali nic. Zkrátka bolševická totalita byla ve srovnání s dneškem laskavě mírná a vůbec nejde s hypertotalitou svobody srovnávat. Za komančů stačilo chovat se slušně a podle zákonů a nikoho si nevšímali a smělo se toho nesouměřitelně víc. Já byl stokrát svobodnější za totality, kdybych věděl, jak zrůdná je totalita svobody (liberalizmus), rozhodně bych klíčema necinkal! A politické procesy (stačilo neprovokovat)? No a dneska se nezavírá (zatím jen zavírá) za schvalování něčeho? To ani komunisti nedokázali, to jen za ww2 Němci. Viz film Vyšší princip. A co filmy o Švejkovi? Stačí dneska taky říct, že se obraz schová, aby na něj nesraly mouchy a o basu je postaráno. Fakt to lidi nevidíte co se děje a v co se to zvrhlo?
No a popisované drakonické pokuty v cizině za prkotinu jen dokumentují pravdivost mých tvrzení. Za marginální hlouposti se trestá neúměrně, za skutečné zmetkovství ne. Taky by mě zajímalo, jestli by tamnější policajti stejně drakonicky trestali své řidiče.
Ať byl bolševický režim jaký chtěl, uměl si vážit slušných lidí a uměl mít drakonické páky na zmetky, kteří nerespektovali nic. Zkrátka bolševická totalita byla ve srovnání s dneškem laskavě mírná a vůbec nejde s hypertotalitou svobody srovnávat. Za komančů stačilo chovat se slušně a podle zákonů a nikoho si nevšímali a smělo se toho nesouměřitelně víc. Já byl stokrát svobodnější za totality,…
Tohle už se nedá číst, je mi vás líto…navrhuje emigraci do KLDR, tam to maj soudruzi ještě pevně v rukách.
Já si dovolím sdílet toto video. Jedná se o podcast o světle a tento díl má za hosta Annu Vedralovou. O ní se dá mnoho vyhledat na internetu takže kdo chce tak si pogooglí. Jinak jí sleduji už dlouhou dobu a co se týče zvířat tak jí věřím.
Jste jistě mladý (mladá, mladé nebo mladx) s dokonale vymytým mozkem nynější propgandoiuz soudruhu. Stejně zavilí byli za mého mládí kovaní svazáci, nové kádry Strany, ti taky nechtěli nic slyšet, jak se žilo před bolševizmem. Ovšem to, že to lidi jako vy nebudou číst neznamená, že to nebylo, že se to nedělo a že nebylo líp než teď.
A vaší lítost si já rozhodně nezasloužím, spíš politujte sebe. Já to štěstí prožít život, když bylo líp, měl. Můžu srovnávat a nepřiznává se mi to nijak dobře. Ano, provokoval jsem tak jsem to neměl ani trochu snadné, taky jsem byl z nesprávné rodiny kapitalisty. A stejně musím přiznat, že bylo líp, lidi se k sobě chovali líp. Na druhou stranu vám děkuji za slušnost, slušnost nebyla nikdy samozřejmost a dnes je ještě vzácnější. A tak jistou naději mám - taky jsem byl zamlada dost radikální, ale řečeno s básníkem: “čas otupí každý břit”.
Promiňte, prosím, já nemám na mladé uvědomnělé aktivistky, co mají v 25 letech mentalitu a názory, jaké jsme měli my ve 14, nějak sílu. Mně stačí jak tam moderátor (zajímavého vzezření) návodně podsouvá, jak zlí nepřátelé nepotřebují ve městech zvířata ani hmyz a svazačka na to infantilně odpovídá, že je to sobecké. Pro mě je na prvním místě člověk a zvířena ve městě skutečně nemá co dělat a to nejsem technik. Města nikdy nebyla budována primárně pro zvířata, ale pro lidi.
Ne, já si nechat duši zaneřádit aktivistickým balastem nemám sílu a nic si o té slečně googlit nebudu. Znal jsem v jednom jihočeském městě s tímto neobvyklým příjmením vynikajícího řezníka a toho si vážit šlo. Mě bylo asi 22 a jemu asi 60 a to byl pan někdo.
-------------------------
Víte, jak by tento aktivizmus mohl skončit a vše k tomu směřuje? Krysa je velmi vzácný tvor, je na vyhynutí. To, čemu se říká krysa, je potkan. No a dnes velevzácná krysa, která nutně potřebuje ochranu, hostila blechu, ne obyčejnou, spešl blechu, co žije na té kryse. Blecha je také unikátní, nic ve vesmíru neumí vyskočit 272x výš, než je výška jejího těla. Tudíž i blecha zaslouží přísnou ochranu. Blbé je, že ta blecha roznášela na lidi mor. A jestli budeme naslouchat takovýmto pošukům, brzy nám zakážou osobní hygienu, abychom neničili životní prostředí blechy. Tím je nemyté lidské tělo. To chcete? Já ne!
272 jsem si vymyslel, je to spíš přes 400, jen to nevím přesně a není to předmět sdělení
🙂já souhlasím s tím, že svět se v (_:_) obrací a “bílý” muž to má asi v Evropě spočítaný… pokud rychle nenastane rázný řez a změna
Jste jistě mladý (mladá, mladé nebo mladx) s dokonale vymytým mozkem
ač mlád pouhých 70 let, pořád si myslím , že za komančů bylo podstatně hůř, a jediné pozitivum bylo to, že jsme byli mladí, že se EU sama topí v nesmyslech, je nabíledni a vůbec nezávidím svým vnoučatům , co je čeká…
V obou režimech jsem prožil po 35letech, tak určitě mohu porovnávat a než být nevrlý a zapšklý stařík, tak raději vyznávám uprdelistu a užívám každého dne…
PS. nadzvedla mne tato věta: uměl si vážit slušných lidí …např. třeba našich letců z RAF atd…