Aktuálně: 3 557 inzerátů216 497 diskuzních příspěvků18 329 uživatelů

Rituální porážky

Vlasta K. (neregistrovaný) 20.12.2024, 07:10:28 xxx.xxx.213.20

Dobré ranko. Už poněkolikáté slyším o ritualnich porážkách a nevim co to vlastně je. Predstavuju si nějaké  země kde jsou zvířata posvátná? Proč porážky u nás? 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-jatka-budou-moci-ritualne-porazet-navrh-se-vraci-v-mirnejsi-podobe-266708#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Anonymní (neregistrovaný) 20.12.2024, 08:00:09 xxx:xxx.9dc:e82

Příprava legislativy k výměně populace planovanou muslimskou invazi. O Čechy, Moravany ani Slezany nede, natož o zvířata. Byly jsme námi volenými zástupci obětováni. Nevidíte kam Evropa spěje?

megi (neregistrovaný) 20.12.2024, 08:21:42 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.12.2024, 08:00:09

Vy jste hloupý, až to bolí. (Šetřím Vám čas, jsem upřímná.)

Židé kvůli Vám asi hromadně konvertují k islámu, ne. 

zadavatel: no možná zkusit gůgla, košer maso je to, co podříznete a necháte co nejvíc krve zmizet (plus omýt, sůl atd.), vlastně to,
co všici děláte na dvorku, halal by gůgl moh taky znát
Tak nevim, co se všici plaší, děláte úplně to samé už tisíce let a vůbec vám to nepřipadá divné. 
Omračujete možná tak kapra. 
Ale jak se někde napíše muslim, žid (a to jsem vedle, že, on to vlastně nikdo nečet),
je zle. 

Orionka (neregistrovaný) 20.12.2024, 09:25:02 xxx.xxx.172.162

K zaplavení Evropy migranty dochází, protože Evropani jsou pohodlní a líní. Muži nechtějí pracovat a ženy rodit. A tak ti “chytří” vymysleli, že by to migranti mohli vytrhnout. Podobně jako Turci po válce v Německu. Ti ve třetí generaci už nechtějí být občany 2. kategorie. O nově příchozích radši nemluvit.

trojAAAcko
trojAAAcko 20.12.2024, 10:23:57 xxx:xxx.8491:191d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vlasta K. z 20.12.2024, 07:10:28

Možná lépe objasní Váš dotaz tento link. Konečně ty články z aktivistických skupin našlo využití.

https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/ivo-krajc-navrh-umoznujici-ritualni-porazky-bez-omraceni-je-stale-ve-hre?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR15ZJlUsAv3CxYYeGkocOWASCVcIbls_mWqvveO_TTnT9xYkpfsz_e_GNg_aem_sYKorya8DfSM9mEXUmIKbw

Stručně řečeno státy třetích zemí kde se stále praktikují rituální porážky apod… asi to není pro ně tak levné a proto je lepší si to “objednat u nás”. S tím, že my máme poptávku takže chtějí tu “zakázku” mít. Jejich rituální (pokud jsem to pochopil správně) se má provádět bez omráčení / uspání zvířete - resp. za plného vědomí. Pokud vím, naše legislativa nepovoluje. Jenže i státy 3. zemí potvrdili, že to není podmínkou a pro jejich rituální potřeby se může zvíře uspat / omráčit

Kritizují možnost, že by se Česko mohlo stát centrem porážek za plného vědomí zvířat v rámci celé Evropy. Upozorňují přitom, že halal porážky bez omráčení nejsou nutností ani z pohledu náboženských pravidel.”

Tudíž vlastně komplet návrh o úpravu legislativy na povolení rituálních porážek nedává smysl a nevím co chtějí řešit a proč vůbec dělat takovou změnu.

Zřejmě asi nemají nic jiného na práci. 🤷

assil
assil 20.12.2024, 10:42:16 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 20.12.2024, 10:23:57

Ona ta hlavní změna je v tom, že ty porážky se budou moct dělat na jatkách, což teď dělat nesmí. A tím samo pak vydělávat na vývozu. Teď se do těch třetích zemí vozí živá zvířata, což je taky dost humus.

trojAAAcko
trojAAAcko 20.12.2024, 10:52:37 xxx:xxx.8491:191d
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 20.12.2024, 10:42:16

Samozřejmě, že se v tomto úplně a podrobně neorientuju. Mám jen trošku načtený veterinární zákon apod… Viděl jsem fotky a videa převážejících krav a kolikrát je to fakt masakr.

