a ještě. hájit to tím, že nějaký muslo si stejně bude doma krájet na svátek oběti jehně zaživa a tím pádem je potřeba to povolit, to můžeme rovnou povolit sňatek devítiletých a mnohoženství a ženskou obřízku a vraždu ze cti
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 21.12.2024, 12:42:53
ne, bohužel, ďábel je skrytý v detailu a tím je “které nezpůsobí bezprostřední smrt zvířete”. Prostě kdybyste neměla zateměnou hlavu tím antisemitismem a fujky rasismem nacismem, pravicovým extremismem, dezolátstvím, ruskou propagandou a bojem proti tomu všemu, třeba byste se zajímala o to, jak to je, kvůli těm zvířatům
a pak byste věděla, že omračování pro účely štemplu halal je pouze elektrický proud a to tak jemně, aby nikdy nedošlo k srdeční zástavě, což je u elektrického proudu jaksi obtížné, takže úroveň proudu je mnohem menší než u elektrického omračování konvenčního, kde se to prostě někdy stane, že dojde k zástavě, protože kritériem není, že nesmí dojít k zástavě, ale spolehlivá ztráta citlivosti a vědomí na celou dobu vykrvování.
na to muslimové nehrají, jim je tohle jedno. jejich omračování, to je jen takové křoví pro zápaďáky.
proto z našich jatek nevylézá halal maso ani když je zvíře omráčené elektrickým proudem. jo, taky neslyšelo tu modlitbu a jatky nezaplatily peníze, aby si mohli palestinci koupit novou raketu. detail.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 21.12.2024, 12:39:54
Nevím, co neděláte takhle taky, neděláme, oni jim přiklepli tu tabulku č. 2 - elektřina, ale píší u toho “například”. Zbytek návrhů jsem vůbec nečetla, tak nevím, esi někdo protestuje a navrhuje něco lepšího.
Neschvaluji týrání. Nevím, která metoda přesně je na které zvíře “přijatelná”, dost mi vadí i řešení ryb, ony se beztak někde na lodích dusí, nevím. Ať je to osoba jakéhokoli vyznání, musí se přizpůsobit našim zákonům a zvyklostem. Jsem pro okamžité vyhoštění takových dobytků. Otázka je, kdo to bude kontrolovat, všecka ta nařízení. Obávám se, že nikdo, vlk se nažral… Je to širší problém. Ale už je tu dlouho. Tohle je jen kosmetická úprava. Podle mě zase k ničemu… no ale co s tím… tak třeba budou teď ta zvířata trpět o trochu méně.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 21.12.2024, 12:47:52
Tak ale to Rusko už mě skoro urazilo. 😀 Neplánují se kamery? Když se v tom zákoně píše, že zvíře nesmí zbytečně trpět, tak ten zbytek odstavců je přece fuk, ne? Ať to jsou zvířata pro katolíky, ateisty, …
tak právě že někteří lidé holt mají doma takovou starou knížku, která je důležitější než utrpení zvířete. je vlastně kolikrát i důležitější než utrpení lidí
Nejen , ve velké pakistánii,dřive británii, ale prakticky ,v celé zdegenerované ,západní evropě, je denně dokazováno, že soužití bílých evropanů s těmi středověkými nájezdníky, je nemožné, proto je sem, skuteční vládci světa, loutkovodiči politiků, ženou pod tlakem
Nařízení Rady (ES) č. 1099/2009: “Porážka bez omráčení vyžaduje přesné proříznutí hrdla ostrým nožem za účelem minimalizace utrpení. Kromě toho u zvířat, která po provedení řezu nejsou mechanicky znehybněna, bývá zpomalen proces vykrvení, čímž dochází ke zbytečnému prodlužování jejich utrpení. Druhy zvířat, která jsou tímto způsobem porážena nejčastěji, jsou skot, ovce a kozy. Proto by přežvýkavci porážení bez omráčení měli být jednotlivě a mechanicky znehybňováni.”
“„omráčením“ každý záměrný postup, který bez způsobení bolesti vede ke ztrátě vědomí a citlivosti, včetně každého procesu, který přináší bezprostřední smrt.””
Tohle by mělo být platné. A pro mě tím pádem je nepřijatelné; mělo by být zakázané, že by použili málo elektřiny (odborně nevím, pardon). Tak - vynechám, že to nikdo nedodrží, jako to asi nedodržuje i teď - by to měl návrh mírně zlepšit. Protože u krávy třeba …viděla jsem videa z takových jatek. Je to nekonečné, než je ta kráva opravdu mrtvá.
muslimové a židé chtějí první případ. všechno ostatní je pro ně nepřijatelné, akorát někteří uznají jako halal maso ze zvířete poraženého prvním případem tak, že do něj nejdřív pustíte elektrický proud, který ho znehybní - ztráta citlivosti na potřebnou dobu už nese riziko srdeční zástavy, takže to fujky
že je povolený jakýkoliv první způsob, to je jen strach z nařčení z antisemitismu a strach z muslimů. a peníze, peníze, PENÍZE.
No… reverzibilní, prosté omráčení (copy): vratné, např. s přiložením nabitých elektrod k hlavě, zvíře musí být vykrveno do 15 – 23 sekund (někde se píše hned atp.), aby opět nenabylo vědomí To by mělo být to, co teď bude platit. Ať si jdou stěžovat na lampárnu.
Tyto zrůdné, středověké vraždy zvířat, mají zásadní podmínku, omráčení není přípustné, aby ten nebohý dobytek, umíral v šílených bolestech, co nejdéle, a mohl si za živa vychutnat ty šílené modlitby, že to navrhuje ataman ,černoprdelníků, je logické, vždy je lákalo brutální násilí, upalování , kvůli majetku, morbidní žravost, asociálnost
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 21.12.2024, 13:50:03
což prostě nestihnete, v podmínkách velkojatek vůbec a i kdybyste teda šermovala s tím nožem jak raizo ninja assassin tak za 15 vteřin se to zvíře prostě nevykrví. nejde to, takové ty pohádky o tom, že smrt nastává okamžitě si musí propagátoři nechat na někoho, kdo nechápe poměr objemu tekutiny a velikosti výtokového otvoru. stačí třeba otevřít petflašku a otočit jí vzhůru nohama a dívat se, jak je ve vteřině prázdná. nebo není?
muslimové a židé chtějí první případ. všechno ostatní je pro ně nepřijatelné, akorát někteří uznají jako halal maso ze zvířete poraženého prvním případem tak, že do něj nejdřív pustíte elektrický proud, který ho znehybní - ztráta citlivosti na potřebnou dobu už nese riziko srdeční zástavy, takže to fujky
že je povolený jakýkoliv první způsob, to je jen strach z nařčení z antisemitismu a strach z muslimů. a peníze, peníze, PENÍZE.
Jasně, že jde jen o PRACHY 👎, navíc řezníci z porážky jsou řádně “otrlí” chlapíci a ani nemůžou bejt jiní, když za směnu musí porazit cca 300 prasat a 50 ks hovězího …a zdržovat se dlouhým vykrvováním pod dohledem nějakého “kněze”…pošlou ho do….daleka , pokud to nebudou mít extra dobře zaplacený
citace z odkazu , co jsem sem dal :
Pro všechny věřící bez rozdílu víry mám jednoduchý vzkaz. Pokud si jakýkoliv bůh zaslouží vaši úctu, tak jedině proto, že je ztělesněním dokonalé spravedlnosti, lásky a moudrosti. Je-li skutečně takový, rozhodně si nepřeje, abyste mu svoji víru prokazovali něčím tak barbarským, jako je způsobovat utrpení bezbranným zvířatům.A pokud si něco takového váš bůh přeje, nemá s dokonalostí nic společného, a pak nemáte ani důvod jej uctívat.
No, to bych chtěla vidět, jak se na to vybodnou, po té několik tisíc let trvající výchově. "22Hospodin promluvil k Mojžíšovi: 23„Mluv k Izraelcům: Nebudete jíst žádný tuk z býka ani z ovce a kozy. 24Tuku zdechlého nebo rozsápaného zvířete se může užívat k různému účelu, ale jíst jej rozhodně nesmíte. 25Každý, kdo by jedl tuk z dobytčete, z něhož přinesl ohnivou oběť Hospodinu, bude vyobcován ze svého lidu. 26Také nebudete jíst žádnou krev, ať se usadíte kdekoli, ani krev ptactva ani dobytčat. 27Kdokoli by jedl jakoukoli krev, bude vyobcován ze svého lidu.“
Ale třeba jo. Znám dost muslimů, kteří ta pravidla dávno nedodržují. Několik z nich má aj psa, ne ve sklepě. Ani Svědci už nemají tolik pravidel.
Mě překvapil ten počet poražených zvířat. Je to docela málo. To si všici kupují v zahraničí, nebo si tady jezdí na venkov k chovatelům? Od někoho jsem to slyšela, že jehňat a kůzlat se zbavují skoro jen takto, ale mohl kecat, osobně jsem to neviděla, to je fakt.
člověk , by měl věřit v něco vyššího, ale nebýt náboženským fanatikem, nenávistným, bezlidským tvorem, nejvíc lidských obětí mají na svědomí tři knihy-bible, korán , atlas hub, házet vše na antisemitismus, nenávist k muslimům, zničí zbytek bílé evropy a to cíleně