Každopádně můj názor je jasný, pokud můžu dodat něco co bylo před tím omráčeno a “zákazníkovi” je to jedno tak nedává smysl měnit zbytečně naši legislativu abych mohl dodávat to samé, ale bez předchozího omráčení. 

Bodlinka
Bodlinka 20.12.2024, 11:24:12 xxx.xxx.80.67

Je to úplně jednoduchý.

u nás, podle zákona na ochranu proti týrání, vezmete zvíře, omráčíte ho a krájíte do něj nožem až po ztrátě citlivosti. V podstatě vy všichni, co krájíte třeba jehně jen tak bez jatečáku jste hnusný primitivní prasata, kapišto?

Ale většina lidí je tady civilizovaných. Bez omráčení můžete tak maximálně dekapitovat drůbež. No a na jatkách se povinně omračuje

Existuje jistá skupina lidí, co má ve starý knížce napsaný, že omráčení nechce, protože v té době kdysi to nebylo ještě vynalezený. Pomineme-li košer, kde si pak ještě hystericky hrají s tou solí a rýpají z toho ven nervy, pro muslimáky je dobrý maso ze zaživa podřezanýho zvířete, ke kterýmu se ještě při tom krvácení říká jméno aláha. 

No a protože těm lezeme do řitě, chceme jim to v evropě dělat hezký a taky lidi, co jim jde jen o prachy, chtějí vyvážet maso do turecka a jiných muslimákovů, jsou tady tyhle snahy o povolení rituální porážky na jatkách, tzn. na jatkách by se povinně neomračovalo

Krásná cesta do středověku, dlážděná lidmi, co by prodali i vlastní devítiletou dceru, to je v muslimákově taky normální.

Ale hlavně, že prodej živých kaprů je fujky, že?

Anonymní (neregistrovaný) 20.12.2024, 11:31:45 xxx:xxx.9dc:e82
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.12.2024, 11:24:12

Jo, je to tak…kapři jsou naše tradice a tu je třeba zničit od základu. Národ bez tradic na ničem nelpi, není soudrzny a stane se beztvarou snadno nahraditelnou hmotou. Už nás potřebuji jenom jako plátce našeho zániku  

megi (neregistrovaný) 20.12.2024, 11:44:43 xxx.xxx.124.128

Ono se to na jatkách může taky, ale musí mít výjimku, někde to tam píší. No tak teď by to šlo hromadnějc. 
Ne že by se mi líbilo, jak chudákovi krávovi skoro zaživa odpadne hlava a všude leje krev a… moje reakce byla spíš na tu politiku, 
někdy mi přijde, že si to snad někdo zakládá sám. 
Tyhle věci tady byly. Teď jich bude víc. Ale hodně mi tam řve “export”.

kometa
kometa 20.12.2024, 12:17:25 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.12.2024, 08:38:06

O blbosti polemizovat s blbcem nehodlám

Tak nepolemizujte a neurážejte člověka s jiným názorem.

Anonymní (neregistrovaný) 20.12.2024, 13:05:38 xxx:xxx.9dc:e82
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.12.2024, 12:17:25

Koukám že cenzura v rámci zvýšení objektivity spolu s udavači opět jede. Kontroverzní a vulgární příspěvky jsou povoleny pouze libtardum, já vím.

Máte tedy něco k věci nebo jste jako obvykle přišla jenom vyrejvat

kometa
kometa 20.12.2024, 14:54:24 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.12.2024, 13:05:38

Kontroverzní a vulgární příspěvky nejsou povoleny nikomu.

A vy máte něco k věci? Kromě politických názorů, na které tady není nikdo zvědavý. Od toho je příslušné vlákno.

Anonymní (neregistrovaný) 20.12.2024, 14:59:36 xxx:xxx.9dc:e82
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.12.2024, 14:54:24

Nevidíte souvislosti? Nebo nechcete. Že máte strach otevřít oči je váš problém. Nikdo vás nenutí číst co vás děsí. Tím ale problém nezmizí 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.